Презентація''Найважливіші природні,штучні і синтетичні матеріали:сировина для їх одержання,,синтез,властивості,застосування

Про матеріал
Презентація знайомить нас із поняттям сировина,її видами,з реакціями які лежать в основі органічного синтезу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Матеріали. Найважливіші природні, штучні та синтетичні матеріали: сировина для їх одержання, синтез, властивості й застосування.

Номер слайду 2

Хімічна технологія – це наука,яка вивчає речовини і процеси їх перетворення на хімічних виробництвах.

Номер слайду 3

Матеріа́л  — речовина, або суміш речовин, які використовуються для виготовлення фізичних тіл

Номер слайду 4

Матеріали можуть бути природного походження, наприклад, пісок, деревина, мармур, а також можуть бути створені людиною (цемент, скло, чавун, поліетилен). У сучасному виробництві використовується велике різноманіття природних і штучних матеріалів. Матеріали безпосередньо з яких виробляється продукція називають сировиною.

Номер слайду 5

Фізичні властивості — властивості речовини, які вона проявляє поза хімічною взаємодією: температура плавлення, температура кипіння, в'язкість, густина, розчинність, діелектрична проникність, теплоємність, теплопровідність, електропровідність, абсорбція, колір, міцність, текучість, індуктивність, радіоактивність, гідрофільність і гідрофобність, теплота змочування тощо.

Номер слайду 6

Хімічні властивості — властивості речовин, що стосуються хімічних процесів, тобто це такі властивості, які проявляються в ході хімічної реакції. До хімічних властивостей відноситься здатність реагувати з іншими речовинами, а також схильність до розкладу.

Номер слайду 7

Сировина-це природні мінерали чи добуті промисловим способом речовини,з яких доцільно виготовляти ту чи іншу продукцію..

Номер слайду 8

Класифікація сировини-за походженням: мінеральна,рослинного і тваринного походження;-за хімічним складом:неорганічна і органічна;-за агрегатним станом:тверда,рідка,газоподібна.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Нерудна мінеральна сировина застосовується або у природному стані(пісок,глина,азбест,слюда), або поступає на хімічну переробку (хімічна мінеральна сировина- сульфати,фосфати,хлориди і т.д.

Номер слайду 12

Рослинну або тваринну сировину(деревина,бавовна,олії та жири,молоко,шкіра,шерсть та ін.)переробляють або у продукти харчування(харчова сировина),або у продукти побутового і промислового призначення.

Номер слайду 13

Синтез-Цілеспрямований процес сполучення або об’єднання розрізрених предметів або понять у єдине ціле. Хімічний синтез –процес утворення складних молекул із більш простих. Розрізняють неорганічний і органічний хімічний синтез.

Номер слайду 14

Органічний синтез як технологічний процес-промислове виробництво органічних сполук на основі вуглеводневої сировини(природного газу,нафти,кам’яного вугілля) і продуктів її переробки.

Номер слайду 15

Реакції, на яких базуються синтетичні методи добування органічних речовин. Гідрування або гідрогенізація-це процес приєднання водню. Дегідрування –реакція відщеплення водню. Гідратація – процес приєднання води. Дегідратація – відщеплення молекул води

Номер слайду 16

Галогенування – уведення атомів галогенів у молекулу органічної сполуки. Нітрування –реакція введення до сполуки нітрогрупи. Естерифікація –взаємодія органічної або оксигеновмісної неорганічної кислоти зі спиртом,унаслідок якої утворюються естери.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Штець Тетяна
    Дякую, гарна презентація, що полегшує викладання ПН
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 березня 2020
Переглядів
3326
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку