Презентація "Ніхто, крім нас!"

Про матеріал
29 серпня відзначається день пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вшановуються військовослужбовці і учасники добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ніхто, крім нас!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну відбулося 24  лютого 2022 року

Номер слайду 4

29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 366 українських воїнів полягли там, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні.

Номер слайду 5

21 листопада 2013 року в Києві зібрався Євромайдан. Ним розпочалась Революція Гідності з головною вимогою повернути Україну до європейського шляху розвитку і підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Номер слайду 6

Трагічною ціною протистояння на майдані стала Небесна Сотня – 107 загиблих героїв.

Номер слайду 7

Сучасна російсько-українська війна розпочалась із захоплення Росією Кримського півострова  20 лютого 2014 року.

Номер слайду 8

У березні–квітні 2014 року російські спецслужби почали організовуючи антиукраїнські мітинги і спроби утворити незаконні квазідержавні утворення.

Номер слайду 9

Проте план  дав збій. Боєздатні частини Збройних Сил України, Національної гвардії і добровольчі формування зламали намір агресора.

Номер слайду 10

Бої за Іловайськ. До 28 серпня 2014 року російські регулярні війська та бойовики оточили угруповання сил АТО (війська сектору “Б” та батальйони МВС України “Дніпро-1”, “Миротворець”, “Світязь”, “Херсон”, “Івано-Франківськ”, Нацгвардії “Донбас”).

Номер слайду 11

Героїчна оборона Донецького аеропорту. Вона тривала 242 дні – від 26 травня 2014 року по 22 січня 2015-го – і закінчилися після повної руйнації старого та нового терміналів. За офіційними даними, у боях за ДАП загинуло більше 200 українських військових.

Номер слайду 12

Бої за Дебальцівський плацдарм. Попали в оточення угрупування сил АТО в Дебальцевому. 12 лютого в столиці Білорусі було підписано угоду, відому як “Мінськ-2”. В результаті був оголошений вихід з Дебальцевого, який тривав кілька діб. 

Номер слайду 13

Позиційна війна. Після боїв за Дебальцеве на Донбасі настало зниження активності бойових дій, а лінія фронту відтоді і по лютий 2022 рік майже не змінювалася.

Номер слайду 14

Початок повномасштабного вторгнення24 лютого 2022 року. Уже сьогодні серед знакових тактичних епізодів повномасштабної війни можна назвати: битву за Київ (Ірпінь, Ворзель, Бучу, Гостомель; бої за аеропорт “Антонов” у Гостомелі).бої за Маріуполь (з опорним пунктом Сил оборони України в металургійному комбінаті «Азовсталь».харківська наступальна операція (Українці звільнили до 500 населених пунктів, серед них – міста Ізюм, Балаклія, Куп’янськ). Херсонська наступальна операція (Україна звільнила від загарбника Херсон і ще понад 200 населених пунктів). Бахмутська оборонна операція . Українські наступальні дії на південному напрямку (ведуться контрнаступальні та оборонні операції).

pptx
Додано
13 січня
Переглядів
609
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку