Презентація на тему: "Життя і здоров’я."

Про матеріал

Презентація на тему: "Життя і здоров'я" розкриває питання:

1. Що таке здоров'я

2. Які є джерела інформації про здоров'я

3. Що робити, коли погіршилося самопочуття

4. Які ситуації є небезпечними

5. Як діятиу небезпечній ситуації

6. Як звертатися до рятувальних служб.

За новою програмою 5 клас НУШ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зошит для робіт з здоров’я, безпеки та добробуту учениці (учня) 5 –Б класу. Новоукраїнського ліцею № 8 Прізвище та ім'я

Номер слайду 2

Вступ. Базові поняття § 1. Тема: Життя і здоров’я

Номер слайду 3

У цьому розділі ми дослідимо: 1. що таке здоров’я2. які є джерела інформації про здоров’я3. що робити, коли погіршилося самопочуття4. які ситуації є небезпечними5. як діятиу небезпечній ситуації6. як звертатися до рятувальних служб

Номер слайду 4

Основні поняття і терміни: ЗДОРОВ’Я• БЛАГОПОЛУЧЧЯ• ТЕМПЕРАТУРА ТІЛА • САМОПОЧУТТЯ

Номер слайду 5

У цьому параграфі ви:• пригадаєте складові здоров’я;• ознайомитеся з алгоритмом дій у разі погіршення самопочуття;• обговорите джерела інформації про здоров’я.

Номер слайду 6

Здоров’я — необхідна умова навчання, творчості, здійснення мрій.

Номер слайду 7

Це своєрідний золотий запас, який потрібно берегти і примножувати. На жаль, дехто бездумно витрачає його . Наприклад, недосипає, неправильно харчується. І лише коли здоров’я пог іршується, може почати прислухатися до порад лікарів.

Номер слайду 8

У сучасному світі поширюється рух за здоровий спосібжиття. Загальним життєвим правилом стає регулярнеобстеження у лікарів, заняття спортом, здорове харчування, відмова від усього , що шкодить здоров’ю.

Номер слайду 9

Ви починаєте вивчати новий предмет — «Здоров’я, безпека та добробут». Щоб вам було комфортно працювати, розробіть правила, яких будете дотримуватися на цих уроках.

Номер слайду 10

Правила, яких будете дотримуватися1. Приходити вчасно2. Мобільна тиша3. Правило піднятої руки4. Стежити за чистотою класу. Розгляньте малюнки й обговоріть, для чого потрібні запропоновані правила.• Доповніть цей перелік своїми правилами та оформте плакат «Правила класу».

Номер слайду 11

Сучасне уявлення про здоров’я. Сучасне уявлення про здоров’я охоплює п’ять складових благополуччя людини — фізичне, емоційне, інтелектуальне, соціальне і духовне.«Квітка здоров’я»

Номер слайду 12

Алгоритм дій у разі погіршення самопочуття.1. Прокинувшись, ви відчули слабкість, важкість у рукахі ногах, головний біль, біль у животі, горлі...?Можливо, ви захворіли. Скажіть про це дорослим. Вони оглянуть вас і за потреби викличуть лікаря.2. Ви занедужали у шк олі?Не баріться. Звернітьсядо шкільної медсестри. Вона огляневас і за потреби викличе лікаря чи ваших батьків/ опікунів.3. Вам стало зле надворі?Скажіть про це тим, хто поряд( рідним, учителю/учительці, друзям). Якщо поруч немає знайомих, зверніться до сторонніх людей, попросіть викликати «швидку допомогу» і зателефонувативашим рідним.

Номер слайду 13

Об’єднайтесь у чотири групи та розподіліть ситуації, зображені на мал. Задопомогою алгоритму на попередній сторінці визначте, як правильно діяти у кожнійб ситуації. Підготуйте сценку і продемонструйте її класу. Ознаки погіршення самопочуття.1234

Номер слайду 14

Як виміряти температуру. Якщо вона вища за 37 °С, це означає, що ви захворіли.Існують різні види термометрів: ртутні, електронні, безконтактні. Всередині ртутних термометрів міститься ртуть, випари якої дуже отруйні. Сучасні електронні або безконтактні термометри набагато безпечніші. Ртутний термометр. Обережно збийте сріблястий стовпчик до нижньої позначки.• Затисніть кінчик термометр під пахвою і тримайте 10 хвилин.• Подивіться,яку температуру показує сріблястий стовпчик. Електронний термометр. Натисніть кнопку, що на кінчику термометра.• Затисніть його під пахвою і тримайте,аж доки він подасть звуковий сигнал.• Якщо температура нижча за 37 °С, це означає, що вона нормальна або понижена.• Для точного вимірювання температури тіла. Тримайте термометр 5–10 хвилин.

Номер слайду 15

Бесконтактный термометр. Увімкніть прилад, наведіть його на чоло або руку на відстані 4–6 см і натисніть кнопку вимірювання. За одну-дві секунди результат з’явиться на дисплеї.

Номер слайду 16

Джерела інформації про здоров’я. Одним із важливих джерел інформації в сучасному світі є інтернет. Та не вся інформація в інтернеті заслуговує на довіру. Деякі сайти містять недостовірні відомості. Надійним джерелом інформації про здоров’я, хвороби, вакцини є сайти Міністерств охорони здоров’я (МОЗ),Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), веб-сайтита публікації медичних університетів і державних установ.

Номер слайду 17

Перейдіть за QR-кодом на сайт «Супергерої Fast», який створено спеціально для дітей. Дослідіть:• Що таке інсульт? Яка причина його виникнення?• Які три основні симптоми інсульту?• Чому важливо якнайшвидше викликати швидку медичну допомогу?• Чому цей сайт можна вважати надійним джерелом інформації?

Номер слайду 18

Мозаїка завдань до теми1. Установіть відповідність між складовими здоров’я та їхніми ознаками.1) Фізичне здоров’я А) здорові стосунки з однолітками, доброзичливість2) Соціальне здоров’я Б) міцний імунітет, енергія, висока працездатність. Зразок відповіді: АБ

Номер слайду 19

2. Назвіть термометри, якими найбільш безпечно користуватися. АБВ

Номер слайду 20

3. Прочитайте ситуацію і розкажіть, що потрібно робити у такому випадку. Поясніть, чому не слід приймати ліки, які радять друзі. Назар і Артем залишилися вдома самі. Коли в Назара заболіла голова, Артем запропонував йомувипити таблетку.

Номер слайду 21

4. Оцініть свої досягнення.1. Я знаю, як діяти у разі погіршення самопочуття. ☆☆☆2. Я можу пояснити наслідки недотримання здорового способу життя. ☆☆☆3. Я вмію вимірювати температуру тіла. ☆☆☆

Номер слайду 22

Домашнє завдання1. Прочитати як працювати з підручником ст. 5.2. Опрацювати §1. ст. 8. Піручник скачатиhttps://pidruchnyk.com.ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut-voroncova-5-klas.html3. Виписати нові поняття та терміни.5. Виконати письмове завдання "Мозаїка завдань до теми" ст. 15.2. Вміти переказувати прочитане, давати відповіді на поставлені запитання, вирішувати нестандартні життєві ситуації.

pptx
Додано
8 листопада 2022
Переглядів
993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку