Презентація на тему: "Їжа та її компоненти" 8 клас

Про матеріал
Презентація унаочнює та доповнює урок "Їжа та її компоненти"; містить рисунки, таблиці, ілюструє матеріал уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: їжа та її компоненти. Склад харчових продуктів. Значення компонентів харчових продуктів

Номер слайду 2

Харчові продукти – це компоненти їжі, що використовуються в натуральному чи переробленому, зміненому чи незміненому вигляді.

Номер слайду 3

За походженням харчові продукти поділяють на:

Номер слайду 4

За сучасною класифікацією харчові продукти поділяються на такі групи:

Номер слайду 5

Також до харчових продуктів відносяться:

Номер слайду 6

За хімічним складом продукти харчування бувають

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Складові компоненти їжіПоживні речовини. Види. Значення для організму людини. Білки -Вуглеводи - Жири - Мінеральні речовини

Номер слайду 9

Поживні речовини. Види. Значення для організму людини. Білки – основний будівельний матеріал. ТваринніВиконують важливі функції в організмі: скорочення мязів, транспортування кисню, захист від інфекції і крововтрат тощо. РослинніВуглеводи – основне джерело енергіїПростіЗабезпечують організм енергією, можуть відкладатися про запас у печінціСкладніЖири – концентроване джерело енергії; здатні відкладатися про запас. ТваринніБеруть участь у теплорегуляції організму захищають шкіру і волосся. Утворюють підшкірну жирову клітковину, джерело енергіїРослинні Мінеральні речовини. Солі, кислоти. Підтримують сталість внутрішнього середовища, входять до складу багатьох тканин і частково виконують роль гуморальних регуляторів. Складові компоненти їжі

Номер слайду 10

Харчова цінність – це сукупність властивостей харчових продуктів, що забезпечують фізіологічні потреби людини в енергії та будівельному матеріаліУ добовому раціоні доцільно використовувати білки, жири та вуглеводи у співвідношення 1:1:4.

Номер слайду 11

Від чого залежать енергетичні витрати організму? 2

Номер слайду 12

Вітаміни – це біологічно активні речовини різної хімічної природи, що необхідні для забезпечення важливих фізіологічних і біологічних процесів в організмі.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

«Надходження води в організм та її витрати».

Номер слайду 15

Тестові завдання1. У процесі харчування людина отримує:а) готові неорганічні речовини; б) готові органічні речовини; в) органічні та неорганічні речовини;2. Вкажіть функції харчуванняа) енергетична, харчова, регуляторна, інформативна та захисна;б) хімічна, біоенергетична, спрямовувальна, захисна та інформаційна;в) енергетична, біохімічна, спрямовувальна, інформативна та захисна;3. Харчові продукти – це … а) компоненти їжі, що використовуються в переробленому, зміненому вигляді;б) компоненти їжі, що використовуються в непереробленому, не зміненому вигляді;в) компоненти їжі, що використовуються в переробленому або натуральному, зміненому або незміненому вигляді.4. За хімічним складом харчові продукти поділяють на:а) білкові, жирові, рослинні; б) білкові, жирові, вуглеводні; в) мінеральні, органічні. злакові;5. Вітаміни – це …а) біологічно активні речовини різної хімічної природи, що необхідні для забезпечення важливих фізіологічних і біологічних процесів в організмі;б) неорганічні речовини хімічної природи, що необхідні для забезпечення важливих фізичних і розумових процесів в організмі;в)хімічні речовини, що необхідні для забезпечення важливих фізіологічних, біологічних і хімічних процесів в організмі.

Номер слайду 16

6. За сучасною класифікацією харчові продукти поділяють на групи:а) традиційні, функціональні, спеціальні, продукти для дітей;б) рослинні, тваринні, мінеральні, органічні;в) функціональні, спеціальні, дитячі, органічні.7. Харчові продукти складаються за) білків, жирів, вуглеводів та додаткових речовин4б) води, мінералів, вуглеводів;в) поживні речовини та вода.8. Традиційні харчові продукти – цеа) натуральні незмінені рослинні і тваринні продукти;б) змінені, що забезпечують активність органів, знижують ризик захворювань;в) змінені дієтичні продукти, харчові добавки, продукти для спортсменів9. Функціональні харчові продукти – це а) натуральні незмінені рослинні і тваринні продукти;б) змінені, що забезпечують активність органів, знижують ризик захворювань;в) змінені дієтичні продукти, харчові добавки, продукти для спортсменів.10. Спеціальні харчові продукти – це а) натуральні незмінені рослинні і тваринні продукти;б) змінені, що забезпечують активність органів, знижують ризик захворювань;в) змінені дієтичні продукти, харчові добавки, продукти для спортсменів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Володимирівна Ліна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. ішуніна катерина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
25 січня 2022
Переглядів
9981
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку