Презентація " Незвичайні " рекорди" України. Птахи.

Про матеріал

Щоб вивчення теми " Птахи" було цікавим дітям, пропоную підбірку незвичайних " рекордів" України серед птахів.

Номінації:

- найбільший;

-найважчий;

-найменший;

-найшвидший;

-найкращий бігун;

-найдовший дзьоб;

-найбільші крила;

-найдовший язик.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незвичайні «Рекорди» України. Птахи України

Номер слайду 2

НАЙБІЛЬШИЙ СЕРЕД ПТАХІВ — гриф чорний. Маса його до 12,5 кілограма, довжина крила — 87 сантиметрів. Його досить легко впізнати по тому, як стрімко він спускається з висоти з напівскладеними крилами, витягнутими лапами та піднятим хвостом, з шумом розтинаючи повітря.

Номер слайду 3

НАЙВИЩИМ ПТАХОМ є журавель сірий. Висота його досягає 120 сантиметрів, а маса — 7 кілограмів. Прилітає в Україну в другій половині березня, а улюбленими його місцями є глухі зарості, болота, очеретяні заплави рік. Гніздо (до 1 метра в діаметрі) мостить на купинах.

Номер слайду 4

НАЙВАЖЧИЙ ПТАХ української фауни — дрохва. Її маса може досягати 20 кілограмів. Такими можуть бути самці — самиці значно менші.

Номер слайду 5

НАЙМЕНШИЙ ЛІСОВИЙ ПТАХ — корольок( золотомушка). Його маса 4—5 грамів. Зустрічається в гірських і рівнинних хвойних лісах. Його їжа — дрібні комахи, а взимку — частково насіння хвойних порід. Має на голові повздовжну смужку, що нагадує корону (звідки й назва).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Найдрібніша пташка наших лісів – золотомушка (російською – корольок). Золотомушка більша за колібрі, яка живе в тропічних лісах далеко від України. Але й наші золотомушки – крихітки. Вони вдвоє менші і у шість разів легші за горобців. А вага золотомушки – не більше 6 г. Щоб ви відчули, скільки це, візьміть монети, які у вас лежать на партах і покладіть на долоньку. ( 1к., 1к., 2к.) Чи відчуваєте тягар? Оце скільки важить золотомушка.- На Україні живуть дві золотомушки – жовточуба і червоночуба.

Номер слайду 8

НАЙШВИДШИЙ ПТАХ є сапсан, якого ще називають мандрівним соколом. Нападаючи на якогось птаха, він мчить за здобиччю зі швидкістю понад 300 кілометрів на годину. Часто можна помітити лише тінь, що промайнула, і почути свист повітря, яке розтинає птах. Його не наздогнати навіть літаком АН-2. В Україні сапсан гніздиться зрідка на Поліссі, у лісостеповій зоні, в Карпатах і Криму.

Номер слайду 9

НАЙКРАЩИМИ БІГУНАМИ на короткі дистанції серед птахів України, звичайно, є фазан — 34 кілометри на годину. НАЙДОВШИЙ ДЗЬОБ серед птахів українських лісів має лелека — 19 сантиметрів. Дещо коротший у чаплі — 13, у бекаса — 7 сантиметрів.

Номер слайду 10

НАЙДОВШИЙ ЯЗИК має зелений дятел — 14 сантиметрів, він висувається на відстань, що перевищує довжину дзьоба в чотири рази. НАЙБІЛЬШІ КРИЛА має беркут, розмах їхній сягає З метри. Зустрічається в Карпатах.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Середа Вікторія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 серпня 2018
Переглядів
13795
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку