Презентація на тему: "Знай свої права"

Про матеріал
Презентація розроблена для учнів 4-6 класів з метою кращого засвоєння інформації про їхні права згідно Конвенції ООН "Про права дитини", а також дотриманням ними щоденних обов'язків. Презентація містить: прислів'я, ілюстрації, основні визначення на дану тематику, перелік державних документів, а також ігровий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

дитино, Знай свої права!20 листопада – Всесвітній день дітей

Номер слайду 2

Законодавство про охорону дитинства грунтується на Конституції України, Конвенції ООН про права дитини. Дитя моє! Бог дав тобі життя, І щоб ніхто не заподіяв шкоди. Тобі, маленький громадянин, Бог дав закони нашому народу.

Номер слайду 3

Словничок

Номер слайду 4

Дитина - особа віком до 18 років

Номер слайду 5

Право на ім’я та громадянство. Кожна дитина після народження має бути зареєстрована в державному органі з присвоєнням їй прізвища, імені та побатькові. Особлива турбота надається дітям з обмеженими можливостями, дітям-біженцям з Криму та Донбасу Всі діти є рівними у своїх правах. Гра« Твоє ім`я»»

Номер слайду 6

Право на проживання в сім’ї ,на любов і турботу. Право дитини на житло , майно. Особлива турбота дітям без сімей.

Номер слайду 7

Право на медичну допомогу Ігрові майданчики. Безпечні умови життя. Раціональне повноцінне харчування. Право на життя та охорону здоров’я: Здоровий спосіб життя не сумісний з шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і наркоманія103 Життя кожної дитини є найціннішим. І ніхто не може бути свавільно позбавлений життя

Номер слайду 8

Право на освіту. Безоплатне забезпечення підручниками Доступу до мережі Інтернет. Гра «Гімнастикамозку за 5 хвилин»

Номер слайду 9

Якщо з тобою трапиться щось недобре- негайно розкажи людям, яким довіряєш. Право на захист від усіх форм насильства. Держава здійснює захист дитини від: домашнього насильстважебрацтва, бродяжництвабулінгу-переслідування з образами, цькуваннямвикрадання і продажу

Номер слайду 10

Право на на вільне висловлення думки та отримання інформаціїДитячої література. Звертатися до органів державної влади

Номер слайду 11

Право на відпочинок і дозвілля,розвиток талантів, участь у культурному та творчому житті. Діти не повинні залучатися до примусової праціГра «Розмалюємо світ»

Номер слайду 12

Гра «Впіймай право за хвіст» Правила гри: серед низки прав розпізнай справжні і вигадані.- Повторили всі права,Тож тепер почнеться гра. Якщо право є в законі, Дружно плеснемо в долоні. А якщо ж його нема, В класі буде тишина.1. Кожна дитина має право на життя.2. Всі діти мають право їсти лише хот-доги та запивати їх газованими напоями.3. Діти мають право на любов і піклування своїх батьків.4. Дитина може говорити те, що думає.5. Діти мають право на навчання в школі.6. Всі діти мають право говорити образливі слова.7. Дитиною вважають людину до 21 року.8. Особлива турбота надається дітям з обмеженими можливостями.9. Діти мають право на отримання інформації.10. Діти мають право без поважних причин прогулювати заняття в школі.11. Дитина може розвивати свої таланти.

Номер слайду 13

pptx
Додано
10 березня
Переглядів
75
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку