Тестова робота за І семестр з основ здоров`я для учнів 6-х класів

Про матеріал
Підсумкова тестова робота за І семестр для учнів 6 класу за підручником І.Д.Бех, Т.В.Воронцова "Основи здоров`я. 6 клас". Тест складається з 12 питань, на які необхідно обрати всі можливі правильні відповіді. В питанні їх може бути від 1 до 3.
Перегляд файлу

ПІДСУМКОВА РОБОТА З ОСНОВ ЗДОРОВ’Я ЗА І СЕМЕСТР

ДЛЯ УЧНІВ 6-х КЛАСІВ

Обери всі правильні відповіді

1. Безпека — це відсутність загрози твоєму

а) життю               б) здоров’ю            в) добробуту

2. Вкажи ключові поняття формули здорового способу життя

а) зберігати     б) пристосовуватись    в) розвивати      г) відновлювати    д) спостерігати

3. Соціальне середовище може

а) бути джерелом кримінальних небезпек       в) сприяти здоров’ю

б) впливати на самооцінку                                 г) нічого з переліченого

4. Розподіли небезпеки техногенного, природного та соціального середовища

1  Хуліганство, вандалізм                   6  Тваринний світ

2  Пожежі                                          7  Небезпеки на дорогах і транспорті

3  Стихійні лиха                                    8  Ураження електричним струмом                                              

4  Хімічні опіки, отруєння                  9  Погодні умови

5  Крадіжки                                           10  Викрадення, замахи на життя

            А – техногенні

            Б – природні

            В - соціальні

 Відповідь повинна мати вигляд : 1Б  або 3А тощо

5. Чинники, що впливають на формування харчових звичок

а) національні традиції      б) реклама      в) стан здоров’я

г) смакові уподобання       д) матеріальні можливості       е) потреба у самореалізації

6. Пронумеруйте базові людські потреби від первинної до найвищої

  • Соціальні потреби: у спілкування,  любов, дружба, успіх, визнання
  • Фізіологічні потреби: харчування, одяг, житло, безпека
  • Пізнавальні, естетичні потреби, потреба у самореалізації

7. Від чого залежить самооцінка

а) від того, як до тебе ставляться інші  б) від погоди   в) від звичок  г) успіхів та невдач

8. Назви кроки для прийняття рішень

 а) зупинись    б) подивись    в) подумай     г) поснідай     д) вибери

9. Харчова цінність — це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у

а) 1 г продукту       б) 100 г продукту          в) 1 кг продуктів

10. Щоб жити, рухатися, рости і розвиватися, людям необхідні

а) вуглеводи, жири                            б) білки, вітаміни 

в) вітаміни і мінеральні речовини   г) все перелічене

11. Акліматизація це

а) температура в холодильнику       б) вид отруйних рослин

в) пристосування організму до змін у навколишньому середовищі   

г) їжа древніх племен

12. Які ситуації характеризуються високим рівнем ризику

а) кумедні      б) екстремальні       в) сумні        г) надзвичайні       д) фантастичні

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Гарус Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Слайчук Ольга Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Єфіменко Алла Євгенівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
13 грудня 2020
Переглядів
4623
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку