Презентація "Народні українські ігри"

Про матеріал
Презентація "Народні українські ігри" це розробка, доповнення до уроку. Пізнавальна презентація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народні українські ігри Презентацію виконала: вчитель фізичної культури. Запорізькій гімназії №65 Чаровата І. М.

Номер слайду 2

Гра « Піжмурки»Старовинна народна гра, під час якої один із учасників із зав'язаними очима ловить або відшукує інших.  

Номер слайду 3

Гра « Ворон»Химерна дитяча гра, що імітує напад ворона на курчат, яких захищає квочка; у цій грі ворон символізує темряву.

Номер слайду 4

Гра «Дзвін» (дзвіночок)Дитяча гра, у якій один гравець, що стоїть у колі інших гравців, які взялися за руки, намагається вирватися з ланцюга.

Номер слайду 5

Гра «Тісна бабка»Гра у якій ті що сидять у кінці лавки, тиснуть на тих , що сидять посередині, намагаючись витіснити їх і зайняти їх міста

Номер слайду 6

Гра « Ковінькі»Гра – палиця із зігнутим кінцем, подібна до хокейної ключки. ЇЇ виготовляють із кривої гілки груші чи яблуні довільної довжини і припасовують до росту гравця.

Номер слайду 7

Гра « Скраклі»Українська народна спортивна гра (за принципом нагадує городки). Суть гри полягає в тому, що гравці вибивають бучками (палками) з відведеного місця дерев'яні скраклини (цурпалки). Придатний матеріал для інвентаря — липа/бук.

Номер слайду 8

Гра «Мовчанка»Гра починається з скоромовки: Їду до дому. На зелену солому. На тій соломіСидить жаба. Хто писне,Той жабу хлисне,Мені можна говорити. Сто раз,А іншому – ані раз. Всі замовкають. Ведучий намагається кого-небудь викликати на розмову. Хто перший заговорить, той програв. 

Номер слайду 9

Гра « Довга лоза»Гра в якій один із учасників повинен перестрибнути через інших, що розмістились один за одним зігнувшись

Номер слайду 10

Гра « Квач»Поширена дитяча рухлива гра, в якій потрібно влучити м'ячем у втікача або, наздогнавши його, торкнутися рукою. Має безліч варіантів.

Номер слайду 11

Гра «Ги́лка, гила́ »Народна спортивна гра з м'ячем та палицею-битою. М'яч для гри іноді називали «свинкою».

pptx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
895
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку