Презентація "Ведмідь і черв'як"

Про матеріал
Презентація на урок читання у 2 класі за підручником Н.Кравцова. Різнобарвний, цікавий матеріал до уроку, стане гарним помічником вам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська народна казка“Ведмідь і черв’як”Підготувала: вчитель початкових класів. КСШ 9 Щербак Наталія Владиславівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Відгадайте загадку. Наладнали санки ми – готувались до зими. Маєм лижі й ковзани – будем їздить до зими. А один дивак, одначе, зроду ще зими не бачив,бо узимку вічно спить. Як він зветься? То ж …

Номер слайду 4

— Пригадайте назву розділу, який ми зараз вивчаємо. — Які казки ми вже прочитали? — Хто персонажі прочитаних казок? — Пригадайте казки, в яких персонажем є ведмідь.— Яким зображений ведмідь у казках?

Номер слайду 5

Відгадайте ще одну загадку. По траві повзе шнурочок. Подивіться – от дива!Нема ручок, нема ніжок,тільки хвіст та голова!

Номер слайду 6

— Що вам відомо про черв’яка? — Чи доводилося вам читати казки про черв’яка? — Як ви гадаєте, чи можуть товаришувати ведмідь і черв’як? — Сьогодні ми ознайомимося з українською народною казкою «Ведмідь і черв’як».

Номер слайду 7

Щоденні 5. «Слухаю і розумію». — Назвіть дійових осіб казки.— Як ведмідь сприйняв слова червяка? — То кому вдалося звалити дерево? Чому?— Про що йдеться в зачині? — Про що йдеться в основній частині? — Про що йдеться у кінцівці?

Номер слайду 8

“Вхід у малюнок”- Уявіть, що ви «увійшли» в малюнок. Де ви знаходитеся? - Що ви бачите?- Яку розмову чуєте?- Яку пораду ви дали б ведмедеві?- Якими словами ви підбадьорили б черв’яка?

Номер слайду 9

Щоденні 5. «Висловлююся за змістом прочитаного». — Знайдіть речення, яке передає головну думку казки. — Чи погоджуєтеся ви з цією думкою?

Номер слайду 10

Щоденні 5. «Збагачую свій словниковий запас». Казку почитав – на крилах політав. Поки ледачий байдики б’є, розумний з казок знання бере.

Номер слайду 11

pptx
Додано
29 січня 2022
Переглядів
972
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку