Презентація "Населення та держави Південної Америки"

Про матеріал
В презентації є посилання на авторське відео, створене в програмі VideoScribe
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувала Олійник Л. Г.,вчитель географії Новоюлівської гімназіїСофіївської селищної ради Дніпропетровської областіНАСЕЛЕННЯ ТА ДЕРЖАВИ ПІВДЕННОЇ АМЕРИКИ

Номер слайду 2

РАСИ І НАРОДИНа Південноамериканському континенті живуть представники європеоїдної раси – 25 %монголоїдної раси – 15 %негроїдної раси – 10 %мішаних рас – 50 %

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ГУСТОТА НАСЕЛЕННЯНаселення розміщується територією материка нерівномірно. Майже 90 % його проживає в приморській частині континенту. На сході Південної Америки середня густота висока і становить близько 100 чол. на 1 км кв. Також досить густо заселені гірські райони Андійського заходу — 50-100 чол. на 1 км кв. Проте середня густота населення на континенті — усього 20 чол. на 1 км кв. Цей показник найнижчий у світі після Австралії.

Номер слайду 5

Задовго до появи імперії інків на схилах Анд існували могутні індіанські держави – Чавін, Мочіка, Паракас. Чавінці займалися землеробством, були майстерними будівельниками, уміли робити витончений посуд із глини, прикраси та статуетки із золота й срібла. Жителі Мочіки відкрили секрет виплавлення міді з руди, освоїли виготовлення бронзи, вирощували на схилах гір маїс, маніок, картоплю, розводили лам. Паракаські лікарі знали хірургію та вміли робити складні операції.

Номер слайду 6

На момент приходу європейців на материку існувала могутня імперія інків. Вони будували величні храми, міста, дороги високо в горах, виготовляли найтонші вовняні тканини, посуд, ювелірні прикраси.

Номер слайду 7

Переглянути відео за посиланням https://youtu.be/7 XYDBHa4 Hy. I

Номер слайду 8

Брази́лія Це найбільша за площею і кількістю населення країна Південної Америки. Природа великої країни різноманітна. Це і Амазонка – царина вологого екваторіального лісу, і Бразильське плоскогір’я із саванами і рідколіссям. Ліси Амазонки – джерело цінної сировини: деревини, що використовується деревообробною промисловістю;соку гевеї, з якого виробляють каучук; горіхів – цінних харчових продуктів; лікарських рослин, які використовуються в медицині. Інше багатство – водні ресурси. Бразильське плоскогір’я – «залізне серце» країни – основний промисловий район, де видобувають руди чорних і кольорових металів. Річки Бразилії багаті на гідроенергію. Більшість населення розмовляє португальською мовою і живе в містах.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Аргенти́на Це друга за площею країна Південної Америки. Вона охоплює весь південний схід материка. Офіційна мова – іспанська. Більшість населення проживає в містах, розташованих на узбережжі. У столиці Буенос-Айресі зосереджена третина всього населення країни. ргентина – розвинута країна Південної Америки. Серед галузей промисловості вирізняється машинобудування, зокрема автомобіле- та суднобудування. Видобувають нафту, природній газ,буре вугілля, руди чорних і кольорових металів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Чи́лі, Респу́бліка Чи́лі. Межує на півночі з Перу, на заході та півдні омивається Тихим океаном, на сході за хребтами Анд межує з Болівією і Аргентиною. Через Магелланову протоку Чилі має вихід в Атлантичний океан. Чилі належать декілька невеликих островів у Тихому океані: Пасхи, Сала-і-Гомес, Сан-Фелікс, Амбросіо, Дієго-Рамірес біля мису Горн, група островів Хуан-Фернандес.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Перейдіть за посиланням https://www.geoguessr.com/seterra/uk/vgp/3016 та виконайте тренувальні вправи «Південна Америка: країни»

pptx
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
10 березня 2023
Переглядів
403
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку