Настільний теніс. Історія виникнення.

Про матеріал

Настільний теніс (пінг-понг) — олімпійський вид спорту, у якому використовують спеціальні ракетки та ігровий стіл. Більшість фахівців вважає, що настільний теніс з'явився в Англії, як різновид великого тенісу.

Можливо, що настільний теніс виник у США, Індії або Південній Африці (передбачається, що в останніх двох країнах у настільний теніс почали грати відряджені туди британські офіцери).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Настільний тенісІсторія виникнення

Номер слайду 2

Більшість фахівців вважає, що настільний теніс з'явився в Англії, як різновид великого тенісу. Пізніше з'явилася гра на столах. Простий інвентар, а головне невеликі розміри майданчика дозволяли грати де завгодно.r

Номер слайду 3

Інвентар для гри. М'ячі робилися з ниток, книги, розставлені на столі, були сіткою, а шматки товстого картону були ракетками. 1900 року гравець на ім'я Джеймс Ґібб натрапив на маленькі порожнисті кольорові кульки — дитячі іграшки. Він спробував подібну порожнисту кульку на столі і виявив, що вона має величезну перевагу. Поступово стала змінюватися форма ракетки. З'явилися фанерні ракетки, їхня вага зменшилась майже втроє. Стали застосовуватись і нові матеріали для обклеювання ігрової поверхні: пергамент, шкіра, велюр та ін. 1902 року Е. К. Гуд обклеїв свою ракетку гумою, що дозволило йому закручувати м'яч. Змінювались і правила гри.

Номер слайду 4

1901 року офіційний турнір відбувся в Індії. Його можна вважати першим міжнародним змаганням. Переміг один із найкращих гравців того часу індійський спортсмен Нандо. Назву «пінг-понг» було зареєстровано у 1901 році Джоном Джаквесом і продано братам Паркер. Назву утворено зі сполучення двох звуків: Пінг — звук м'яча, коли він ударяється в ракетку, і Понг — коли м'яч відскакує від столу.1926 року засновано Міжнародну Федерацію Настільного Тенісу (ITTF).1936 року конгрес ITTF прийняв рішення змінити назву гри. Замість старої назви пінг-понг з'явився настільний теніс.

Номер слайду 5

З 1930 до 1951 року серед переможців змагань переважають представники Угорщини. З 1951 року найкращі результати показують представники Азійських країн (Японія, Корея, Китай). З 1954 до 1957 року гідний опір японським тенісистам робили тільки представники жіночої команди Румунії. Гра стає все енергійнішою, винахідливішою. В ITTF зареєстровано близько 130 країн. Чемпіонати світу з настільного тенісу почали проводитись щороку починаючи з 1926, а з 1957 року — раз у два роки. Чемпіонати Європи проводяться з 1958. 

Номер слайду 6

1988 року настільний теніс стає Олімпійським видом спорту . Сьогодні більш ніж 40 мільйонів гравців щорічно беруть участь в офіційних турнірах в усьому світі.

pptx
Додано
29 жовтня 2022
Переглядів
3404
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку