Презентація на тему: « Зображення предметів циліндричної форми, подібних до кулі та складної форми. Зображення предметів кулеподібної форми"

Про матеріал
Пропонована презентація розроблена відповідно нової навчальної програми з образотворчого мистецтва та покликана доповнити матеріал уроку додатковими наочними матеріалами, що спонукають до творчості. Даний ресурс покликаний забезпечити підвищення ефективності вивчення теми. Матеріали апробовані на уроках образотворчого мистецтва в 5 класі, можуть бути використані учнями для самостійного вивчення та поглиблення знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок образотворчого мистецтва в 5 класіТема ІІ «Графіка»Тема уроку:« Зображення предметів циліндричної форми, подібних до кулі та складної форми. Виконання вправи: побудова та штрихування циліндра. Зображення предметів кулеподібної форми »Вчитель: Філіпчук О. П. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 м. Бердичева

Номер слайду 2

Нотатки від учителя- Дорогі діти! Сьогодні ми з вами ознайомимося з темою « Зображення предметів циліндричної форми, подібних до кулі та складної форми. Виконання вправи: побудова та штрихування циліндра. Зображення предметів кулеподібної форми » Опрацювати тему уроку нам допоможе дана презентація План уроку: Зображення предметів циліндричної форми, подібних до кулі та складної форми. Виконання вправи: побудова та штрихування циліндра. Художньо- творча робота. Етапи роботи над рисунком. Цікавинки про художників- графіків

Номер слайду 3

Усі предмети циліндричної форми мають вертикальну вісь симетрії, і їх бокові поверхні розміщені на однаковій відстані від центра, ніби утворюючи коло, якщо подивитися на такий предмет зверху. У перспективі коло має вигляд еліпса. Як його побудувати? Спробуймо вписати коло у квадрат і провести діагоналі. У нас вийде, що коло перетне діагоналі приблизно на відстані 1/3 їхньої довжини і торкатиметься квадрата в центрі його сторін. Тепер, якщо ми зобразимо квадрат з діагоналями у перспективі і потім спробуємо вписати в нього коло по тих самих точках, то отримаємо вже еліпс, бо, як і квадрат, коло в перспективі набуде вигляду витягнутої фігури. Щоб нарисувати циліндр, треба спочатку провести вісь симетрії. Потім двома горизонтальними лініями згори і знизу обмежити його висоту, а на горизонталях позначити ширину циліндра. Потім побудувати площини, у які згодом «вписати» еліпси.

Номер слайду 4

Зображення зміни кола залежно від його розташування щодо лінії горизонту. Лінія горизонту зверху. Л.горизонту. Лінія горизонту

Номер слайду 5

Виконання вправи: побудова та штрихування циліндра12

Номер слайду 6

Виконання вправи: побудова та штрихування циліндра. Штрихи потрібно прокладати по формі предмета.34

Номер слайду 7

Зображення кулі231

Номер слайду 8

Світло переходить у півтінь рівномірно в усіх напрямках. Полиск міститься всередині освітленої частини. На тіньовій половині кулі виникає рефлекс. Тінь, що падає, розміщається під фігурою і зміщена у бік, протилежний від освітленої сторони предмета. Знаючи, як будувати кулю, легко зобразити подібні до неї предмети, наприклад м’яч, кавун, апельсин, яблуко.

Номер слайду 9

Навчившись рисувати прості геометричні тіла: куб, циліндр, кулю,- ми можемо переходити до виконання складніших завдань. Французький художник Поль Сезанн стверджував: « Усі предмети навколо нас вписуються в ті чи інші прості геометричні тіла». Тому, починаючи побудову будь- якого предмета, треба уважно подивитися, до якої геометричної фігури він подібний. Це допоможе визначити його конструкцію.

Номер слайду 10

Зображення предметів геометричної фігурами

Номер слайду 11

Зображення предметів складної форми

Номер слайду 12

Зображення предметів складної форми

Номер слайду 13

Художньо - творча робота

Номер слайду 14

Творче завдання

Номер слайду 15

Виконання творчої роботи

Номер слайду 16

Виконання творчої роботи

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Цікавинки про художників- графіків

Номер слайду 22

Цікавинки про художників- графіків

Номер слайду 23

Дякую вам за чудову роботу. Творчих тобі успіхів! Чекаю твоєї роботи

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Галицкая Наталия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
3646
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку