Презентація "Переваги і недоліки використання методів тестування в школі"

Про матеріал
Презентація "Переваги і недоліки використання методів тестування в школі" розкриває всі + і - тестування, як методу контролю знань учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Переваги і недоліки використання методів тестування в школіПідготувала. Студентка групи 01-ППП(м)Вишневська Ілона

Номер слайду 2

Переваги тестування. Об'єктивність - незалежність результатів тестування від особистих стосунків учителя та учня. Простота процедури запису (введення) відповіді, незалежність оцінки від техніки письма. Кількісні критерії оцінки - наявність кількісних показників для визначення повноти та глибини засвоєння матеріалу. Простота та формалізованість процедури визначення оцінки -можливість її здійснення людиною середньої кваліфікації або технічним пристроєм. Чіткість та однозначність формулювання умов тестових завдань - що забезпечує однозначність сприйняття учнями їх змісту.

Номер слайду 3

Рівні вимоги до знань та умінь учня шляхом використання в тесті завдань однакової складності, обсягу та змісту. Забезпечення необхідної повноти охоплення знань та умінь, що контролюватимуться під час перевірки. Можливість одночасної перевірки значної кількості школярів. Можливість багаторазового повторення умов перевірки, для з'ясування змін в рівні підготовки. Орієнтація на сучасні освітні технології - використання комп'ютерних навчальних і контролюючих систем. Універсальність - охоплення всіх етапів процесу навчання. Багатофункціональність - контроль, діагностика, корекція навчального процесу.

Номер слайду 4

Охоплює контролем великий обсяг матеріалу. Упродовж досить обмеженого часу може бути перевірена якість знань, навичок у зазначеної кількості учнів. Можливий контроль знань, умінь, навичок на необхідному, заздалегідь запланованому рівні. Реальним є самоконтроль. Увага учня фіксується не на формуванні відповіді, а на осмисленні її суті. Створюють умови для постійного зворотного зв'язку між учнем і вчителем.

Номер слайду 5

Недоліки тестування. Ймовірність випадкового вибору правильної відповіді. Можливість при застосуванні тестів закритого типу оцінити тільки кінцевий результат (правильно-неправильно), у той час як сам процес, що призвів до нього, не розкривається. Психологічний недолік - стандартизація мислення без врахування рівня розвитку особистості;Велика затрата часу на складання необхідного "банку" тестів, їх варіантів, трудомісткість процесу. Тести не сприяють розвитку мови.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 листопада 2022
Переглядів
289
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку