Реформація у Німеччині.

Про матеріал
Ознайомити учнів із соціально-економічним становищем Німеччини на початку XVI ст., як країни, яка стала батьківщиною Реформації, ознайомити учнів поняттям «реформації» та основоположником реформаційних ідей Мартіном Лютером та його послідовників; показати на прикладі «Селянської війни» недоцільність збройних конфліктів у вирішенні державних проблем; розвивати вміння учнів працювати підручником, історичними джерелами та історичною картою, як засобами для формування висновків та аналізу історичних подій, які вплинули на життя не тільки Європи, але й світу в цілому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реформація у Німеччині. Підготувала. Вчитель історії «Вищої» категорії, старший вчитель. Марганецького ліцею №11 Гуськова Ольга Миколаївна

Номер слайду 2

МЕТА - ознайомити учнів із соціально-економічним становищем Німеччини на початку XVI ст., як країни, яка стала батьківщиною Реформації, ознайомити учнів поняттям «реформації» та основоположником реформаційних ідей Мартіном Лютером та його послідовників; показати на прикладі «Селянської війни» недоцільність збройних конфліктів у вирішенні державних проблем; розвивати вміння учнів працювати підручником, історичними джерелами та історичною картою, як засобами для формування висновків та аналізу історичних подій, які вплинули на життя не тільки Європи, але й світу в цілому. Основні ідеї та поняття: роздробленість, індульгенції, «Селянська війна». Тип уроку: вивчення нового матеріалу.

Номер слайду 3

Становище Німеччини на поч. XVI ст.«Священна Римська імперія німецької нації»До її складу входили Чехія, Бургундія, Нідерланди, Швейцарські землі. У XVI ст. цією країною правила династія Габсбургів, але імператора обирали князі курфюрсти.

Номер слайду 4

Причини Реформації

Номер слайду 5

31 жовтня 1517р. проти цього виступив кат. Священик М. Лютер, вивісив на дверях своєї церкви «95 тез»: Бог. Людина

Номер слайду 6

Реформаційні погляди Томас Мюнцер. Чиї інтереси виражав?До чого закликав?Як ставився до влади?Який спосіб боротьби пропонував?

Номер слайду 7

1524 – 1525рр.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Параграф 61. Що таке реформація?2. Хто розпочав боротьбу проти церкви?3. Хто такий Т. Мюнцер?4. Чому Мюнцер став на чолі Селянської війни?5. Які причини поразки повсталих?

pptx
До підручника
Всесвітня історія 8 клас (Сорочинська Н.М., Мартинюк О.О., Гісем О.О.)
Додано
24 грудня 2022
Переглядів
232
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку