Презентація "Настінне панно – невід’ємна частина інтер’єру. Виготовлення барельєфу «Дерево Життя»"

Про матеріал
Мета: формування ключових компетентностей: Громадської компетентності:усвідомленнясвоєї належності до різних елементів природного, етносоціального й соціальнокультурного середовищ, Інформаційної компетентності:вміння добувати, осмислювати та використовувати інформацію з різних джерел; Міжпредметної естетичної компетентності: виявлення естетичного ставлення до мистецтва; Предметних мистецьких компетентностей: продовжити ознайомлювати учнів з декоративною скульптурою та її застосуванням, вчити створювати барельєф за ескізом та компонувати його в єдину композицію настінного панно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Настінне панно – невідє’мна частина інтер’єру. Виготовлення барельєфу “Дерево життя”

Номер слайду 2

У давні часи на вершину гори, Де літо і осінь міняють лиш весни, Зернятка дерев занесли вітри, З далеких країв занесли. І десь через тижнів, мабуть, зо три, Осяяні теплим промінням, Маленькі зернятка уже проросли Й пустили у землю коріння. І йшли життєдайні дощі в тім краю, Три славних деревця зростало, І кожне з них мало мрію свою, Мету у житті свою мало. У першого дерева мрії прості, Щоб міст з нього побудували, Воно й намагалось рівненьким рости, І вирости дужим і ставним. А друге хотіло морським кораблем У синіх просторах ширяти, Високе, високе і дуже міцне, Воно намагалось зростати. У третього мрія найвища була: Щоб люди, прийшовши до нього, Забули в тіні земні всі діла І думали тільки про мудре та світле… Марія Мальва

Номер слайду 3

Вид монументального мистецтва Використовуються для внутрішнього та зовнішнього оздоблення приміщення Виник на початку 20-го століття Засновником декоративного панно для прикраси фасадів є Леонардо да Вінчі Виконується з різних матеріалів Релєфна скульптура - барельєф Декоративне панно

Номер слайду 4

Розробка ескізу барельєфа

Номер слайду 5

Підготовка основи для рельєфу

Номер слайду 6

Переведення малюнку на основу

Номер слайду 7

Виконання ліплення барельєфу

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Грунтування виробу

Номер слайду 10

Дерево – один з центральних символів світової традиції. Дерево- як символ.

Номер слайду 11

Світове дерево – це символ Неба і Природи, емблема світу і людини.

Номер слайду 12

Дерево пізнання – це символ пізнання Добра і Зла.

Номер слайду 13

Дерево життя – символ зародження Космосу, Гармонії й Вічності, єдності світів.

Номер слайду 14

Дерево життя у народному мистецтві

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Писанки

Номер слайду 19

Витинанки

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Декоративні барельєфи

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дерево життя в казках та повір’ях

Номер слайду 25

У казках трапляється мотив «дерева до неба», здершись на яке герой бачить небесне божество й отримує чарівні подарунки. З образом древа-посередника між світами пов'язаний і звичай саджати дерева чи кущі на могилах. Існує звичай, коли народжується дитина саджають дерево. Якщо дерево росте дужим, то і дитина буде здорова. Обрядове дерево існує в багатьох обрядах річного кола (Вербна, Великдень, Трійця, Різдво).

Номер слайду 26

Дерево життя в колядках

Номер слайду 27

У міфах слов’ян збереглися легенди про дуби, які існували ще до створення світу. В українських колядках співають про те, що в той час, коли не було ані землі, ані неба, а тільки одне синє море — повітряний океан, — серед цього моря стояли два дуби, а на дубах сиділи два голуби. Голуби спустились на дно моря, дістали піску та каміння, з якого й утворились земля, небо і небесні світила.

Номер слайду 28

То ж хай насіння проросте!

Номер слайду 29

Послідовність практичної роботи: На грунтований виріб нанести акрилову фарбу Дати фарбі пдсохнути Паралонкою змити фарбу з випуклих частин виробу Кожній групі підготувати презентацію свого проекту “Дерево-оберіг” (вказати на символізм кожної істоти та висловити побажання).

Номер слайду 30

Практична робота

Номер слайду 31

Образ «Дерева життя» є дуже важливим у формуванні світогляду та культури українського народу. Захист проектів

Номер слайду 32

Вислови свої враження від уроку

ppt
Додано
4 лютого 2019
Переглядів
2613
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку