Презентація "Найбільші держави Азії".

Про матеріал
Презентація до уроку географії для 7 класу з теми "Найбільші держави Азії" до підручника Географія. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Автор: В.М.Бойко, С.В.Міхелі Видавництво: "Сиция" Харків 2016.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найбільші держави Азії.7 клас. Логін Г. В.

Номер слайду 2

Азія – найбільша частина світу. Площа – 43,4 млн км2, що складає приблизно третину всього суходолу Землі. Найбільші за площею країни: Росія, Китай, Індія. В Азії проживає більша половина людства (3.4 млрд осіб). Найбільшими за кількістю населення є: Китай, Індія, Бангладеш. Налічується 48 держав (без Росії).

Номер слайду 3

Субрегіони Азії

Номер слайду 4

Расовий склад населенняЄвропеоїди, які мають смагляву шкіру, темні очі і пряме темне волосся, населяють Південно-Західну Азію та Індію. Народи, що належать до монголоїдної раси, населяють Центральну і Східну Азію. На півдні Азії живуть представники негроїдної раси.

Номер слайду 5

Національний склад населення. Проживають понад 1100 народів. Більшість країн багатонаціональні, а однонаціональними є арабські країни, Японія, Бангладеш, Республіка Корея та Північна Корея. Основні мовні сімї – китайсько-тибетська, індо-європейська, алтайська, семіто-хамітська та ін.

Номер слайду 6

В Азії мовами індоіранської групи розмовляють хіндустанці, перси, афганці. Китайці, які населяють Східну Азію належать до китайської групи сіно-тибетської мовної сімї. Турки, туркмени, татари, азербайджанці, казахи, які живуть переважно у Західній Азії, належать до тюрської мовної групи. Араби та євреї, які живуть у Південно-Західній Азії, належать до семітської групи. Особливу мовну групу становлять японці та корейці.

Номер слайду 7

Релігії АзіїВ Азії одночасно з християнством поширені мусульманство (іслам), індуїзм, буддизм.Іслам- Південно-Західна, Центральна, Південна, Південно-Східна Азія. Християнство – Філіппіни, Грузія, Кіпр (європейська частина), Росія, Вірменія. Національні релігії – іудаїзм (Ізраїль), індуїзм (Індія, Непал), синтоїзм (Японія), конфуціанство та даосизм (Китай).

Номер слайду 8

Розміщення населення АзіїВ Азії спостерігаються великі контрасти природних умов і відповідно розселення людей. В одних районах (долини великих рік, приморські низовини, Японські острови) густота населення дуже велика і навіть може сягати 1500 осіб/км2. Дуже висока густота населення в містах. В інших районах (Тибет, пустелі) густота становить 2 особи/км2 або райони і безлюдні.

Номер слайду 9

В Азії більшість держав належить до групи країн, що розвиваються.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Країни Південної АзіїУ Південній Азії розташовані Індія, Пакистан, Бангладеш. Вони мають широкий вихід до океану. Є високогірні країни Бутан та Непал, які розташовані в Гімалаях і віддалені від океану, а також острівні Шрі-Ланка та Мальдіви. Індія. Площа – 3,3 млн км2 Населення – 1, 3 млрд осіб. Столиця – Нью-Делі

Номер слайду 12

Країни Східної АзіїТериторія Східної Азії простяглася на тисячі кілометрів уздовж берегів Тихого океану. У цій частині Євразії розташовані Китай, Монголія, Корейська Народно-Демократична Республіка (Північна Корея) і Республіка Корея (Південна Корея), а на островах – Японія. Китай. Площа – 9,5 млн км2 Населення – 1,4 млрд осіб. Столиця- Пекін

Номер слайду 13

Японія Площа – 378 тис км2 Населення - 127 млн осіб. Столиця – Токіо. У господарстві Індії провідну роль відіграє сільське господарство (рослинництво). Китай володіє величезними запасами природних ресурсів і стрімко розвиває господарство. Японія – острівна країна з бідними природними ресурсами, але високорозвиненою економікою.

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Прочитати параграфи 55, 56. Нанести країни Азії і їх столиці на контурну карту. Підготувати цікаву інформацію про країни Азії (за бажанням).

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.7
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.9
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шулік Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Осипчук Юля
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
  5. Осипчук Юля
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
  6.  _Ytoчга_UwU
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
Показати ще 3 відгука
pptx
Додано
12 квітня 2021
Переглядів
15493
Оцінка розробки
3.9 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку