Презентація "Найдавніші будівлі світу"

Про матеріал
Презентація "Найдавніші будівлі світу" розкаже вам про найдавніші будівлі світу які збереглися до наших днів..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автор Кирилов Назар. Найдавніші будвілі світу

Номер слайду 2

Вступ. Найстаріші будівлі та споруди у світі служать своєрідною пам'яттю про тих людей, які побудували їх, переживши своїх творців на багато століть і тисячоліть. Більшість будівель епохи неоліту були зведені з гігантських кам'яних плит, покритих сумішшю глини і землі. Багато з них розташовували в нежитлових районах, поблизу моря, але на достатній відстані від берегової лінії, щоб вберегти їх від берегової ерозії. Інші ж древні споруди це будинки, храми і площі, багато з яких здатні кинути виклик традиційному сприйняттю ранніх цивілізації.

Номер слайду 3

Барненес. Курган Барненес (фр. Barnenez) — пам'ятка епохи неоліту. Знаходиться біля міста Плузок, на півострові Кернел (Kernéléhen) на півночі округу Фіністер, Бретань (Франція). Відноситься до раннього неоліту, датується приблизно 4,5 тис. років. до н. е. Вважається одним з найраніших мегалітів в Європі. На кургані є зразки мегалітичного мистецтва. Подібні, можливо, споруджені в той же час пам'ятники виявлені в 22 інших місцях Франції (зокрема, у Гаврині) і на острові Джерсі (джерсійські пам'ятники, як правило, збереглися краще, ніж на материку)

Номер слайду 4

Бугонський некрополь. Майже всі найстаріші кургани Європи знаходяться у Франції. І Бугонський некрополь не став винятком з цього правила. Тут були виявлені фрагменти сотень кісток, скелетів і захоронення артефакти. Некрополь складається з шести курганів, пов'язаних між собою. Найбільший курган тягнеться на цілих 72 метри в довжину і може похвалитися просторим внутрішнім приміщенням. На даний момент в цьому місці знаходиться музей, присвячений Бугонському некрополю і руїни цистерціанського монастиря, який зберігся трохи гірше, ніж некрополь.

Номер слайду 5

Сардинський зикурат. Святилище в Монте д'Аккодді (італ. Monte d'Accoddi), за свою форму прозвали також зикурат в Монте д'Аккодді, або сардинський зикурат — мегалітичний пам'ятник, виявлений в 1954 році біля міста Сассарі на Сардинії за 11 км від дороги на Порто-Торрес.

Номер слайду 6

Неп-оф-Гауар. Неп-оф-Гауар (англ. Knap of Howar) — сільськогосподарське поселення доби неоліту, що виключно добре збереглося, розташоване на острові Папа-Вестрей, одному з Оркнейських островів у Шотландії. Вважається одним із найстародавніших прикладів кам'яних будинків у Північній Європі, що збереглися до наших днів. За даними радіовуглецевого аналізу, поселення було населено в період 3500—3100 років до н. е., тобто дещо раніше, ніж аналогічне поселення Скара-Брей. Поселення складається з двох прилеглих прямокутних товстостінних будівель із дуже низькими дверними проходами лицем до моря, при цьому більша і старіша будівля сполучена низьким коридором з іншою будівлею, яка могла бути або другим будинком, або майстернею. Будівлі були споруджені на горбі старішого сміття, і оточені сміттєвим матеріалом, який слугував теплоізоляційним шаром. Вікна в будівлях були відсутні; світло імовірно проникало через димовий отвір в даху. Обидві будівлі розташовувалися поблизу узбережжя. Камені на узбережжі під впливом природних умов розколювалися на тонкі пластини, які й слугували будівельним матеріалом.

Номер слайду 7

Джгантія. Джгантія, мальт. Ġgantija, букв. «Вежа велетнів» — мегалітичний храмовий комплекс епохи неоліту на острові Гоцо біля узбережжя Мальти. Є найдавнішим з мегалітичних храмів Мальти. Складається з двох величезних храмів, споруджених в епоху неоліту (близько 3600-2500 рр.. до н. е.). Мегалітичні храми Мальти, до складу яких входить та Джгантія, занесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. За припущенням археологів, храми були присвячені культу родючості, про що свідчать численні статуетки, виявлені на околицях комплексу. Згідно з місцевим фольклором, храми спорудила раса велетнів, яка використовувала їх як місце для поклоніння.[2]

Номер слайду 8

Карроумор. Карроумор (англ. Carrowmore, ірл. An Cheathrú Mhór) — доісторичне святилище в графстві Слайго на півночі Ірландії. Одна з чотирьох головних коридорних гробниць, мегалітичних споруд в Ірландії. Нині на місці можна бачити близько 30 гробниць, інші зруйновані. Майже всі вони є дольменами, оточеними кам'яною огорожею діаметром 12—15 м. Малі гробниці оточують найбільший монумент комплексу — Лістогіл, діаметр якого 34 м. «Вхід» в огорожу малих гробниць зазвичай звернений до Лістогілу.

Номер слайду 9

Сечин Бахо Розташована в Караль, Перу, конструкція Сечин Бахо служила площею. Вона була виявлена ​​в лютому 2008 року німецькими археологами. Судячи з усього, це найдавніша структура серед усіх відомих у Північній і Південній Америці. На площі розміщувалось кілька будівель на різних рівнях, що, ймовірно, означало, що їх перебудовували та відновлювали протягом століть.

Номер слайду 10

Ла-Хуг-БіЛа-Хуг-Бі, La Hougue Bie - Історична пам'ятка в окрузі Грувіль, Джерсі. Являє собою коридорну гробницю з коридором довжиною 20 метрів, на якій височить курган висотою 12 метрів. слово Hougue на нормандському діалекті французької мови означає «курган» і походить від давньонорвезького haugr. Пам'ятник був споруджений в епоху неоліту близько 3500 року до н.е. Хоча багато хто з коридорних гробниць продовжували використовувати в пізньому неоліті, Ла-Хуг-Бі був покинутий до цього часу. Це одна з найкраще збережених і найбільш великих коридорних гробниць в Західній Європі.

Номер слайду 11

Кінець. Цінуйте світову спадщину

pptx
Додав(-ла)
Кирилов Назар
Додано
16 грудня 2022
Переглядів
341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку