Презентація " Навчально-дослідна земельна ділянка"

Про матеріал

Територія навчально-дослідної ділянки знаходиться біля приміщення школи. На ділянці розміщені відділки:Польова сівозміна; Овочева сівозміна; Селекційно-генетична ділянка; Плодово-ягідних культур; Продовольчий відділок; Колекційна ділянка; Ділянка систематики; Квітково-декоративний . Дослідні ділянки відокремлені одна від одної доріжками.Кожна ділянка має свою етикетку. На ділянці є полив.У відділках польових та овочевих культур, в системі сівозмін вирощуються основні сільськогосподарські культури нашої зони (картопля, капуста, цибуля, буряк, помідори, огірки, часник, перець, морква, зернові культури). З ранньої весни починається робота на ділянці: йде підготовка ґрунту, посів та висадка рослин, а потім догляд за ними. Юннати не тільки доглядають за рослинами, а й ведуть фенологічні спостереження. Відповідно до навчальних програм на шкільній земельній ділянці проводяться практичні заняття з біології, хімії, екскурсії. Ділянка повністю відповідає своєму навчально-виховному призначенню

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ ГОЛОПРИСТАНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОПОРНИЙ ЗАКЛАДОСВІТИ «НОВОЗБУР’ЇВСЬКА ШКОЛА №1»

Номер слайду 2

Територія навчально-дослідної ділянки знаходиться біля приміщення школи.

Номер слайду 3

На ділянці розміщені відділки: Польова сівозміна Овочева сівозміна Селекційно-генетична ділянка Плодово-ягідних культур Продовольчий відділок Колекційна ділянка Ділянка систематики Квітково-декоративний

Номер слайду 4

Дослідні ділянки відокремлені одна від одної доріжками.

Номер слайду 5

Кожна ділянка має свою етикетку

Номер слайду 6

Номер слайду 7

На ділянці є полив

Номер слайду 8

З ранньої весни починається робота на ділянці: йде підготовка ґрунту, посів та висадка рослин, а потім догляд за ними

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Юннати не тільки доглядають за рослинами, а й ведуть фенологічні спостереження

Номер слайду 12

Квітково-декоративний відділок складається з колекційної ділянки одно-, дво- та багаторічних квіткових рослин. Окрасою школи є пломенисті клумби кан.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Особливе місце займає дендрарій. Він є окрасою школи. Тут учні мають змогу ознайомитися з багатством і різноманітністю флори, побачити досягнення в справі акліматизації рослин, селекції нових декоративних рослин.

Номер слайду 15

У відділках польових та овочевих культур, в системі сівозмін вирощуються основні сільськогосподарські культури нашої зони (картопля, капуста, цибуля, буряк, помідори, огірки, часник, перець, морква, зернові культури).

Номер слайду 16

Цього року ми також проводили сортовивчення рослин за завданням Херсонського аграрного університету. Вивчали культури нуту, квасолі сочевиці, бобів, гороху, вики , сої, чини, льону, гречки та ін…

Номер слайду 17

Юні дослідники нашої школи розумно господарюють на землі, адже наслідки їхньої праці очевидні: в цьому році ми зібрали картоплі 3250 кг, буряків - 1000кг, моркви - 645кг, капусти - 1800кг, цибулі - 940кг, огірків та помідорів - по750кг.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Сортовивчення капусти

Номер слайду 20

Дослідницька робота з «БІО-ГЕЛЕМ» за завданням виробника

Номер слайду 21

Відповідно до навчальних програм на шкільній земельній ділянці проводяться уроки з сільськогосподарської праці, практичні заняття з біології, хімії, екскурсії. Ділянка повністю відповідає своєму навчально-виховному призначенню.

Номер слайду 22

Колектив може стати виховуючим середовищем лише в тому разі, коли він створюється в суспільній творчій діяльності. В праці, що приносить кожному радість, збагачує духовно і інтелектуально, розвиває інтереси і здібності. В. О. Сухомлинський

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
21 листопада 2018
Переглядів
2789
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку