Презентація на тему6 "Здоров'я у твоїх руках"

Про матеріал
Презентація для дітей 7-8 класу на тему: "Здоров'я у твоїх руках". Мета: пригадати основні складові здоров’я (фізичну, соціальну, психічну і духовну); взаємозв’язок між основними складовими здоров’я; сприяти усвідомленню учнями необхідністі збереження власного здоров’я та здоров’я оточуючих; визначити основні чинники, що впливають на здоров’я людини; виховувати у дітей ціннісне ставлення до власного здоров’я та стимулювати бажання дбати про нього.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Здоров’я у твоїх руках»Мета: пригадати основні складові здоров’я (фізичну, соціальну, психічну і духовну); взаємозв’язок між основними складовими здоров’я; сприяти усвідомленню учнями необхідністі збереження власного здоров’я та здоров’я оточуючих; визначити основні чинники, що впливають на здоров’я людини; виховувати у дітей ціннісне ставлення до власного здоров’я та стимулювати бажання дбати про нього

Номер слайду 2

Д З О Р В’ О Я Складіть слово із літер

Номер слайду 3

Учені вважають, що здоров'я — це «стан повного фізичного, духовного й соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб та фізичних дефектів». А от у побутовому розумінні здоров'я — це всього-на-всього відсутність хвороб. Багатьох людей, перш за все, цікавить фізична складова здоров'я, проте вона не єдина, хоча й є дуже важливою.

Номер слайду 4

Бесіда. НАРОДНА МУДРІСТЬ ГОВОРИТЬ,ЩО ЗДОРОВ”Я-НАЙДОРОЖЧИЙ СКАРБ. Чому?2. Вправа “Розшифруй”Яких правил необхідно дотримуватись,щоб бути здоровим?З-Д-О-Р-О-В”-Отже, Я- здоровий!

Номер слайду 5

Здоров’я – це стан повного фізичного, душевного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороби чи фізичних вад. Якщо людина перебуває трива­лий час в атмосфері страху, стре­су, це може призвести до:онкологічних; - серцево-судинних;- психічних захворювань.І навпаки, в історії людства відомі випадки, коли завдяки ве­ликій духовності та вірі люди з надзвичайно важкими захворю­ваннями чи травмами не тільки одужували, але й поверталися до активного життя.

Номер слайду 6

Так, у результаті численних дослід­жень учені дійшли висновку, що серед чинників, від яких залежить здоров'я людини, котра проживає в цивілізованій країні в умовах миру, за відсутності природних катаклізмів (землетруси, повені, по­сухи), приблизно 20-22 % припа­дає на екологічні й соціальні чинники, 20-22 % - на спадковість і генетичні порушення, 8-10 % - на розвиток медицини і якість ме­дичного обслуговування та охоро­ни здоров'я, а близько 50 % припа­дає на спосіб життя людини, на її ставлення до власного здоров'я.

Номер слайду 7

Згідно даних Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), здоров'я визначається надзвичайно різними складовими. Вони взаємопов'язані, й кожна з них робить свій внесок у здоров'я лю­дини. Людину вважають здоровою тільки тоді, коли вона здорова фізично, соціально, психічно і духовно.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Однак сьогодні – 21 сторіччя, в якому здоров’я людини пов’язують ще з більшою кількістю ознак її благополуччя – духовним, емоційним, інтелектуальним, соціальним і звісно ж фізичним. Так, на сьогодні, вже можна виділити п’ять, а не чотири, основних складових здоров’я: фізична; соціальна; емоційна; інтелектуальна; духовна. Усі вони взаємопов'язані і взаємообумовлені.

Номер слайду 10

Фізична — складова, що визначає фізичний (тілесний) стан люди­ни, її розвиток. Це можливість виконувати певні дії: рухатися, працю­вати, пристосовуватися до змін довкілля. Соціальна — складова, що окреслює ефективну взаємодію люди­ни із соціальним середовищем (сім'я; колектив учнів у класі, гуртку; суспі­льство). Відповідний соціальний статус людини, вміння спілкуватися з навколишніми дає змогу створити належні умови для формування і зміцнення здоров'я. Емоційна — здатність розуміти почуття, висловлювати і контро­лювати їх. Важливо комфортно почуватися, беручи до уваги емоції людей, що тебе оточують.Інтелектуальна — здатність сприймати, засвоювати та аналізува­ти інформацію, творчо її використовувати для прийняття відповідних рішень щодо поліпшення стану свого організму. Духовна складова — основа здоров'я, що показує самовдосконалення і духовний розвиток особистості, який виявляється у розумінні сутності довкілля, набутті унікальної властивості вибору власної віри.

Номер слайду 11

Щоб бути здоровим, потрібно…Розшифруйте запис, прочитавши кожне зі слів ззаду наперед: ИТСЕВ ЙИВОРОДЗ БІСОПС ЯТТИЖ

Номер слайду 12

Загартування…Що ви знаєте про загартування? ЗАГАРТОВУЙ СВІЙ ОРГАНІЗМОсновні фактори загартовування — сонце, повітря і вода. Розумне застосування їх допоможе вашому організму звикнути до змін зовнішнього середовища й виробити несприйнятливість до простудних захворювань, підвищить працездатність. Правильному фізичному розвиткові і зміцненню здоров'я сприятиме дотримування основних правил загартовування.1. Загартовуйте організм систематично — щодня протягом тривалого періоду.2. Умови і дозування змінюйте поступово. Повітряні і водні процедури починайте влітку і продовжуйте восени й зимою, поступово знижуючи температуру повітря та води.3. Привчайте організм до систематичного впливу подразників різної сили. Для цього перебувайте на вітру, на сонці, у воді різної температури.

Номер слайду 13

2) Збалансоване харчування 3) Гігієнічні навички4) Відсутність шкідливих звичок- Давайте пригадаємо, які звички корисні, а які – шкідливі? (Діти наводять приклади).5) Оптимальний руховий режим. Вправа «Не все так просто». Правою рукою намалюйте у повітрі хрест. Це дуже просто. Лівою рукою намалюйте коло. Це також у всіх вийшло. А тепер спробуйте зробити це одночасно: правою рукою малювати хрест, а лівою – коло. В кого це вийде, повідомляє переможним вигуком.6) Раціональний добовий режим7) Психологічний мікроклімат в сім’ї8) Природа, гармонія життя з природою

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вправа «Доповни прислів’я»1. У здоровому тілі — здоровий ...2. Найбільше багатство — ...3. Здоров’я — всьому ...4. Подивись на вигляд і не питай про ...5. Без здоров’я нема ...6. Здоров’я за гроші не…7. Честю і здоров’ям не хваляться – їх ...8. Часник сім хвороб лікує…9. Сміх краще лікує ніж усі…10. Іржа залізо їсть, а чоловіка - …11. Хворому і мед …

Номер слайду 16

Вправа «Мікрофон». Свої відповіді починайте зі слів: «Я здоровий, тому що …».

pptx
Додав(-ла)
Дячук Галина
Додано
6 вересня 2022
Переглядів
1364
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку