Презентація "Натюрморт та його види"

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 6 класі за темою "Натюрморт та його види"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖАНРИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВАНАТЮРМОРТта його види

Номер слайду 2

1) Портрет2) Натюрморт3) Пейзаж4) Марина5) Анімалістичний жанр6) Флористика7) Сюжетно-тематична картина. ЖАНРИ В ОБРАЗОТВОРЧОМУ МИСТЕЦТВІ:

Номер слайду 3

НАТЮРМОРТ (фр. nature morte - "мертва природа") - жанр образотворчого мистецтва, що показує неживі предмети, розміщені в реальному побутовому середовищі. У натюрморті зображуються предмети побуту, праці, творчості, квіти та плоди, бита дичина, виловлена ​​риба тощо. Як і всі жанри образотворчого мистецтва натюрморт поділяється на піджанри: букетний (квітковий), предметний (фруктовий, овочевий, дичина, сніданки), натюрморт із тваринами, ванітас (філософський натюрморт)

Номер слайду 4

ПІДЖАНРИ НАТЮРМОРТУквітковий, предметний, ванітас, натюрморт з тваринами. Уперше натюрморт набув самостійного значення в VI ст. в Китаї як «живопис квітів». У Європі натюрморт виділився в окремий жанр наприкінці XVI ст. Справжній розквіт цього жанру спостерігався в Голландії у XVII ст. Це був період розвитку голландського мистецтва.

Номер слайду 5

БУКЕТНИЙ АБО КВІТКОВИЙ НАТЮРМОРТ - у 1620-х роках Голландія перетворилася на центр торгівлі екзотичними тюльпанами. Це призвело до розвитку жанру “Квітковий” або “букетний” натюрморт. Квіткові натюрморти користувалися великою популярністю не тільки в Голландії, а й по всій Європі, бо цибулини тюльпанів були дорогими, і придбати їх міг не кожен. А ось купити картину з розкішним букетом було набагато вигідніше.

Номер слайду 6

КВІТКОВИЙ або БУКЕТНИЙ НАТЮРМОРТ

Номер слайду 7

ПРЕДМЕТНИЙ НАТЮРМОРТ - складається з різних предметів, фруктів, овочів, сніданків, забитої дичини, риби тощо. Цей вид натюрморту з’явився у Голландії у XVII столітті і зображував, переважно, накриті столи з різним кухонним приладдям або їжею.

Номер слайду 8

ПРЕДМЕТНИЙ НАТЮРМОРТ

Номер слайду 9

НАТЮРМОРТ ВАНІТАС АБО ФІЛОСОФСЬКИЙ НАТЮРМОРТ - (від латинського vanitas - метушня, марнославство). Центральним предметом композиції є людський череп. Іноді череп зображували на звороті портрета. Таким чином майстри епохи бароко алегорично зображували швидкоплинність життя і смертність людини.

Номер слайду 10

ВАНІТАС або ФІЛОСОФСЬКИЙ НАТЮРМОРТ

Номер слайду 11

НАТЮРМОРТ ІЗ ТВАРИНАМИ - з’явився цей жанр у XVII столітті. На картинах цього виду натюрморту найчастіше зображувалися змії, кішки, собаки, комахи та птахи.

Номер слайду 12

НАТЮРМОРТ ІЗ ТВАРИНАМИ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Савченко Юлія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лазаренко Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 серпня 2022
Переглядів
7249
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку