Презентація "Нижня подача у волейболі"

Про матеріал
Рухливі ігри на уроках фізичної культури використовуються для вирішення освітніх, виховних та оздоровчих завдань відповідно до вимог програми з фізичної культури. Більшість рухливих ігор вимагають від учасників швидкості. Це ігри, побудовані на необхідності миттєвих відповідей і реакцій на будь-які сигнали у найкоротший час.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніка подачі м'яча в волейболі - найперше, що потрібно освоїти спортсмену. Будь-яка техніка подачі м'яча в волейболі вимагає: теоретичних знань про особливості її виконання і тривалої практичного відпрацювання кожної деталі.

Номер слайду 2

Подача знаменує собою початок гри і є важливим ігровим «ритуалом», так як отримати очко може тільки команда, яка подавала своїми діями безпосередньо або коли суперники роблять помилку. З боку техніка подачі виглядає просто: м'яч підкидається і ударом долоні відправляється на майданчик суперника. Існує два види подачі: верхня, коли м'яч під час удару знаходиться над головою, і нижня - удар по м'ячу наноситься знизу. По розташуванню спортсмена щодо сітки розрізняють пряму і бокову подачу (спортсмен стоїть боком до сітки).

Номер слайду 3

Нижня пряма подача. Будь-яку подачу волейболіст може виконати з розрахунком на точність або на силу. Нижня пряма подача - основна техніка для початківців, вона не викликає великих труднощів.

Номер слайду 4

Вихідне положення: гравець стоїть обличчям до сітки. Ноги зігнуті у колінах, ліва нога попереду (протилежна руці, що ударяє). Тулуб злегка нахилено вперед, м`яч тримають лівою рукою. Одночасно з підкиданням м`яча права рука відводиться вниз-назад на замах. Удар по м`ячу виконується напруженою долонею випрямленої руки на рівні пояса, при цьому вага тіла переноситься на ліву ногу, а гравець після удару робить правою ногою крок у напрямку ігрового поля

Номер слайду 5

Важливо! Найістотнішим в цій техніці є правильно підкидати м'яч - трохи вперед і вгору.

pptx
Додано
6 грудня 2021
Переглядів
6197
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку