Презентація "Негативний вплив алкоголю. Підлітковий алкоголізм"

Про матеріал
Презентація "Негативний вплив алкоголю. Підлітковий алкоголізм" яскраво проілюструє причини та наслідки вживання алкоголю підлітками, доповнить матеріал уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Негативний вплив алкоголю. Підлітковий алкоголізм.

Номер слайду 2

План:1. Що таке алкоголізм.2. Що таке підлітковий алкоголізм?3. З чого починається підліткова залежність?4. Чому підлітки починають вживати алкоголь.5. Ризик для здоров'я.6. Як з цим боротися.

Номер слайду 3

Алкоголізм…Алкоголь заміняєлюдині все: роботу,репутацію, родину іїї власне здоров'я. Алкоголізм -цеемоційна тафізичназалежністьлюдини відалкоголю.

Номер слайду 4

Підлітковий алкоголізм Підлітковий алкоголізм – це велика проблема не тільки для родини, а й для суспільства. Невтішні реалії України такі, що вона знаходиться на першому місці у світовому рейтингу ВООЗ по вживанню кількості алкогольних напоїв на душу населення. Найстрашніше те, що алкоголізм молодшає дуже швидкими темпами. За даними соціологічних опитувань Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я, один з шести хлопчаків у віці 11-12, вже має практичне уявлення про стан алкогольного сп’яніння. Невтішна статистика дитячого алкоголізму в Україні така:40% дітей у віці до 18 років регулярно вживають алкоголь;1% підлітків 12-15 років має стійку сформовану залежність;90 % тих, що регулярно вживали в шкільному віці стають хронічними алкоголіками;кожна сьома хвора дитина — дівчинка.

Номер слайду 5

Чому підлітки починають вживати алкоголь. Стикаючись з проблемою вживання алкоголю у дитини, батьки намагаються зрозуміти, що саме стало причиною, з якої підліток почав шукати щастя у пляшці. Швейцарський університет боротьби з алкоголізмом провів дослідження та виявив основні проблеми, які штовхають дітей на невірний шлях: Близько 59% підлітків випивають, аби самоствердитися в очах інших. Вони вважають, що саме таким шляхом зможуть досягти поваги, позбавитися комплексів та проблем у спілкуванні з однолітками;Приблизно 50 відсотків опитаних відповіли, що їм подобається стан легкого сп’яніння, так простіше розслабитися й відпочити;43% підлітків пояснили свою тягу до алкоголю тим, що їм скучно, нема чим зайнятися, відсутні інтереси, хобі;Близько 26% страждають від тиску з боку однолітків, які намагаються нав’язати їм необхідність вживати алкоголь, аби приєднатися до компанії, потрапити на вечірку, тощо;15% дітей повідомили, що почали пити, аби позбутися психологічного тиску в родині – сварки з батьками, побутові проблеми, непорозуміння.

Номер слайду 6

З чого починається підліткова залежність?Для багатьох це буде шоком, але 99% наркоманів починали свою "наркотичну кар’єру" зі вживання слабоалкогольних напоїв. Саме різноманітні джин-тоніки та пиво стають своєрідним трампліном до наркотиків та алкоголізму. На перший погляд, вони не такі агресивні горілка, але вони фактично руйнують несформований дитячий організм. Слабоалкоголка – не що інше як етиловий спирт, змішаний із натуральним соком або газованою водою. Такі напої всмоктуються в кров швидше, ніж горілка чи вино, тому підлітки швидше отримують сп'яніння та залежність. За статистикою, пивними алкоголіками стають втричі частіше, ніж горілчаними. А слово "пити" в українському суспільстві фактично прирівнюється до слова "модно". Бо так робить оточення і діти це споглядають, а коли підростають – починають пробувати. Фахівці наголошують, що до 18-20 років вживання алкоголю має бути під забороною, доки організм не сформується остаточно і фізично, і психічно. Дитина, що почала пити, – потенційний кандидат у інваліди.

Номер слайду 7

Ризик для здоров'я. Регулярне вживання горілчаних напоїв і, навіть, пива викликає в юному віці швидке звикання через особливості розвитку в цей період. Коли дитина у підлітковому віці росте і формується, з нею відбувається ряд природних процесів, що посилюють потребу в алкоголі в рази: Під час підліткового періоду в організмі кожної людини збільшується кількість рідини в кожній клітині. Швидкість метаболізму підсилюється в рази і прискорюється кровообіг. Всі речовини, що потрапляють через їжу і напої, дуже швидко розносяться в усі системи організму і в першу чергу до мозку, який активно формується. Як осередок психічного здоров’я, нервові зв’язки і закінчення головного мозку, дуже швидко «розуміють», що алкоголь приносить задоволення і потребують його з кожним днем все більше. Таким чином, ще не зовсім сформована психіка дитини не здатна опиратися, і дуже скоро розвивається підлітковий алкоголізм.

Номер слайду 8

Як боротися з алголізмом:1. Насамперед варто пам'ятати, що дитина не питиме, коли в неї вдома все добре. Тому перед тим, як обмежувати дітей у всьому, створіть умови для повноцінного дозвілля.2. Спосіб життя батьків і сім'ї має стати основним прикладом, тому зробіть модним трендом здоровий спосіб життя, а не застілля з чаркою. Тоді не доведеться хвилюватися за її вибір у майбутньому.3. Та попри це має бути і державний контроль. Віднедавна в Україні продаж алкоголю у нічний час обмежено на законодавчому рівні, проте така заборона діє не у всіх областях України.

Номер слайду 9

Дякуємо за увагу!!

pptx
Додано
12 грудня 2020
Переглядів
4706
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку