Презентація" Негативні наслідки незбалансованого харчування. Харчові добавки. Харчові отруєння

Про матеріал
Презентація до уроку на тему"Негативні наслідки незбалансованого харчування. Харчові добавки. Харчові отруєння".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Негативні наслідки незбалансованого харчування. Харчові добавки. Харчові отруєння8 клас

Номер слайду 2

Збалансоване харчування Різноманітність( щодня різноманітні корисні продукти)Помірність ( калорії = енергетичні витрати)Збалансованість (білки:жири:вуглеводи - 1:1:6)

Номер слайду 3

Негативні наслідки незбалансованого харчування Хвороби серцево-судинної системи. Причини – надмірне вживання продуктів тванинного походження, солі. Нестача калію, кальцію. Діабет. Причини- надмірне вживання жирів, цукру

Номер слайду 4

Наслідки. Ожиріння Причини- надмірне вживання калорійних продуктів, недостатнє вживання овочів та фруктів Анорексія Причина – відмова від калорійних страв

Номер слайду 5

Харчові добавки. Природні або синтезовані речовини, що цілеспрямовано вводять у продукти харчування з метою надання їм необхідних властивостей, продовжити термін їх придатності

Номер слайду 6

Групи харчових добавок. Регулюють смак( ароматизатори, смакові добавки, регулятори кислотності)Поліпшують зовнішній вигляд продукту ( барвники, стабілізатори кольору)Регулюють консистенцію ( загусники,стабілізатори, емульгатори)Збереження продуктів та збільшення їх терміну придатності( консерванти, антиоксиданти)

Номер слайду 7

Походження харчових добавок. Природні синтетичні

Номер слайду 8

Шкідливі харчові добавки

Номер слайду 9

Продукти, які не можна вживати. Продукти з минувшим терміном придатностіПродукти, що зберігали за неналежних умов. Продукти з пошкодженим пакуванням. Консерви, які роздулись. Отруйні гриби та ягоди. Алкогольні напої

Номер слайду 10

Правила обробки харчових продуктів. МИТИОХОЛОДЖУВАТИ РОЗДІЛЯТИ НАГРІВАТИ

Номер слайду 11

Харчові отруєння Ботулізм Причина – вживання консервів чи продуктів, термін придатності, яких минув

Номер слайду 12

Харчові отруєння. Сальмонельоз Причина- вживання сирих продуктів, заражених сальмонелою

Номер слайду 13

Харчові отруєння Стафілокок. Причина – вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Номер слайду 14

Харчові отруєння. Кишкова паличка Причини- потрапляє через брудну воду, продукти, руки

Номер слайду 15

Отруйні гриби та рослини

Номер слайду 16

Що робити при харчовому отруєнні: Викликати швидку. Промити хворому шлунок, дати води або несолодкого чаю. Хворого покласти на лівий бік.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ніколюк Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ковальова Оксана Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
5416
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку