Презентація "Нетрадиційні форми залучення учнів до книги"

Про матеріал
Презентація "Нетрадиційні форми залучення учнів до книги" допоможе вчителю літератури в формуванні інтересу до читання художніх надбань світової літератури і культури,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нетрадиційні форми залучення учнів до книги

Номер слайду 2

Нетрадиційні форми залучення дітей до книги. Титульні сторінки. Фанфіки Постери. Буктрейлери. Мотиватори і демотиватори. ПлейкастиІнсталяція

Номер слайду 3

1. Створення реклами книги. Постери. Увага! Увага! Увага!Вас вабить Японія, але ви не можете туди поїхати, тоді пориньте в природу і життя людей разом з Мацуо Басьо. Хоку схвилює Вас, збудить творчу уяву Погляньте!Ви любите екстрім? Якщо так, то оповідання “Жага до життя” Джека Лондона саме для Вас.

Номер слайду 4

Неймовірні пригоди!!!Увага всім!!!В повісті Марка твена багато смішних пригод, які сподобаються і дорослим, і дітям! Раджу прочитати цю веселу книгу!Не проходьте осторонь!!!Не вірите, що дівчатка бувають відважними? Не вірите, що можуть осідлати коня і розмовляти з привидами? Тоді прочитайте повість Астрід Ліндгрен “Пеппі Довгапанчоха”!

Номер слайду 5

Увага! Увага!Це варте вашої уваги!!!Ви колись бували в країні справжніх чарівників? Можливо ви зустрічались з зайцем з годинником? Якщо ні, тоді обов'язково прочитайте “Алісу в Країні Див” Льюїса Керролла. Увага! Увага! Увага!Якщо ви хочете зрозуміти, що в житті найцінніше і як має жити людина, щоб залишитися гідною, тоді читайте “Чарлі і шоколадну фабрику “ Р. Дала..

Номер слайду 6

ІІ. Створення титульних сторінок творів. О Генрі “Останній листок”Цей невеличкий листок- справжній шедевр, у нього вкладена любов до людини, віра в її сили. О. Генрі показав героїв з доброю душею, готовими допомогти іншим. Джонатан Свіфт “Мандри Гуллівера"На титульній сторінці я вирішив зобразити цей епізод, який, на мою думку, важливий у розумінні змісту твору.

Номер слайду 7

Дж. Олдрідж. «Останній дюйм»На титульній сторінці я зобразив батька і сина. Вони пройшли великі випробування, щоб порозумітися. О. Грін “Пурпурові вітрила”Я вибрала на титульну сторінку цей епізод, тому що він яскраво демонструє, про що буде твір.«Синдбад-мореплавець»На титульній сторінці я зобразив Синдбада мореплавця під час подорожей.

Номер слайду 8

ІІІ. Створення фанфіків. Фанфік – різновид творчості фанатів популярних творів мистецтва, похідний літературний твір, заснований на якомусь оригінальному творі, використовує його ідею сюжету, персонажів. Фанфік – дуже популярний вид віртуальної літератури.

Номер слайду 9

Фанфік на уроці літератури – це чудовий метод для розвитку творчих здібностей учнів, їхньої уяви і фантазії;дозволить підвищити інтерес до читання художніх творів;розвивати читацьку зіркість, розуміння внутрішньої логіки й визначеності твору як на рівні сюжету, так і на рівні характерів.

Номер слайду 10

ІV. Використання буктрейлерів. Буктрейлери – аннотації книг у відеоформаті. Відео, тривалістю до трьох хвилин, має проінформувати про книгу так, щоб у читача з'явилося бажання взяти її до рук і прочитати.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

V. Плейкасти Це своєрідна мультимедійна листівка, що складається з оригінального фону, на який накладаються потрібні слова і музика

Номер слайду 13

VI.Інсталяція

Номер слайду 14

Номер слайду 15

VII. Мотиватори та демотиватори. Популярна в останні роки інтернетрозвага, що полягає в створенні плакатів демотиваторів, які пародірують так звані плакати-мотиватори. Для демотиваторів характерний іронічний настрій. З'явилися демотиватори, які можуть нести і позитивний заряд. Для того, щоб якось розрізнити ці плакати, їх розміщують на чорному або голубому фоні.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Презентацію створила вчитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель, учитель зарубіжної літератури Вижга Валентина Григорівна.

pptx
Додано
7 грудня 2021
Переглядів
574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку