Ризики воєнного часу. Дії під час обстрілів. Евакуація. Дії під завалами.

Про матеріал
Презентація одразу охоплює багато тем: "Захист життя і здоров’я в зоні бойових дій, на окупованих і де окупованих територіях. Захист під час обстрілів, бомбардувань. Шляхи і правила евакуації. Вибір надійного укриття. Як діяти під завалами."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ризики воєнного часу. Захист життя і здоров’я в зоні бойових дій. Захист під час обстрілів, бомбардувань Шляхи і правила евакуаціїВибір надійного укриття. Як діяти під завалами

Номер слайду 2

Захист життя і здоров’я в зоні бойових дій, на окупованих і де окупованих територіях. Зберігати особистий спокій, не реагувати на провокації;Не сповіщати про свої майбутні дії малознайомих людей;Мати при собі документи що посвідчують особу;Мати копії свої документів в різних місцях (валіза, флешка та ін.);Зазначити особливості здоров’я (групу крові, алергії та ін.);Знати місце розташування захисних споруд поблизу місця перебування;Уникати місць скупчення людей;Не вступати у суперечки з незнайомими людьми;Уникати можливих провокацій;

Номер слайду 3

У разі отримання будь-якої інформації від органів державної влади про можливу небезпеку – передати її знайомим людям;При появі озброєних людей, військової техніки – негайно покинути цей район;При вияві підозрілих людей – негайно проінформувати органи правопорядку;

Номер слайду 4

Дії під час обстрілів. Сховатись у найближчу захисну споруду, укриття;Сховатись у споруду без вікон;У разі відсутності сховищ – використовуйте нерівності рельєфу (канави, заглиблення та ін.);Якщо обстріли застали вас в автомобілі – терміново зупинитися, покинути авто, лягти у найближче заглиблення;Завжди прикривати голову руками або підручними засобами;Не виходити з укриття і не вставати до кінця обстрілу;Якщо у будинку стався вибух – негайно залиште будівлю, але залишіть відчиненими двері.

Номер слайду 5

Дії під час обстрілу вдома. Дотримуватись правила «2 стін»;Пам’ятати правила «трикутник життя»;Не підходити до вікон;Не спостерігати і не знімати бойові дії;

Номер слайду 6

Шляхи і правила евакуацій. Евакуація – вивезення людей, тварин, матеріальних цінностей з місцевості, що перебуває під загрозою нападу ворога або стихійного лиха. Шлях евакуації – безпечний для руху людей шлях, який веде в безпечне місце.

Номер слайду 7

При плануванні евакуації враховуються такі особливості:— розробляється кілька варіантів евакуації залежно від характеру обстановки;— у разі термінової евакуації збірні евакопункти не розгортаються. Евакуація міського населення проводиться за територіальним принципом, посадка на транспортні засоби здійснюється біля під'їздів житлових будинків і захисних споруд;— населення сільської місцевості евакуюється за промислово-територіальним принципом;— розгортання постів контролю, медпунктів, пунктів допомоги;- передбачається максимальне залучення всіх видів транспортних засобів для вивезення евакуйованих у стислі терміни.

Номер слайду 8

Правила при евакуації: Не панікувати;При собі мати тривожну валізу;Триматися разом з родиною;Не кричати;Не бігти, але швидко переміщуватись;Не штовхатись;Уважно слухати розпорядження регулюючих органів (час та місце безпечної евакуації, безпечні дороги та ін.)

Номер слайду 9

Як діяти під завалим. Покличте на допомогу, повідомивши де ви знаходитись;Якщо є можливість скористайтеся телефоном;Стукайте по трубах, подавайте ознаки вашого місцеперебування;Спокійно чекати, поки розберуть завал;Спробуйте вивільнити руки та ноги;Оцініть навколишню обстановку;Обережно розбирайте завал, намагаючись не зачепити те, на чому все тримається;Якщо є можливість комусь поряд допомогти – допомагайте;Якщо не впевнені в своїх силах, терпляче кличте на допомогу;В очікуванні допомоги – намагайтесь уникнути переохолодження.

Номер слайду 10

Домашнє завдання: Як ви вважаєте, для чого з собою необхідно носити свисток під час воєнного стану?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Головчанская Ольга&
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 вересня 2023
Переглядів
2224
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку