Презентація "Найпоширеніші вставні слова"

Про матеріал
Вивчення нового матеріалу з теми "Вставні слова". Урок містить пояснення нового матеріалу, самостійну роботу. Підходть до проведення дистанційного уроку в зоомі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найпоширеніші вставні слова. Розділові знаки при вставних словах5 клас

Номер слайду 2

Правила уроку!Слухай уважно;Не перебивай;Висловлювайся чітко і коротко;Будь активним.

Номер слайду 3

Пригадаймо!Звертання не є членами речення. Звертання виражені іменником у називному відмінку. Звертання виділяються тільки комами. Звертання бувають поширені і непоширені.

Номер слайду 4

Подумай!А як ви думаєте, чи є в українській мові ще слова, які не будуть членами речення?

Номер слайду 5

Чотирнадцяте квітня Класна робота. Найпоширеніші вставні слова. Розділові знаки при вставних словах

Номер слайду 6

Зроби висновки Прочитай, додай до речення слова з довідки, що змінилося. Птахи приносять на своїх крилах весну. Мабуть. На щастя. Безумовно

Номер слайду 7

Попрацюймо з підручникомневпевненістьупевненість. Джерело повідомлення. Ставлення до висловлювання. Оцінку повідомлюваного. Порядок викладу думокувічливість. Привернення уваги

Номер слайду 8

Так просто!Вставні слова можна прибрати з речення, і речення від цього не постраждає!,скоро канікули!Звісно

Номер слайду 9

УЗАГАЛЬНЕМО!ВСТАВНІ СЛОВАНЕ Є ЧЛЕНАМИ РЕЧЕННЯНЕ ВІДПОВІДАЮТЬ НА ПИТАННЯНА ПИСЬМІ ВИДІЛЯЮТЬСЯ КОМАМИДОДАЮТЬ ВІДТІНОК РЕЧЕННЮ

Номер слайду 10

Потренуймося!Прочитайте речення, розставте пропущені розділові знаки, вкажіть вставні слова і, користуючись підручником, скажіть, на що вказує або що виражає кожне з них. Може зойкне в когось серце. Світ на щастя зачарований піснею. Пробачте не можу забути гаїв. По-моєму від пісні душа стає світлішою.

Номер слайду 11

Порівняй!Кажуть, розумний багато говорить. Люди кажуть, що вдома завжди краще.

Номер слайду 12

Творча майстерня. Чуєте._____,пташки співають. Ви ____,як пташки співають. Здавалося. Небо_____бездонним. Пісня птахів,____,лунала звідусіль.

Номер слайду 13

Перевір себе!Здється ця історія роз/спочалася з Тетяниної таємниці. Наша тітка на щастя запросила її до себе в се/ило. Тварини безумовно передчувають зміни погоди. Не такою без/стурботною з/сдаєт..ся бджолин/нна музика.

Номер слайду 14

Як результат?Здється, ця історія розпочалася з Тетяниної таємниці. Наша тітка, на щастя, запросила її до себе в село. Тварини, безумовно, передчувають зміни погоди. Не такою безтурботною здається бджолина музика.{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}помилкабал010192-38475-667-8510-114

Номер слайду 15

Зайве слово. Може, на диво, мабуть, очевидно. Звичайно, певна річ, бувало, справді. По-перше, нарешті, значить, по-моєму. Уявіть собі, зрозумійте, отже, зверніть увагу.

Номер слайду 16

Рефлексія. Використовуючи вставні слова, поділіться, які знання винисли з уроку. Напевне, мені треба більше використовувати вставних слів у мовленні.

Номер слайду 17

Домашнє завдання. П. 41 вивчити. Впр. 483 письмово.https://www.youtube.com/watch?v=zwl. G-a. OOzm4 Гарного дня!

pptx
Додано
4 травня 2021
Переглядів
548
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку