Презентація на тему: Значення молюсків

Про матеріал
Презентація може використовуватись на уроках біології у 7 класі. Текст презентації супроводжується ілюстраціями, що допомагає краще зрозуміти та запам'ятати новий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!ВАУ! МОЖНА СПРОБУВАТИ?В МЕНЕ ВИЙШЛО!ПОСМІХНИСЬ

Номер слайду 2

Значення молюсків

Номер слайду 3

Клас ДвостулковіДеякі види двостулкових молюсків застосовуються для очищення води і виготовлення тканини. Устриці можуть змінювати стать . Один сезон жінка, другий – чоловік. Двостулкові молюски можуть пересуватися. Гребінці, наприклад, ритмічно стискаючи стулки і викидаючи струмінь води можуть відплисти досить далеко від своїх ворогів – морських зірок. Двостулкові молюски — виключно водні тварини, вони в основному ведуть малорухливий спосіб життя.

Номер слайду 4

Клас ДвостулковіЄ виробниками перламутру та натуральних перлів. Корабельний черв'як, названий так за форму тіла, шкодять дерев'яним спорудам, що містяться у воді. Двостулкові молюски є фільтраторами води. Значення: Кулінарне застосування мають: ; ; .

Номер слайду 5

Головоногі молюски – в більшості своїй хижі морські тварини, вільно плаваючі в товщі води. Клас ГоловоногіВосьминіг для того, що б сховатися від своїх ворогів, може підлаштуватися під колір грунту або води, змінивши текстуру і колір своєї шкіри. У восьминога прямокутні зіниці. Восьминоги – дуже розумні молюски, вони здатні розрізняти форми різних геометричних фігур, звикають до людей і навіть іноді стають ручними.

Номер слайду 6

Клас ГоловоногіГоловоногі молюски мають важливе значення в харчуванні багатьох морських риб, тюленів, кашалотів і інших тварин. Людина споживає в їжу кальмарів, каракатиць і восьминогів.Із вмісту чорнильного мішка каракатиць і кальмарів виробляють коричневу фарбу — сепію. Значення:

Номер слайду 7

Черевоногі молюски – найчисленніший і різноманітний клас молюсків. Вони освоїли всі середовища існування, крім повітряного. Клас ЧеревоногіУ равлика, молюска класу черевоногих , близько 25 000 зyбов . Деякі рослини запилюються молюсками. Так селезеночек , який росте в наших лісах запилюється слимаками і равликами. Символ @, який ми іменуємо «собачка», корейці називають «веселим равликом».

Номер слайду 8

Клас ЧеревоногіБагато молюсків є кормом для риб і птахів. Наземних черевоногих поїдають земноводні, кроти, їжаки. Серед черевоногих є шкідники садів і городів — слизняки, виноградний равлик, тощо. Молюски використовуються в медицині та косметології. Значення:

Номер слайду 9

Підсумок: Використовуємо в їжіВиробництво перлин. Сувеніри. Шкідники для полів. Медицина / Косметологія. Гроші в тропічних країнах

Номер слайду 10

Дякуюза увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
209
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку