Презентація "Народні та хореографічні візерунки. Частина 1" 5 клас

Про матеріал
Презентація призначена для онлайн уроків. Містить текстовий та ілюстративний матеріал, завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народні та хореографічні візерунки. Частина 15 М25

Номер слайду 2

Цікаво, навіщо люди танцюють? Бадьорість, гарний настрій і просто задоволення дарує танцювальне мистецтво - хореографія. Танці різняться, та об’єднує їх бажання людини рухатися під власний ритмічний супровід, спів чи інструментальну музику, відтворюючи багатий світ емоцій і почуттів. Наталія Папірна. Танок. Олена Степіна. Завдання і запитання. Що «розповіли» картини про танці та танцівниць? Опиши емоції, утілені у творах, та костюми виконавиць. Вислови припущення, танці яких народів зображено. Поясни. Пригадай і назви батьківщину цих народних танців:

Номер слайду 3

У багатьох країнах світу популярні фольклорні заходи - театралізовані шоу-програми. Їх представляють на сцені або просто неба. Переглянь. Українська народна пісня «Од Києва до Лубен» (фолк-гурт «Зозуленька»). Грузинський танець «Рачулі». Кримськотатарський танець (ансамбль «Хайтарма»). Завдання і запитання. Які історії «розповіли» тобі виконавці? Завдяки чому тобі вдалося це зрозуміти (рухи, жести, міміка, реквізит)? Поясни на цих прикладах, як поєднуються театральне й хореографічне мистецтва.

Номер слайду 4

Словник. Хореографія - постановка танцю, танцювальне мистецтво. Хореографічна грамота. Для створення цілісного художнього образу, максимального вираження почуттів танцівникам важливо ретельно вивчити основні рухи, пози та малюнок танцю (розміщення танцівників у просторі), а також вправно використовувати міміку обличчя, жести, пантоміму, імітації дій. Усе це разом - художня мова танцю. Виконай. Вправа «Імпровізації» (на вибір). Варіант 1. Відобрази мімікою і жестами одну з емоцій. Варіант 2. Уяви та зімітуй дії рухами.

Номер слайду 5

Заспівай. У ВИШНЕВОМУ САДОЧКУМузика Василя Верховинця, вірші Леоніда Глібова. Завдання і запитання. Розглянь схеми виконання цієї пісні-танку на сцені. Які форми вони нагадують? Разом з однокласниками та однокласницями інсценуйте цю пісню. Завдання і запитання. Поміркуй над прислів’ями: «Яка пташка, така й пісня», «Всяка пташка свої пісні співає». Як ці думки можна використати щодо народних танців?

pptx
Додано
10 лютого 2023
Переглядів
1350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку