Презентація "Населення Австрії"

Про матеріал
Презентація призначена для проведення уроків географії у 8 класі для дітей з інтелектуальними порушеннями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Населення Австралії. Австралійський Союз. Географія 8 клас

Номер слайду 2

Австралія — найменш населений материк. Його населення за складом поділяється на корінне й прийшле, які істотно відрізняються своїм походженням і культурою. Корінне населення материка — австралійці-аборигени. Вони першими заселили материк. Це темношкірі люди з широким носом, товстими губами й чорним кучерявим волоссям. До приходу на материк європейців аборигени жили племенами, розмовляли різними мовами. Вони вели кочовий спосіб життя, займалися рибальством, збирали дикорослі їстівні рослини, полювали на диких тварин. Аборигени винайшли бумеранг — метальну мисливську зброю, що повертається до місця кидка.

Номер слайду 3

Австралійці населяли східну частину материка, бо тут сприятливіші природні умови для життя людини. Поступово переселенці почали дедалі більше відтісняти корінних жителів у глиб материка, у посушливі райони — пустелі й напівпустелі.

Номер слайду 4

У незвичних умовах життя багато аборигенів загинуло. Нині представники корінного населення материка стали повноправними громадянами країни. За племенами закріплено право на землю, на якій вони живуть. Частина з них працює на фермах, частина — продовжує напівкочовий спосіб життя у пустелях.

Номер слайду 5

До прийшлого населення належать нащадки європейців, які в далекому минулому переселилися в Австралію з Англії. Англійських переселенців називають англо-австралійцями. Вони становлять основне населення материка. Також у сучасній Австралії проживають вихідці з інших країн Європи, Азії, Африки.

Номер слайду 6

Населення на території Австралії розміщене нерівномірно. Більшість зосереджена на східному, південно-східному і південно-західному узбережжях материка. Центральні райони та північ малонаселені або зовсім безлюдні. Прийшле населення утворило Австралійський Союз — єдину країну, яка займає цілий материк. Її так і називають — «країна-материк». До її складу входить також острів Тасманія. За розмірами території Австралійський Союз — шоста країна світу.

Номер слайду 7

Австралійський Союз належить до високорозвинених держав світу. У країні розвинена промисловість: гірничодобувна, машинобудівна, хімічна, харчова й легка. Населення працює на заводах і підприємствах, добуває корисні копалини.

Номер слайду 8

У сільському господарстві населення займається тваринництвом. Тут розводять тонкошерстих овець — мериносів, для яких є великі пасовища. Крім овець, розводять корів, коней, свиней.

Номер слайду 9

На південному сході й південному заході країни займаються землеробством. Фермери вирощують пшеницю, цукрову тростину, цитрусові, виноград, ананаси, банани, арахіс, овочі.

Номер слайду 10

Сільське господарство високомеханізоване, ручна праця майже не застосовується. Частина населення займається рибальством, розведенням молюсків-перлівниць, устриць.

Номер слайду 11

Столиця Австралійського Союзу — місто Канберра. Це — адміністративний центр, у якому працює уряд країни. У столиці немає промислових підприємств, натомість багато парків і скверів.

Номер слайду 12

Найбільші міста — Сідней і Мельбурн. Вони розташовані на східному узбережжі Австралії. У цій частині країни клімат найсприятливіший для життя.

Номер слайду 13

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕАвстралія — найменш населений материк. Населення Австралії складається з двох основних груп: корінного та прийшлого. Австралійський Союз — єдина країна у світі, яка займає весь материк. Столиця — Канберра. ЗАПИТАННЯ1. Як називається корінне населення Австралії?2. Хто населяє материк нині?3. Чому Австралію називають «країна-материк»?4. Які види промисловості розвинені в країні?5. Чим займається населення у сільському господарстві?

pptx
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Інкл
Додано
27 серпня
Переглядів
28
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку