Презентація. "Наркотична залежність та кримінальна відповідальність"

Про матеріал
Матеріал презентації спрямований для роз'яснення учням поняття наркотики, наркотична залежність та вплив наркотичних речовин на розвиток організму. Ознайомлення з Кримінальним кодексом України щодо відповідальності за вживання, розповсюдження та зберігання наркотиків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наркотична залежність. Ознаки і механізми виникнення залежностіКЗО Миролюбівський НВК «ЗНЗ-ДНЗ»Піранська Світлана

Номер слайду 2

Що таке наркотики?Наркотик – будь-яка речовина, яка при введенні в організм людини може змінювати її сприйняття, поведінку, поведінку, рухові реакції. До таких речовин належать: наркотичні речовини, алкоголь, тютюн (нікотин),кофеїн.

Номер слайду 3

Залежність може бути: Психологічна. Фізична Фізично й психологічною водночас. Коли припиняється вживання наркотиків, то людина почувається хворою:- З'являється біль у м'язах,Спазми в животі,Блювота, пронос,Вона сильно пітніє,З'являється нежить,Сльозоточивість, безсоння,Безпричинний страх, дратівливість,Агресивна поведінка.

Номер слайду 4

Чому підлітки починають вживати наркотики?Цікавість, бажання проекспериментувати;Тиск із боку однолітків або дорослих;Прояв бунтарства (зроблю всім на зло!);Відсутність почуття відповідальності за своє життя;Нудьга, байдужість, егоїзм;Невпевненість у собі;Бажання стати більш популярним серед друзів, старших товаришів;Бажання позбутися фізичного стресу.

Номер слайду 5

Наслідки вживання наркотиків?1. Наркотики негативно впливають на головний мозок.(вини руйнують нормальні зв'язки між його клітинами. Мозок починає працювати «зі збоями», погіршується пам’ять, знижується інтелектуальні здібності.)2. Негативний вплив на ендокринну систему (порушується нормальний синтез гормонів і гальмується процеси розвитку в підлітковому віці)3. Вживання наркотичного диму призводить до порушення роботи легенів та травлення, будь - які наркотики руйнують серцево – судинну систему. Ризик зараження СНІДом.

Номер слайду 6

Міфи і факти про наркотики: МІФ: торгівці наркотиками запевняють, що неможливо звикнути до наркотиків з першого разу їх уживання. ФАКТ: торговці першу дозу дають безкоштовно, бо вони знають, що звикання починається з першого разу. Крім того часто перша доза буває смертельною. МІФ: наркоторговці запевняють, що людина яка почала вживати наркотики , може з легкістю кинути. ФАКТ: залежність , яка виникає під час вживання наркотиків, формується на фізіологічному рівні й позбутися її практично неможливо.

Номер слайду 7

Словничок до теми. Наркотики (від грец. «наркотикос» - приголомшлений – це хімічні речовини рослинного походження або синтетичного походження, здатні викликати зміну психічного стану, систематичне вживання яких призводить до залежності)

Номер слайду 8

Положення кримінального законодавства у сфері боротьби з розповсюдження наркотиків. НЕЗАКОННИМИ Є:- отримання наркотичних засобів в обмін на інші товари й послуги;- прийняття наркотиків як засобу сплати боргу, предмета позики або подарунка;- присвоєння знайдених наркотиків;- збирання дикорослих наркотичних рослин. В Україні діє законодавство, яке передбачає юридичну відповідальність за вчинення дій, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків.

Номер слайду 9

Кримінальний кодекс України. У Кримінальному кодексі є розділ « Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, та інші злочини проти здоров'я населення »Цей розділ містить 19 видів злочинів пов'язаних із наркотиками.

Номер слайду 10

З якого віку настає кримінальна відповідальність?Згідно із законодавством , карна й адміністративна відповідальність настає з 16 років, а за скоєння тяжких злочинів – 14 років.

Номер слайду 11

Бережіть себе і своїх близьких. Дякую за увагуhttps://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Кузьменко Tетяна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
25 березня 2020
Переглядів
19556
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку