Презентація на тему "ЗОВНІШНІСТЬ ОМАНЛИВА"

Про матеріал
Презентація до Розділу ІІІ "Людина в соціокультурному просторіуроку". Тема 3. Стереотипи й упередження. Дискримінація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зовнішність оманлива!ЯРЛИКИ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Відомий фотограф з Америки Джоел Перес (Joel. Pares) вирішив створити серію знімків про те, як часто ми формуємо своє уявлення про людину за її зовнішністю.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Випускник Гарварду Джефферсон Мун

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Медсестра Сехер Шалим

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Пастор Джек Джонсон

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ген. директор “Fortune 500″ Эдгар Гонсалес

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Стенфордський аспірант Семмі Лі

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Ветеран війни в ІраціДжейкоб Вільямс

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Відомий художник Александр Хафман

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Способи протидії стереотипам

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Основні види проявів упереджень

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Забобони в побуті українців 1 Перед тим, як вирушити в дорогу, потрібно присісти в хаті, щоб подорож була вдалою і повернення благополучним. Як діяти: перед тим, як вийти з дому, присісти на стілець(заземлитися). 2 Чорна кішка перебігла дорогу – буде невдача, невдалий день. Як діяти: взятися за ґудзик, почекати, поки хтось інший пройде. 3 Якщо повертаєшся додому, щось забувши – буде невдача. Як діяти: подивитися в дзеркало, виходячи вдруге з дому. 4 Розсипали сіль на столі – буде сварка. Як діяти: посипати зверху сіль цукром, дрібку розсипаної солі перекинути через ліве плече або посипати на голову. 5 Передаватимеш будь-що через поріг свого дому – будеш втрачати. Як діяти: переступити поріг і потім передати в інші руки будь-що. 6 Пташка залетіла через вікно до хати, квартири – хтось в оселі помре. Як діяти: випустити птаху на волю тим же шляхом, яким вона влетіла, не ночувати вдома цю ніч. 7 Не свисти в хаті - не буде грошей. Як діяти: не насвистувати, не кликати свистом у «своєму» просторі, особливо в сутінках і вночі. 8 Не даруй ніж (предмети, які колються та ріжуться) – посваришся з тим, кому даруєш. Як діяти: якщо отримали такий подарунок – дайте копійки (дрібні гроші), «купіть» річ. 9 Не можна одягати щось навиворіт – потрапиш у халепу. Як діяти: вивернути і перевдягнути одяг, попросити когось із рідних чи близьких легенько вдарити вас.

Номер слайду 33

Піраміда насильства. Перший поверх: акти заледве розпізнаваної упередженості(стереотипи, жарти, чутки, обговорення почуттів з однодумцями, сприйняття негативної інформації, ігнорування позитивної інформації, демонстрація байдужості). Другий поверх: акти упередженості і нетерпимості(пошук/визначення цапа-відбувайла, глузування, соціальна ізоляція, дегуманізація). Третій поверх: акти дискримінації(сексуальні домагання, дискримінація при влаштуванні на роботу, громадський остракізм, дискримінація в сім'ї, дискримінація в царині освіти). Наступний після дискримінації поверх – це насильство, а потім іде геноцид.

Номер слайду 34

Форми та види дискримінації

Номер слайду 35

pptx
Додано
9 лютого 2020
Переглядів
2489
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку