Презентація "Не свідчи неправдиво на ближнього твого"

Про матеріал
Презентація до уроку з основ християнської етики із теми "Не свідчи неправдиво на ближнього твого"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Не свідчи неправдиво на ближнього твого «Свідок брехливий не буде без кари, а хто брехні говорить, не буде врятований» (Пр.19:5)

Номер слайду 2

З’єднати колонки. Лихварство це все те, чим володіє людина;Плагіат використання людини в потребі для власної наживи;Вандалізм це злісне нищення і псування чужої власності;Крадіж привласнення або запозичення тексту з чужої літератури чи іншого твору без дозволу втора  Власність це потаємне забирання чужого добра проти волі власника

Номер слайду 3

Розв’язати кросворд.1) Насильницьке забирання чужого добра під загрозою життя людини. 2) Смерть з метою уникнути будь-якого страждання.3) Не чини … . 4) Порушення людиною Божих Заповідей. 5) Божа благодать робить наше серце храмом Святого … . 6) Сестра Надії і Любові.

Номер слайду 4

Гра «Мікрофон» - Чи доводилось вам говорити неправду? - Як часто і за яких обставин? - Правда для мене – це…

Номер слайду 5

«Чесна і з добрим серцем людина – це одна із лісових квіток, посіяних Богом по світу»( Джованні Мартінетті)

Номер слайду 6

Чи чесно по відношенні до народу чинять народні обранці?

Номер слайду 7

Робота зі Святим Письмом. Хто перший знайде в Біблії вірш, прочитає та прокоментує його: Пр. 22, 11 Кор.9, 15 Іс.41, 12-13 Мт.16, 24-26

Номер слайду 8

Робота з біблійними історіямиІ група – «Самуїл остерігає Ізраїля» (1 Сам.12:1 – 4)Як Самуїл показав пастві приклад чесності і правдивості? ІІ група –«Оздоровлення сотникового раба» (Лк.7:2-5)Чим прихилили Христа до себе піддані сотника? ІІІ група -«Нічний суд у Кайяфи» (Мт.26:59 – 61)Кого шукали первосвященики?

Номер слайду 9

Команда дівчат складає план «Чому потрібно жити за правдою?» Команда хлопців – «Чому не варто жити брехнею?»

Номер слайду 10

Пригадайте і передайте свої почуття, коли вам щось пообіцяли і не дотримали слова?

Номер слайду 11

…Життя іде і все без коректурІ як напишеш, так уже і буде. Але не бійся прикрого рядка,Прозрінь не бійся бо вони як ліки. Не бійся ПРАВДИ ,хоч яка гірка,Не бійся смутку, хоч вони як ріки. Людино, бійся душу ошукать,Бо в цьому схибиш – то уже навіки. Без коректур без виправлень, без змін.

Номер слайду 12

Настанова учням. Тож будьте чесними, справедливими, з повагою та пошаною ставитися до свого ближнього, живіть з вірою і правдою у серці, виховуйте в собі почуття любові до Всевишнього, друзів, старших і батьків.

pptx
Пов’язані теми
Етика, 8 клас, Розробки уроків
Додано
17 березня 2021
Переглядів
1530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку