Презентація "Наш кольоровий день"

Про матеріал
Пройшов тиждень початкових класів. Кожен клас обрав собі день і колір Третій клас вибрав жовто-блакитні кольори. Діти довідалися про їх значення , подорожували, відгадували загадки, відгадки до яких пов'язані з цими кольорами. Побували на морі та в космосі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наш кольоровий день

Номер слайду 2

Синього так багато на нашій планеті і цей колір має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. Синій вважається кольором інтуїції. Він стимулює мислення.

Номер слайду 3

Жовтий колір асоціюється з сонцем, а також викликає у людини тепло, енергію, оптимізм, багатство, успіх та процвітання. Жовтий – символ тепла, радощів і поваги. Це – колір золота і стиглого колоса, через які він уособлює Сонячне світло.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

На городі нога стоїть,На нозі голова висить. Куди сонце повертається,Туди голова нахиляється. Прийшла кума із довгим віником. На бесіду із нашим півником,Схопила півня на обід. Та й замела мітлою слід.

Номер слайду 10

Цвіте синьо, лист зелений. Квітник прикрашаєХоч мороз усе побив –Його не займає. Чи то жовта,Чи то синя. Соковита господиня. Чи то сонце,Чи то злива —Пригостить нас влітку...

Номер слайду 11

Сонечко в траві зійшло,Усміхнулось, розцвіло,Згодом стало біле-білеІ за вітром полетіло. Запах, колір – все відмінне,Посміхнешся неодмінно. Як серединку кусати,Скривить так, що й не впізнати.

Номер слайду 12

Блакитне покривало. Розстелили над землею,Але як грім на землю вдарить,Тут же сірим відразу стане. Воно безкрає, синє, І вітри його стережуть, А кораблі красиві, По водній гладі йдуть.

Номер слайду 13

На городі молода пишні коси розпліта, у зелені хустинки золоті хова зернинки. Всі його люблять, всі його чекають, а хто на нього подивиться — кожен скривиться

Номер слайду 14

Поле не міряне,стадо незлічене,пастух рогатий. Знають цей фрукт діточки,Люблять його мавпочки. Родом він з жарких країн. Високо росте…

Номер слайду 15

Він жовтенький і сипучий,У дворі лежить у кучі. Якщо хочеш – можеш братиІ фортецю будувати. Тільки воду мусиш мати. Лампочка вгорі висіла,Стала смачна, пожовтіла. Діти лампочку зірвали,З апетитом скуштували.

Номер слайду 16

Я жовтенька, я маленька,Мов медочок солоденька. На баштані достигаю,Тепле сонечко вітаю. На городі виріс дужий,Круглий, жовтий і байдужий. До червоних помідорів,До капусти і квасолі. Хто цей гордий карапуз?Здогадалися?…

Номер слайду 17

Сам жовтенький, соковитий достигає серед літа. Він у джемі, у варенні солодкий, і приємний.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Скільки існує блакитних планет? Відомі як крижані гіганти, Уран і Нептун дуже схожі за складом, масою та розміром, але мають різні відтінки синього: у той час як Уран, сьома планета від Сонця, блідо-блакитна, Нептун, восьма, темно-блакитний.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Яка планета жовта? Меркурій, планета, яку можна спостерігати лише перед сходом або заходом сонця, має оранжево-жовтий колір, тоді як Юпітер і Сатурн виглядають як блідо-жовті об'єкти.

Номер слайду 27

Юпітер. Сатурн

Номер слайду 28

pptx
Додано
23 жовтня 2023
Переглядів
109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку