Презентація " Нові види спорту для 5 класів"

Про матеріал
Дана презентація створена для того, щоб ознайомити учнів 5 класу з новими видами спорту, які можна впровадити на уроках фізичної культури і зацікавити дітей та зміцнити їхнє здоров'я за допомогою цих видів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Новій Українській школі-нова фізична культура. Педагогічне кредо: Фізичні вправи можуть замінити безліч ліків, але жодні ліки в світі не можуть замінити фізичні вправи. Анджело Моссо. Мета:збільшити зацікавленість учнів до занять фізичною культурою та зміцнення їхнього здоров’я за допомогою нових видів спорту .style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 2

Завдання:

Номер слайду 3

Її основне завдання – не здійснювати спортивну підготовку учнів, а розвивати їхні фізичні якості. Ключова особливість нової системи – відсутність обов’язкових модулів. У закладу освіти й особисто вчителя є можливість обирати. Зараз таких модулів уже більше 35 Одночасно можна обирати 3–4 модулі. В одному спортивному залі може одночасно викладатися кілька видів спорту на кожному уроці. Фізична культура. 5–6 класи (Педан О. С., Коломоєць Г. А., Боляк А. А.)rrrrr

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Оцінювання навчальних досягнень учнів Оцінювання здійснюється на основі освітніх програм, нормативних документів, рішень закладу освіти, вчительських практик. Оцінювання успішності учнів є:  поточне формувальне (під час навчання, безперервно), проміжне (періодичне), підсумкове (семестрове, річне Оцінювання повинно бути:  справедливе, об’єктивне, рівне, неупереджене, етичне (конфіденційне), недискримінаційне, різноманітне, систематичне, послідовне 9 Оцінювання навчання учнів – це не оцінювання учнів rrrrr

Номер слайду 7

Таксономія освітніх цілей ОРІЄНТОВНОЮ РАМКОЮ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ ЗДОБУВАЧІВ БАЗОВОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ; Ґрунтуються на цілях навчання; Треба розробляти разом з учнями (повідомляти наперед); Говорити зрозуміло і доступно, бажано записати на дошці; Оцінювати роботу тільки за озвученими критеріями 19

Номер слайду 8

Формувальне оцінювання як визначення умов, факторів, що сприяють успішному навчанню ⦁Формувальне оцінювання - це повчальне оцінювання, яке відбувається під час навчання і сприяє навчанню. ⦁Формувальне оцінювання – це відстеження особистісного розвитку учнів й ходу опанування ними навчального досвіду як основи компетентності та побудови освітньої траєкторії особистості ⦁Формувальне оцінювання – це інформація про поступ у навчанні та результати навчання учня - якісна, описова (не буває в балах!) Мета формувального оцінювання – допомогти учням самооцінити своє навчання, а не вимірювати результати. Мета вчителя – навчитися бачити навчання очима учня та допомогти учню стати вчителем для себе (Marika Toivola ) 23 відбувається в усній (письмовій, електронній) формі; style.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 9

Підсумкове оцінювання. Рекомендується у першому семестрі 5-го класу підсумкове та, у разі застосування, проміжне (періодичне) оцінювання результатів навчання учнів здійснювати за рівневою шкалою, а його результати позначати словами або відповідними літерами: «початковий (П)», «середній» (С), «достатній» (Д), «високий (В)», та супроводжувати вербальною характеристикою.

Номер слайду 10

5 Нових видів спорту. Теніс. Фрізбі Алтимат. Флорбол. Бадмінтон. Петанк. Що об’єднує нові спортивні активності?Гендерно рівні (хлопці й дівчата можуть грати разом)БезпечніБезконтактніІнклюзивні

Номер слайду 11

Теніс

Номер слайду 12

Гравець виграє очко, якщо супротивник:неправильно подасть м'яч;відіб'є м'яч з льоту до його дотику до столу;відіб'є м'яч за межі столу;не зможе прийняти правильно надісланий м'яч;відбиваючи м'яч, чіпатиме його ракеткою більше одного разу або піймає м'яч на ракетку, а потім кине його;торкнеться м'яча під час розіграшу будь-якою частиною тіла, що знаходиться над столом, або зачепить сітку, стійку столу.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Петанк. Петанк придумав француз із проблемою рухового апарату. Спортивна активність є максимально інклюзивною. Фізична сила в цій спокійній грі значення не має. Дитина може виграти в петанк у титулованого спортсмена. Головне — координація та розробка власної стратегії. Учасники. У петанк грають дві команди. Склад команди: 2-6 гравців. Учасники грають кулями. У дорослому петанку кулі важать близько 0,5 кг. Але для ігор у школі, починаючи з 5 класу, ми пропонуємо «м’який петанк» та розробили спеціальні стограмові кульки — різнокольорові «петанкомонстри» з принтами фантастичних створінь.

Номер слайду 17

Правила гри: Гра ведеться на полі розміром 12х3 метри. Кидаючи жереб, вибирають, яка команда починає грати першою. Ця команда креслить на землі коло діаметром близько 30-50 сантиметрів. Гравець має закинути кульку на відстань 6-12 метрів, але не ближче, ніж 50 сантиметрів від перешкоди. При цьому, ноги гравця повинні бути усередині накресленого кола. Після кидання спеціальної кулі під назвою «кошонет» учень в першій команді має кинути першу кулю, намагаючись розмістити її якомога ближче до кошонета. Далі гравець іншої команди стає в те ж коло та пробує докинути свою кульку якомога ближче до кошонету чи вибити кулю опонента. Гра триває, поки одна з команд не набере 13 очок.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Цю динамічну й швидку гру придумали в Швеції хокеїсти, які сумували за грою, коли не мали льодової арени. Вони взяли ключки, маленькі м’ячики та почали ганяти в «літній хокей» у спортзалі. Хлопців виганяли зі спортивного приміщення: «Ви псуєте підлогу ключками!» І тоді, за легендою, спортсмени натягнули на ключки шкарпетки. Учасники. Хлопці й дівчата будь-якого шкільного віку та фізичної підготовки. Треба сформувати дві команди по 5 гравців. Кількість гравців зменшується, якщо розмір майданчика — невеликий. Гравців можна і варто замінювати кожні 3-5 хвилин, адже темп гри дуже високий.

Номер слайду 20

Місце гри та інвентар Для гри підходять спортзали, майданчики з рівною поверхнею. Грати можна за будь-якої погоди. Розміри майданчика — 40×20 метрів (ідеально для вулиці). Якщо стільки місця немає й ви граєте в спортзалі — просто зменшіть кількість гравців. Найзручніше грати, коли поле для гри обгороджене бортиками, стіною чи огорожею, — так м’яч не вискочить за межі майданчика. В спортзалі огорожею можуть слугувати шкільні лави, які треба поставити на бік. Гравцям потрібні ключки для флорболу — пластикові з гаком довжиною 30 сантиметрів. Довжина ключки — 105 сантиметрів, вага — 350 грамів. М’яч потрібен пластмасовий з отворами, діаметр — 72 міліметри, а вага — не більше 25 грамів. Також треба мати ворота будь-якого розміру.

Номер слайду 21

Правила. Гравцям потрібно забивати м’ячі в ворота суперника. Забороняється: ставити ключку між ніг, бити ключкою по ключці, підіймати ключку вище колін. Якщо ці правила порушуються, після свистка м’яч переходить до іншої команди.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Бадмінтон. Гра в бадмінтон у багатьох асоціюється з відпочинком біля озера. Насправді, це найшвидша гра в світі, яка прийшла до нас із Англії. Адже швидкість польоту волана під час удару «смеш» — 493 км/годину. Швидше летить тільки куля! А ще бадмінтон — олімпійський вид спорту та найпопулярніша спортивна гра в Китаї, — кожен другий китаєць грає в бадмінтон. Цей вид спорту має офіційно підтверджені лікарями лікувальні властивості, — покращує зір та є профілактикою захворювань зору. Адже під час гри око дивиться периферичним зором, — гравцю потрібно спостерігати за майданчиком та іншими гравцями. Водночас око слідкує за воланом. Це крихітна ціль, яка дуже швидко переміщується. Ось так м’язи ока дуже добре тренуються під час гри. А ще в бадмінтон грають космонавти, бо гра тренує навички стрибання, правильного падіння, координації та покращує роботу серцево-судинної системи.

Номер слайду 26

Учасники. Підходить як для учнів молодшої, так і для учнів старшої школи. Можна грати вдвох або ж «два на два». Місце гри та інвентар. Майданчик з рівною поверхнею — однаково добре підходить і спортзал, і вулиця. Головне, щоб погода була не надто вітряна. Правила. Учасники мають відбивати волан ракеткою через сітку на сторону суперника. Переможець той, хто «приземлить» волан на полі спортивного опонента.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Фрізбі Алтимат. Учасники. Щоб грати у фризбі, треба сформувати дві команди. В кожній змішаній команді (хлопці та дівчата) може бути від 4 до 8 осіб. Правила. Завдання команд — перекидати диск між собою та спіймати фризбі в гольовій зоні суперника, передаючи його пасами. Бігти, тримаючи диск у руці, заборонено. Як і атакувати інших учасників гри. Диск переходить до іншої команди або після голу або якщо команда-суперник перехопить фризбі чи диск впаде на землю. Місце гри. Можна грати і в спортивній залі, і на вулиці на траві, і босоніж на пляжі.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Бажаю здорових учнів та спортивних досягнень!

pptx
Додано
30 травня 2022
Переглядів
2155
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку