Презентація "Нове життя старим речам"

Про матеріал

Презентацію можна використовувати як додатковий матеріал на уроках технології та уроках сталого розвитку з метою формування в учнів вмінь та навиків «сталого стилю життя» завдяки зміні власного стилю поведінки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас: «Нове життя старим речам» Підготувала: Сальнікова Н. В.

Номер слайду 2

Калейдоскоп ідей

Номер слайду 3

Прикраси із джинсової тканини

Номер слайду 4

Інструменти та матеріали: Стара джинсова річ;Намистинки, гудзики;Голки, булавки, ножиці;Заколки, обручі, брошки;Лінійка, олівець

Номер слайду 5

Правила техніки безпеки при роботі з голкою, булавками. Зберігай голку завжди в гольниці. Не залишай голку на робочому місці без нитки. Передавай голку в гольниці та з ниткою. Не бери голку до роту, не грай з нею. Не встромляй голку в одяг. Зламану голку не кидай, а поклади у спеціальну для цього коробку. Не відволікайся під час роботи з голкою.

Номер слайду 6

Правила техніки безпеки при роботі з ножицями. Працюй з добре відрегульованими і заточеними ножицями. Не залишай ножиці розкритими. Використовуй ножиці тільки за призначенням. Передавай ножиці кільцями вперед. Не грайся з ножицями, не піднось до лиця.

Номер слайду 7

1) Виріжте із старих джинсів рівну смужку тканини. Для цього розріжте тканину з одного боку, витягніть нитки до тих пір, поки нитка не висмикнеться по всій довжині смужки. Потім ножицями обріжте отриману бахрому. Те ж зробіть з іншого боку, відмірявши необхідну ширину смужки джинсової тканини. Для нашої прикраси можна взяти смужку 2х15см. Висмикніть з однієї довгої сторони смужки нитки. Виготовлення прикраси з джинсової тканини №1

Номер слайду 8

3) Потягніть за нитку, щоб тканина зібралась гармошкою. З’єднайте краї прикраси один з одним одним або двома стібками.2) З іншої сторони смужки прокладіть голкою стібки швом «вперед голку».

Номер слайду 9

4) Оформіть середину квітки, пришивши туди намистину або ґудзик.

Номер слайду 10

1) Візьміть вузьку рівну смужку джинсової тканини і витягніть по 3-4 крайових нитки з кожної широкої сторони смужки. Виготовлення прикраси з джинсової тканини №2

Номер слайду 11

2) Відріжте від смужки 5-7 відрізків потрібної довжини. Враховуйте, що пелюстка для квітки складена вдвоє.3) Складіть кожну пелюстку навпіл і прошийте по краю швом «вперед голку».

Номер слайду 12

4) Стягніть нитку, зібрав пелюстки у квітку. 5) Оформіть середину квітки.

Номер слайду 13

Рефлексія. Скажіть, будь-ласка, що нового дізнались ви сьогодні на майстер-класі?Чому навчилися ? Яку роботу виконали?

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
4 листопада 2018
Переглядів
9779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку