Презентація "Надзвичайні ситуації"

Про матеріал
Надзвичайні ситуації. Класифікація надзвичайних ситуацій. Ознаки, види та рівні надзвичайних ситуацій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Правила поведінки на онлайн-уроці: Заходити на урок вчасно;2. Під час пояснення вчителя вимикаємо мікрофон та вмикаємо камери;Якщо є питання – піднімаємо руку; Малювати на екрані без дозволу вчителя ЗАБОРОНЕНО! Це відволікає від уроку інших учнів!!!

Номер слайду 3

Розділ 1. Безпека і здоров’я людини. Тема: Надзвичайні ситуації. Класифікація надзвичайних ситуацій.

Номер слайду 4

Надзвичайна ситуація (НС) – це порушення нормальних умов життя та діяльності людей на окремому об’єкті або окремій території. НС сприяють: аварії; катастрофи; стихійні лиха; епідемії; великі пожежі; засоби ураження, що призвели до людських жертв або матеріальних втрат.

Номер слайду 5

Ознаки НС: людські жертви; наявність або загроза загибелі людей; погіршення стану здоров’я людей; погіршення умов життя; погіршення стану навколишнього природного середовища; значні матеріальні збитки.

Номер слайду 6

Рівні НС: НС державного рівня (поширилась на територію двох або більше регіонів України і може поширитися на територію інших держав);НС регіонального рівня (поширилась на територію двох або більше районів України (міст обласного значення)); НС місцевого рівня (вийшла за межі території небезпечного об’єкта, загрожує довкіллю, сусіднім населеним пунктам).

Номер слайду 7

Види НС: НС техногенного характеру; НС природного характеру; НС екологічного характеру; НС соціально характеру; НС воєнного характеру.

Номер слайду 8

До НС техногенного характеру належать: Транспортні аварії (поїзди, морські судна, магістральні трубопроводи); пожежі, вибухи; аварії з викидом небезпечних речовин; аварії на електростанціях; аварії на комунальних системах життєзабезпечення.

Номер слайду 9

До НС природного характеру належать:- геологічні небезпечні явища;метеорологічні небезпечні явища; морські гідрологічні небезпечні явища; природні пожежі; інфекційні захворювання людей; інфекційна захворюваність сільськогосподарських тварин і ураження сільськогосподарських рослин хворобами та шкідниками.

Номер слайду 10

До природних НС екологічного характеру належать:катастрофічні зсуви та обвали земної поверхні, наявність у ґрунті важких металів та шкідливих речовин; перевищення вмісту шкідливих домішок в атмосфері, кислотні опади, руйнування озонового шару атмосфери; нестача питної води.

Номер слайду 11

До НС соціального характеру належать: антиконституційні дії; збройні напади; захоплення та утримання важливих для суспільства об’єктів; установлення вибухових пристроїв у громадських місцях; викрадення зброї тощо.

Номер слайду 12

До НС воєнного характеру належать ситуації, пов’язані з наслідками застосування зброї масового ураження або звичайної зброї. Одночасно зі збройною відбувається політична, дипломатична, економічна, інформаційна боротьба.

Номер слайду 13

Оцінювання рівня ризиків НСРизик – це кількісна міра небезпеки. Управління ризиками – це дії, спрямовані на забезпечення мінімально можливого ризику. Рівні ризику:мінімальний; гранично допустимий.

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Визначте рівні надзвичайних ситуацій.

pptx
Додано
29 серпня 2023
Переглядів
4784
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку