Презентація "Народний танець"

Про матеріал
В матеріалі подано інформацію про народний танець. Класифікація за жанрами. Відомості про український танець. А також про деякі танці різних народів світу. Для 2-3 класів ДШМ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народний танець

Номер слайду 2

Народний танець - це фолькльорний  танець, який з`являється на певній території і має традиційні для даної місцевості рухи, ритми, костюми, малюнки танцю, тощо. Танці різних народів. Народно- сценічний танець - це танець, поставлений хореографом у колективі для показу на сцені, він вже не є народним, він є стилізованим народним танцем.

Номер слайду 3

Народні танці – це танці різних народів світу. Українські танціРосійськи танціПольські танціРумунські танціБолгарські танціГрузинські танціГрецькі танціІталійські танці та іншіНародне танцювальне мистецтво мають всі національності світу.

Номер слайду 4

Народні танці поділяються на такі групи: Хороводи. Побутові танціСюжетні танці

Номер слайду 5

Хороводи Один із найдавніших видів народного танцювального мистецтва. Виконання їх пов'язується з обрядовими діями, традиційною зустріччю весни (веснянки), відзначенням літа (купальські танці та хороводи), зустріччю Нового року. 

Номер слайду 6

Побутові танці В побутових танцях відображаються істотні риси характеру українського народу: волелюбність, героїзм, завзяття, винахідливість, дотепність, нестримна веселість тощо.

Номер слайду 7

Сюжетні танці В сюжетних танцях відображаються конкретні явища з навколишнього життя і природи. В загальній композиції танців ясно видно логічний і чіткий розвиток сюжетної лінії.

Номер слайду 8

Національне вбрання Кожна нація самобутня і однією з головних її рис є їхні національні костюми. Через костюми можна дуже багато чого зрозуміти і про країну, і про час, і про традиції.  Для виконання танців, національний одяг трохи змінився. Він став зручнішим.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Взуття в якому виконується народний танець

Номер слайду 11

Основні положення рук в народному танці(у кожного народу є свої особливості положення рук в танці. На цій картинці зображено загальні положення рук для всих країн)

Номер слайду 12

Основні положення ніг в народному танціПоложення ніг в народному танці можуть бути: виворотні (мал.1 і 3), прямі (мал.4), завернуті( мал.2)

Номер слайду 13

Український танець - танець різних регіонів України.

Номер слайду 14

Українські танці розрізняються за такими регіонами. Центрально- східний регіон. Північний регіон. Західний регіон. Південний регіон

Номер слайду 15

Український танець «Козачок» Козачок — український масовий танець швидкого темпу. Зазвичай танцюють діти. Музичний розмір 2/4. Виконується парами, рядами, солістами. Його награші та танцювальні фігури мають багато спільного з гопаком, але характер танцю більш легкий. Козачок входить до танців центральної України.

Номер слайду 16

Основні танцювальні рухитанцю «Козачок»Бігунець, біг зальотний. Вихилясник. ГолубціПрипадання. Верьовочка. Присядки. Тинок (падебаск)Положення рук: на талії; у парі - навхрест

Номер слайду 17

Український танець «Веселі гуцулята» Це масовий танець. Рухи дуже різноманітні своєрідні і оригінальні за колоритом. Основними малюнками танцю є коло, яке розпадається на менші кільця, лінії та шеренги. Танець виконується у швидкому темпі весело й завзято. Відноситься до Західного регіону України – Гуцульщини.

Номер слайду 18

Основні рухи гуцульського танцю. Кроки: боковий приставний крок, крок «гуцулка», крок з каблука. Мілке переступання. Притупи. Чосанка. Тряска головою. Присядки за VI поз.ніг. Положення рук: у дівчат великий палець закладений у керпат; у хлопців за спиною

Номер слайду 19

Білоруський танець «Лявоніха» Виконується парами з сольними варіаціями під народну пісню жартівливого змісту. Танець динамічний, життєрадісний. Музичний розмір 2/4. Темп живий. Хореографічна композиція танцю складається з малюнків (коло, зірочка, змійка, ворота), з різних переходів парами або лініями зі зміною партнерів і кружляння в парах, взявшись під руки.

Номер слайду 20

Основні рухи білоруського танцю «Лявоніха»Кроки: основний крок, крок з підбивкою, крок назад, крок з підскоком. Галоп. Притупи. Кружляння. Положення рук: кулачки на талії

Номер слайду 21

Російська полька Полька є народним танцем багатьох країнах. Кожна нація внесла в танець свої особливості, танцювальні рухи відрізняються. Але полька залишається швидким, живим та енергійним танцем у всіх країнах. Музичний розмір - 2/4. Також полька є народним танцем Росії.

Номер слайду 22

Основні рухи російської польки. Кроки: звичайний танцювальний крок, двойний крок з каблука, крок з притупом. Біг узахліст, біг узахліст в поворотіЗіскоки. Колупалочка. Молоточки. Моталочка. Положення рук: кулачки на талії

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
6002
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку