ПІДСУМКОВА РОБОТА З ОСНОВ ЗДОРОВ’Я ЗА І СЕМЕСТР
ДЛЯ УЧНІВ 6-х КЛАСІВ
Обери всі правильні відповіді
1. Безпека — це відсутність загрози твоєму
а) життю б) здоров’ю в) добробуту
2. Вкажи ключові поняття формули здорового способу життя
а) зберігати б) пристосовуватись в) розвивати г) відновлювати д) спостерігати
3. Соціальне середовище може
а) бути джерелом кримінальних небезпек в) сприяти здоров’ю
б) впливати на самооцінку г) нічого з переліченого
4. Розподіли небезпеки техногенного, природного та соціального середовища
1 Хуліганство, вандалізм 6 Тваринний світ 2 Пожежі 7 Небезпеки на дорогах і транспорті 3 Стихійні лиха 8 Ураження електричним струмом 4 Хімічні опіки, отруєння 9 Погодні умови 5 Крадіжки 10 Викрадення, замахи на життя |
А – техногенні Б – природні В - соціальні |
Відповідь повинна мати вигляд : 1Б або 3А тощо
5. Чинники, що впливають на формування харчових звичок
а) національні традиції б) реклама в) стан здоров’я
г) смакові уподобання д) матеріальні можливості е) потреба у самореалізації
6. Пронумеруйте базові людські потреби від первинної до найвищої
7. Від чого залежить самооцінка
а) від того, як до тебе ставляться інші б) від погоди в) від звичок г) успіхів та невдач
8. Назви кроки для прийняття рішень
а) зупинись б) подивись в) подумай г) поснідай д) вибери
9. Харчова цінність — це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у
а) 1 г продукту б) 100 г продукту в) 1 кг продуктів
10. Щоб жити, рухатися, рости і розвиватися, людям необхідні
а) вуглеводи, жири б) білки, вітаміни
в) вітаміни і мінеральні речовини г) все перелічене
11. Акліматизація це
а) температура в холодильнику б) вид отруйних рослин
в) пристосування організму до змін у навколишньому середовищі
г) їжа древніх племен
12. Які ситуації характеризуються високим рівнем ризику
а) кумедні б) екстремальні в) сумні г) надзвичайні д) фантастичні