Презентація "Найзагадковіші озера світу"

Про матеріал

Презентація "Найзагадковіші озера світу" містить цікаву інформацію про унікальні озера світу. Стане в нагоді і учителям і учням при вивченні географії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Унікальні озера світу. Світ – це книжка і той, хто не подорожує, читає лише одну сторінку. Святий Августин

Номер слайду 2

Озеро Меліссані в ГреціїМеліссані – це озеро, що знаходиться глибоко в печерах. Таким дивним чином вода зруйнувала для себе достатній простір і стало озеро одним із найкрасивіших у світі. Меліссані освітлюється сонцем лише частково, і від кута падіння сонячних променів залежить колір води в озері – вона міняється протягом доби дуже кардинально. Вода в озері настільки чиста, що створюється відчуття, що човни не пливуть, а висять в повітрі.

Номер слайду 3

Озеро Хіллер в АвстраліїЙого вода яскраво-рожевого кольору. Причому колір води не зміниться, навіть якщо його набрати в контейнер. Це мілке солоне озеро облямоване білою смужкою солі і буйною зеленню евкаліптів, здається зовсім нереальним і казковим.  По сьогоднішній день залишається загадкою, чому вода в озері рожевого кольору.

Номер слайду 4

Озеро Гамільтон Пул в СШАБасейн Гамільтона – це природний водний басейн, що утворився близько тисячі років тому в результаті обвалення склепіння тунелю, в якому протікала підземна річка.

Номер слайду 5

Озеро Крейтер в СШАЦе найчистіше озеро. Століттями індіанцям вдавалося зберігати таємницю існування цього озера від усіх. Тепер ця територія оголошена національним парком. В його водах можна побачити невеликий острів вулканічного походження. Але найцікавіше те, що в водах озера ось вже більше століття плаває колода. Думаєте це не дивно? Але колода 9 метрів завдовжки і плаває воно вертикально!

Номер слайду 6

Озеро Накуру в КеніїЦе озеро знаходиться в Кенії, проте облюбували його не люди, а птахи. Птахів тут дуже багато – качки, чаплі, баклани, пелікани та багато інших, більше чотирьох сотень різних видів. Але найбільше тут рожевих фламінго! Багато, дуже багато рожевих фламінго! Рожеві мешканці так заполонили озеро, що практично не видно води, а фламінго можна побачити рівно стільки, скільки можна охопити поглядом!

Номер слайду 7

Озеро Клілук в КанадіСонце випаровує частину води озера, і стають видні вапняні доріжки, що і розділяють маленькі озерця. Територія є заповідною, чого дуже довго домагалися корінні жителі околиць. Через різної глибини і під впливом сонячних променів вода в озерах Клілук може абсолютно неймовірним чином змінювати свій колір.

Номер слайду 8

Озеро Цзючжайгоу в КитаїВражаюче прозоре, повністю оточене зеленню, яка вистилає навіть дно. Вода в озері не замерзає зовсім. Довгий час вважалося, що дно озера вкрите термальними джерелами, однак після ретельних досліджень цей факт не тільки не підтвердився, але і не були знайдені ніякі інші причини незамерзання води в озері. 

Номер слайду 9

 Озеро Піч-Лейк в Тринідат і Тобаго. У цьому озері не можна плавати ... У ньому не водиться риба ... Зате по Піч-Лейк можна ходити ... Це одне з найдивовижніших озер нашої планети і розташоване воно на острові Трінідад. Складається воно з ... асфальту. Причому асфальт високої якості. Ним покривають дороги остров'яни, і не тільки вони.

Номер слайду 10

Озера Келімуту в ІндонезіїКратери вулкана Келімуту поступово наповнились водою і стали трьома прекрасними озерами. Всі три знаходяться на одній вершині одного вулкана. Кожне з озер має свій власний колір. Але і він не постійний, озера змінюються в кольорі.  Називаються вони у місцевих – Озеро Літніх, Озеро Юнаків і Дівчат, а третє – Зачароване озеро. Вважається, що праведні душі потрапляють в перші два і знаходять там спокій, а ось грішні змушені блукати у водах Зачарованого озера. Саме тому ті, хто впав у воду, так і не були знайдені. Кривава вода озера забирає їх душі і тіла. Сприяють підтримці легенди та густі клуби пари, що піднімаються над поверхнею озер – як тут не повірити в духів?

Номер слайду 11

Озеро Метісон в Новй ЗеландіїПоверхня озера Метісон в Новій Зеландії настільки ідеальна, що може посперечатися з будь-яким дзеркалом. Вершини Кука та Тасман відображаються настільки чітко і так добре видно всі дрібні подробиці, що в це стає важко повірити. Але своїм очам варто вірити, тому нам залишилося тільки дивуватися неймовірною картині, яка відкривається погляду в світанковий годину.

Номер слайду 12

Озеро  Сентані в Новій ГвінеїОзеро, де живуть акули, називається Сентані. Воно знаходиться в горах на висоті 150 метрів над рівнем моря. В озері живуть не лише морські хижаки-акули, а й риба-пила!Дуже давно озеро Сентані було морською лагуною, але потім відокремилося від моря і під час тектонічних здіймань земної кори опинилося в горах. Морські хижаки, які лишилися в озері, поступово пристосувалися до нових умов життя в прісній воді й чудово себе почувають.

Номер слайду 13

Озеро Овретан в НорвегіїОвретан – озеро з давньою викопною водою міститься в Норвегії, неподалік від столичного міста Осло. Під час одного з підводних досліджень озера придонній частині було виявлено ділянку з водою, що позбавлена кисню і збереглася з періоду останнього заледеніння. Це свідчить про те, що вік цієї води приблизно десять тисяч років. 

Номер слайду 14

Озеро-вбивця в АфриціКратер вулкана Ніос був заповнений водою і утворилося велике озеро. 21 серпня 1986 року жителі села неподалік від вулкана почули гучний звук, схожий на гарматний постріл. Через кілька хвилин із води озера здійнялась величезна газова хмара. Вона накрила собою село і всю навколишню місцевість на багато кілометрів. Від смертоносного газу загинули всі мешканці села, свійські та дикі тварини.

Номер слайду 15

Озеро Тітікака в Південній АмериціНайвище озеро Тітікака в Андах, на висоті 3812 метрів над рівнем моря. Збираючи води з безмежних гірських плато, вершини яких здіймаються на 5-6 тисяч метрів, воно жодної краплі не віддає за межі своєї гігантської чаші. Тітікака цілковито ізольована від усіх річок та морів і є одним з найширших безтічних високогірних озер світу. Слово «Тітікака» означає «свинцева стіна». Вчені висловлюють здогад, що колись воно було пов’язане з океаном і містилося з ним на одному рівні. Але за часів потужних тектонічних зведень озеро виявилося на висоті кількох кілометрів.

Номер слайду 16

Озеро Медуз в Тихому океаніУ Озері Медуз на скелястих островах мешкає близько двох мільйонів цих самих медуз. Вони так розплодилися там, тому що в водах озера їм не загрожують ніякі хижаки.

Номер слайду 17

Байкал в РосіїНайглибше озеро в світі. S 31 722 квадратних метра. Вік його оцінюється в 25-35 млн.років. Вода настільки чиста, що з поверхні можна легко розглянути предмети на глибині 30-40 метрів. Крім того, вода Байкалу насичена метаном, через що при таненні льоду на його поверхні утворюються ідеально рівні кола, які можна побачити навіть з вершин найближчих гір. Це явище місцеві жителі і туристи часто приймають за сліди перебування тут НЛО.

Номер слайду 18

Озеро П'ять квіток в Китаї Одне з численних водосховищ на території китайського Національного парку. Щодня сюди приходять тисячі туристів, охочих помилуватися дивовижним творінням природи, - глибина озера складає всього п'ять метрів, а на його дні ростуть дерева, що химерно переплітаються гілками. Численні рослини і чагарники, що оточують його, контрастують з бірюзовою водою і надають пейзажу дивовижну мальовничість.

Номер слайду 19

Озеро Резія в ІталіїПівденно-тірольське озеро Резія було створено штучно - під час будівництва греблі у 1950 році місцева влада ухвалила рішення затопити декілька розташованих тут сіл. Всі вони повністю пішли під воду - над поверхнею озера височіє лише дзвіниця церкви XIV століття. Як свідчить легенда, ночами в околицях озера можна почути дзвін, хоча дзвони зняли з вежі багато років тому.

Номер слайду 20

Озеро Ейбрахам в КанадіПриїжджати подивитися на штучне озеро Ейбрахам  потрібно неодмінно взимку - саме в цей час року тут спостерігається незвичайне природне явище: бульбашки метану, що піднімаються з дна, застигають і утворюють в товщі дна незвичайний візерунок, що привертає туристів і фотографів зі всього світу. Правда, щоб насолодитися видовищем, потрібно бути готовим до -30° морозу, сильного вітру і неймовірно слизької поверхні водойми - прогулянки без місцевого гіда можуть стати вельми ризикованою пригодою.

Номер слайду 21

Пливитцькі озера. Побачивши фотографію Пливитцьких озер, неможливо не задатися питанням, де ж знаходиться ця краса. А розташовані вони в Національному парку Хорватії. 16 смарагдових озер, з'єднаних між собою численними водоспадами і оточених печерами, внесені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і офіційно визнані одним із самих мальовничих місць на Землі.

Номер слайду 22

Літератураhttps://cikavo-znaty.comhttp://cikavo.nethttps://gazeta.ua

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Туровець Олександр Антонович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Седых Руслан
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Цибульська Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 лютого 2018
Переглядів
4701
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку