Презентація "Наталка Поклад "Петриківські диво-квіти"

Про матеріал
Мета: ознайомити учнів з твором української поетеси Наталки Поклад, із гордістю України — петриківським розписом; удосконалювати навички свідомого виразного читання віршованих творів; учити бачити і розуміти мову творів, настрій творів; формувати вміння робити висновки, ділитися своїми враженнями про прочитане; розвивати зв'язне мовлення учнів, образне мислення, творчу уяву, фантазію; збагачувати лексичний запас учнів; виховувати гордість за свою країну, любов до художнього слова, дбайливе, шанобливе ставлення до народних традицій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Петриківські диво-квіти» Наталка Поклад

Номер слайду 2

Добрий день, малята,Любі хлопчики й дівчата!З давніх пір і пониніКажуть всі в Україні:«Здоровенькі були!». Привітаймося всі разом:«Здоровенькі були!».

Номер слайду 3

За-за-за, за-за-за — росте в лісі береза. Ак-ак-ак, ак-ак-ак — прилетів до мене шпак. Ичка-ичка, ичка-ичка — а за ним також синичка. Ик-ик-ик, ик-ик-ик — і сіресенький зайчик.

Номер слайду 4

«Добери слова»Летить —Росте —Пливе –

Номер слайду 5

Наталія Іванівна Поклад Наталія Іванівна Поклад — літературний псевдонім Наталка Поклад — народилася 3 вересня 1951 року в мальовничому селі Маньківка Бершадського району Вінницької області. Літературні критики цілком справедливо називають її Берегинею української лірики.

Номер слайду 6

Петриківські диво-квіти

Номер слайду 7

Розмай — що-небудь буйно розквітле, зелене; але в цьому контексті — розмаїття, різноманіття. Петриківка — населений пункт у Дніпропетровській області.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дмитро Іванович Яворницький

Номер слайду 10

Унікальний петриківський розпис — наш!Переглядаючи мультфільм, зверніть увагу на таку інформацію.1. З чого почався петриківський розпис? Що здавна прикрашали малюнками?2. Чим малювали візерунки та орнаменти?3. Із чого робили фарбу для малювання?

Номер слайду 11

«Мікрофон»— Про які диво-квіти ми читали на уроці?— Звідки вони походять? Як їх називають?— Хто автор твору «Петриківські диво-квіти»?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
1529
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку