Презентація "Національні особливості організації систем освіти в Литві"

Про матеріал
Презентація "Національні особливості організації систем освіти в Литві" розкриває систему освіти Литви та їх національні особливості організації її.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національні особливості організації систем освіти в ЛитвіПідготувала. Студентка групи 01 ППП(м)Вишневська Ілона

Номер слайду 2

Діти у дошкільних закладах поділені на дві вікові групи: до ясел ходять діти у віці від 1,5 року до 3 років; до дошкільного закладу – від 4 до 6 років. Шкільна освіта розпочинається у віці 6-7 років, система – десятикласна, рівень – основний або понадосновний. Відразу після 4-річної основної школи починається 6-річна головна школа. Навчання в ній закінчується екзаменом або отриманням свідоцтва про закінчення загальнообов’язкової основної школи (відповідає вона німецькій середній школі). Вищий рівень понадосновної освіти. Відразу після закінчення основної освіти можна розпочати навчання в середній школі. Можна також після закінчення 8 класів перейти до гімназії, навчання у якій триває до 12 класів. В 11 і 12 класі учні можуть вибирати предмети, що відповідають їхнім інтересам або здібностям.

Номер слайду 3

Професійну освіту у професійних школах може розпочати молодь віком від 14 років. Програми навчання діляться на 4 різні групи: Тип 1: основна професійна освіта для молоді віком від 14 років: в рамках цієї освіти існує можливість отримання свідоцтва про закінчення середнього рівня І. Тип 2: 3-річна професійна освіта для випускників головної освіти, вони отримують диплом професійних кваліфікацій (кваліфікований працівник). Тип 3: для абітурієнтів, 1-2 річна професійна освіта. Тип 4: для абітурієнтів, 3-4 річна освіта, яка складається з вищої освіти, а також здобуття професійної кваліфікації. Деякі модулі відповідають рівню ліцеїста і можуть бути зараховані при подальшому навчанні у вищому навчальному закладі.

Номер слайду 4

Професійна освіта не дуже популярна серед литовської молоді, оскільки передає надзвичайно вузькі знання, яких за сучасних умов не вистачає для адаптації на ринку праці. Багато молодих людей хотіло б здобути ґрунтовнішу освіту, необхідну для роботи у приватному секторі або для відкриття власної справи. У Литві існують вищі школи теоретичного спрямування (університети), а також вищі школи, практичного спрямування (коледжі). У процесі вибору абітурієнтів, зазвичай, враховуються ступені, які вже одержані. Навчання відбувається за кредитно-модульною системою. Ліцейське навчання триває 4 роки. На цій базі можна продовжити навчання ще на 2 роки і отримати диплом із професійною кваліфікацією (наприклад, диплом вчителя), а також ступінь магістра. Наступний етап – докторантура.

Номер слайду 5

Офіційна освіта дорослих, а також підготовчі курси є в реєстрі дослідження і навчання. Вона орієнтується у більшій мірі на ринок праці, а відтак надається на двох рівнях: Рівень 1: короткий курс професійної освіти надає кваліфікацію для простих професій або для виконання деяких функцій чи видів праці; тривають ці курси 4-9 тижнів. Рівень 2: професійна освіта і навчання охоплюють більшу частину ринку праці. Навчання для осіб із загальнообов’язковою освітою триває щонайменше 3 місяці. Зміст програм на ринку праці освіти залежить від кваліфікацій для даної професії. Програми можуть бути доповнені додатковим модулем, якщо це потрібно працедавцю.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 листопада 2022
Переглядів
775
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку