Презентація "National Cuisine and Dishes of the UK Countries, part I - English and Scottish Cuisine"

Про матеріал
Презентація «National Cuisine and Dishes of the UK Countries» з англійської мови створена до теми «Food» до підручника А.Несвіт «English: We Learn English» для 10 класу. Вона складається з 2 частин – part І – «English and Scottish Cuisine» 24 слайди до впр.5 ст. 98-99 Тексти вправ насичені назвами національних страв, які є новими та незрозумілими для учнів. Презентація містить яскравий ілюстративний матеріал із переліком основних інгредієнтів страв, що дає можливість ефективно подавати навчальний матеріал, стимулювати інтерес учнів до навчання. Матеріали презентації сприяють розвитку соціокультурної компетенції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

English cuisine. Part IАвтор - Кульбачна Оксана Володимирівнаучитель англійської мови. Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №32 Черкаської міської ради Черкаської області

Номер слайду 2

Fish and Chips A popular take-away food in the United Kingdom, It consists of fish which is battered and then deep-fried served with chips.  

Номер слайду 3

Kidney pie A savoury pie that is filled principally with a mixture of diced beef, diced kidney(often of ox, lamb, or pork), fried onion, and brown gravy. 

Номер слайду 4

Black Pudding A type of sausage made by cooking blood or dried blood with a filler until it is thick enough to congeal when cooled. 

Номер слайду 5

Toad in the Hole. English dish consisting of sausages in Yorkshire pudding batter, usually served with vegetables and onion gravy. The origin of the name "Toad-in-the-Hole" is often disputed. Many suggestions are that the dish's resemblance to a toad sticking its head out of a hole provides the dish with its somewhat unusual name.

Номер слайду 6

Bubble and Squeak English dish made with the shallow-fried leftover vegetables from a roast dinner. The main ingredients are potato and cabbage, but carrots, peas, brussels sprouts, and other vegetables can be added. The dish is so named because it makes bubbling and squeaking sounds during the cooking process,

Номер слайду 7

Pork Pie. A traditional British meat pie. It consists of roughly chopped pork and pork jelly sealed in a hot water crust pastry. It is normally eaten cold as a snack or as part of a meal.

Номер слайду 8

Shepherd’s Pie. A type of savory pie popular in the United Kingdom. It is a dish of minced meat with mashed potato on the top.  People in the UK today usually call the dish "shepherd's pie" if it is made with lamb (because a shepherd looks after sheep). 

Номер слайду 9

Cottage Pie. The name "cottage pie" is used if the dish is made with minced beef with onion, garlic, mushrooms and Italian herbs with mashed potato on the top

Номер слайду 10

Yorkshire Pudding. Baked mixture of eggs, salt , milk and oil

Номер слайду 11

Scottish Cuisine

Номер слайду 12

Haggis. A savoury pudding containing sheep's pluck (heart, liver and lungs); minced with onion, oatmeal, suet, spices, and salt, mixed with stock, and traditionally encased in the animal's stomach and simmered for approximately three hours

Номер слайду 13

Cod

Номер слайду 14

Halibut

Номер слайду 15

Haddock

Номер слайду 16

Whiting

Номер слайду 17

Plaice

Номер слайду 18

Scotch broth. A filling soup, originating in Scotland. The principal ingredients are usually barley, stewing or braising cuts of lamb, mutton or beef, root vegetables such as carrots, swedes or sometimes turnips and dried pulses (most often split peas and red lentils), cabbage and leeks are often added.

Номер слайду 19

Colcannon. It is a Scottish variant of English Bubble and Squeak

Номер слайду 20

Forfar Bridies. The bridie is similar to look at as a Cornish Pastie, with its horseshoe but it is mostly meat and onions and doesn't have potatoes in its ingredients.

Номер слайду 21

Scotch Pie. A small, double-crust meat pie filled with minced mutton or other meat. The traditional filling of mutton is often highly spiced with pepper and other ingredients and is placed inside a shell of hot water crust pastry.

Номер слайду 22

Crowdie  Traditional Scottish delicacy, its ingredients are oatmeal, cream, clear honey, whiskyand fresh raspberries

Номер слайду 23

Porridge A dish made by boiling oats (whole-grain, rolled, crushed, or steel cut) or other cereal meals in water, milk, or both. It is usually served hot in a bowl or dish. 

Номер слайду 24

Would you like to know more about British cuisine? Welsh and Irish dishes will be presented in the next part.

pptx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, профільний рівень) 10 клас (Несвіт А.М.)
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
992
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку