Презентація "Наші домашні улюбленці"

Про матеріал
Презентація для 1 класу з предмету "Я досліджую світ "Гільберг Т.. Тарнавська С., Гнатюк О., Павич Н..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Котам необхідне різноманітне харчування: м’ясо, риба, сир, вівсяні пластівці, вітаміни. У визначеному місці завжди повинна стояти мисочка з чистою водою. Камінь – з нього тваринка оглядатиме свої володіння і точитиме об нього пазури.

Номер слайду 9

Першими домашніми тваринами були вовки, а вже від них пішли собаки. Це було 10 тисяч років тому. Собака - вірний помічник людини з давніх часів. Людина привчила собаку вартувати будинок - печеру, гавкотом подавати сигнал тривоги, допомагати на полюванні і захищати худобу. Слух собаки в 10 разів гостріший ніж у людини. Собаки махають хвостом у правий бік, коли чимось задоволені, а якщо їх щось не влаштовує, то їхній хвіст відхиляється вліво. Собакам не можна давати шоколад, бо він отруйний для них. Не можна давати торти, печиво, цукор, бо це може викликати сльозотечу і нагноєння очей.

Номер слайду 10

Шиншили – милі незвичайні гризуни, яких люблять не тільки діти, а й дорослі. Ці тварини грайливі і ласкаві. Хутро звірків вважається самим м’яким в світі. Саме тому вони вважаються кращими домашніми вихованцями, здатними дарувати тільки позитивні емоції. Купання – улюблене заняття тварин. Вони годинами можуть гратися в пісочку, перекидаючись і розкидаючи його лапками. Щоб піщинки не були в вуха, під час процесу раковини перекриваються спеціальними перетинками. Тварина відрізняється цікавою травною системою. Вся їжа перетравлюється за 2 рази. Їдять спеціальні гранули.

Номер слайду 11

Морські свинки – добрі і товариські домашні тварини. Вони запам'ятовують своє ім'я, люблять сидіти на руках і муркочуть, коли їх гладять. Невибаглива у догляді, але все-таки також вимагає уваги. Раз на добу клітку треба відкрити і провітрити. У цей час можна почистити клітку і поміняти підстилку, що робиться 1 раз в 3-4 дня. Раз на тиждень у житло свинки виконується повна генеральне прибирання, про час якої проводять дезінфекцію клітки, годівниці і поїлки. Тварину потрібно добре розчесати. Якщо вихованець довгошерстий і не виривається з рук, робити це якомога частіше. Раз на півроку свинці необхідно підрізати нігті. В якості корму можна використовувати: злаки, насіння трави, картопля, ріпу, кульбаба, капусту, салат, сіно, яблука, буряк, помідори. Ідеальним для тварин є овес, морквина, висівки (їх дають кілька вологими або ж змоченими водою), сіно, столовий буряк, а в літню пору свіжу траву i коренеплоди. Оскільки в процесі одомашнення тварини втратили здатність синтезувати вітамін С, його необхідно додавати у питну зводу мінімум по 5 мг в день.

Номер слайду 12

Хом’яки, якщо тримати їх в якості домашніх тварин – це чудові маленькі створіння. Вони люблять увагу і обожнюють грати зі своїми господарями. Вони милі, веселі і надзвичайно активні невеликі гризуни, особливо вночі, коли заходить сонце. Існує понад 25 видів хом’яків,починаючи з великого європейського і закінчуючи крихітним карликовим хом’яком, багато з яких є популярними домашніми тваринами. Хом’яки – нічні ссавці, це означає, що вони більш активні в нічний час і сплять протягом дня. Хом’яки мають природний інстинкт ритися і зариватися. Хом’яки можуть зберігати їжу в своїх щоках, так вони збирають доступну їжу, а потім зараховують її на свою колонію, щоб з’їсти пізніше.

Номер слайду 13

В місці проживання черепах необхідно тримати термометр для контролю температури повітря і термометр для контролю температури води (якщо це водяна черепаха в акваріумі). Воду в акваріумі для черепах потрібно або очищати за допомогою фільтрів, а якщо їх немає, то міняти кожен день. Сухопутних черепах потрібно утримувати в чистоті. Воду їм міняють раз на день, з такою ж частотою прибирають залишки їжі й екскременти. Повна чистка тераріуму потрібна раз на тиждень, тоді ж рептилію миють в теплій воді (приблизно 33˚С). Після миття тварину обтирають, висаджують під лампу і залишають грітися. В теплу сонячну погоду черепашку можна виносити на вулицю (в її загоні). Наприклад, вихованця можна влаштувати на балконі. Головне - забезпечити черепасі укриття від сонця, в якому вона може вчасно охолодитися. Сухопутних черепах можна годувати листям капусти, кульбаби, м’якоттю яблук, огірків, помідорів. Для задоволення потреб в білковій їжі їм можна давати варені курячі яйця та вітамінні добавки. З годуванням водних черепах буде трохи складніше, адже їм потрібна дрібна живність, годувати їх можна сушеними дафніями, мотилем, дощовими черв’яками, вареним курячим або яловичим м’ясом. Не проти вони будуть поласувати і різними комахами, тарганами, дрібними акваріумними рибками.

Номер слайду 14

Батьківщина золотих рибок — Китай. Китайські імператори тримали їх у своїх палацах і не дозволяли вивозити дорогоцінних рибок з країни. Вони вважали, що екзотичні рибки наділені магічною силою. Хто володіє такою рибкою, той володіє розумом, успіхом, має можливість здійснювати свої бажання. Акваріумні рибки прикрасять життя кожної людини. Вони яскраві та різноманітні. Їх дуже багато більше 300 видів. Доглядати за ними легше за собак.

Номер слайду 15

Потреба у твердій їжі. Тому господарям декоративних кроликів потрібно подбати про те, щоб звірку було що гризти. Давайте вихованцеві як можна більше сіна, гілочок, купуйте спеціальний крейду або дерев’яні іграшки. Кролики дуже швидко запам’ятовують територію, на якій мешкають. Вже через кілька днів прогулянок по квартирі вони будуть знати, як розташовується меблі, де можна поживитися смачненьким, і як дістатися до свого будиночка. Причому в повній темряві пересуваються звірята так само впевнено, як і при світлі дня. Їх секрет – в спеціальних органах дотику. Розумові здібності вухатого можна і навіть потрібно пустити в мирне русло, навчивши його деяким трюкам і командам. Кролик швидко запам’ятовує своє ім’я і деякі прості слова, а з часом зможе виконувати складні завдання. Дресирування декоративних кроликів – захоплююче і приємне заняття.

Номер слайду 16

Папуги — одні з найкрасивіших екзотичних птахів, яких приручила людина. Вони дивують своїми розумовими здібностями і веселою вдачею.. Вони здатні наслідувати людську мову й голоси різних тварин. Це дуже товариські істоти, потребують уваги і турботи, навіть залишитися на цілу добу на самоті - великий стрес для них, тому намагайтеся уникати подібних ситуацій. Папуги можуть імітувати зовсім різні звуки: від голосу людини до шуму працюючих побутових приладів. Роблять це вони тільки за допомогою рота, адже у птахів немає голосових зв’язок.... У домашніх умовах можуть житии 15 років. Мають добру пам’ять. Грається іграшками, дзеркалом. Обожнює якщо його гладять, чухають. Їдять фрукти, п’ють солодкий сік. Папугам необхідне сонячне світло. Узимку потрібне додаткове освітлення. Якшо папуга живее у клітці один, з ним обов’язково треба розмовляти.

Номер слайду 17

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 липня 2023
Переглядів
495
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку