Презентація "Навколосвітні подорожі"

Про матеріал
Презентацію доцільно використовувати під час вивчення навколосвітніх подорожей у 6 класі. В ній показано маршрути подорожей та самих видатних дослідників
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наколосвітні подорожіПідготувала: Гапон О. А.

Номер слайду 2

Фернан Магеллан. Португальський мореплавець, яки народився 1480 р. Саброза, округ Віл-Реал, Королівсво Португалія. Керував першою успішною навколосвітньою ексдицією.

Номер слайду 3

Навколосвітня подорож Фернана Магелана

Номер слайду 4

П'ять суден з командою з 265 осіб успішно перетнули Атлантичний океан, заходячи в численні бухти на східному узбережжі Південної Америки. У жовтні 1520 р. експедиція ввійшла у вузьку протоку(пізніше названу Магеллановою), якою довго блукала в пошуках проходу до невідомого тоді океану. Під час цих пошуків було відкрито архіпелаг Вогняна Земля. Магелланова протока

Номер слайду 5

Нарешті Магеллан знайшов вихід в океан, який назвав Тихим, адже три місяці плавання на ньому не було жодного шторму.

Номер слайду 6

Діставшись Філіппінських островів, мореплавці зіткнулись з вороже налаштованими місцевими мешканцями.27 квітня 1521 під час одного з боїв на острові Мактан, жителі якого відмовились платити данину іспанській короні, Магеллана убили разом з частиною його товаришів.

Номер слайду 7

Залишились лише 18 мандрівників з «Вікторії», що дістались до Севільї у 1522 році  

Номер слайду 8

Джеймс Кук. Британський військовий мореплавець, картограф, який перший побував біля берегів Антарктиди, відкрив численні острови в Тихому океані. Здійснив три навколосвітні подорожі (1768- 1780)

Номер слайду 9

1773-1774рр. Джеймс Кук направився до південного материка, діставшись до 71 пд. ш. він був змушений повернутись, тому що була суцільна крига.

Номер слайду 10

Плавання Джеймса Кука

Номер слайду 11

Зіткнувшись з кригою Кук повернувся назад до Гавайський островів. У 1779р. У сутиці з місцевим населенням Кук загинув.

Номер слайду 12

Перші навколосвітні плавання росіянІван Крузенштерн та Юрій Лисянський у 1803р. Вирушили з Балтійського моря на шлюпках “Надія” та “ Нева. Вийшовши в Атлантичний океан, мореплавці взяли курс на південь довкола Пд. Америки. Далі через Тихий океан уздовж берегів Азїї до Африки. Обігнувши її з півдня, Атлантичним океаном 1806 р. вони благополучно повернулися додому.І. Крузенштерн

Номер слайду 13

Плавання Крузштерна та Лисянського

Номер слайду 14

Крузенштерн та Лисянський описали та відкрили невідомі острови в океанах. Ю. Лисянський

Номер слайду 15

Бліцопитування1. Яке значення мало перше навколосвітнє плавання?2. В якому році воно відбулося?3. Чому Тихий океан має таку назву?4. Куди плавав і що дослідив Джеймс Кук?5. Хто перший з російських дослідників здійснив навколосвітню подорож? В якому році?

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
4173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку