Презентація "О. Пушкін. Роман «Євгеній Онєгін». Зображення різних сфер життя (історії і сучасності, столиці і провінції, народних звичаїв і кола культурних інтересів суспільства )

Про матеріал
Визначити тематичне багатство роману Пушкіна, висвітлення в ньому різних сфер життя — історії та сучасності, столиці та провінції, життя народу та вищого світу; розвивати словниковий запас старшокласників, навички зв'язного мовлення, критичного мислення, компаративного аналізу художніх творів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 О. Пушкін. Роман «Євгеній Онєгін». Зображення різних сфер життя (історії і сучасності, столиці і провінції, народних звичаїв і кола культурних інтересів суспільства тощо)

Номер слайду 2

Урок сміливості. Урок гордості. Урок вірності. Урок долі. Урок самотності. М. Цвєтаєва

Номер слайду 3

Літературний диктант1. О. С. Пушкін визначив жанр «Євгенія Онєгіна» як...2. Євгеній Онєгін був справжнім генієм у справі... 3. Свою відмову Тетяні Онєгін мотивує тим, що... 4. Роман «Євгеній Онєгін» — перший російський ... 5. Провінційне дворянство називало Є. Онєгіна фармазоном та «небезпечним диваком», бо6. У романі поет викриває, засуджує. 7. У листі до Онєгіна Тетяна звертає увагу на їхні схожі риси, зокрема. 8. Є. Онєгін не відмовляється від дуелі з Ленським, тому що він9. Образ головного героя роману можна порівняти з іншим образом світової літератури —... 10. Онєгіним заволоділа хвороба, назва якої ...11. За два роки після дуелі з Ленським Онєгін повертається до Петербурга, тому що...

Номер слайду 4

Моделювання ситуаціїЗачитайте  висловлювання Л. Вишеславського: «Колись, задовго до виникнення кібернетики,Ольга Кобилянська сказала, що поети моделюють людину. Пушкіну в цьому плані належить провідна роль».    Яку модель людини створював у своєму романі Пушкін? Які риси він хотів у ній бачити?

Номер слайду 5

Розпорядок дня Онєгіна

Номер слайду 6

Побут помісного дворянства. Text. Text. Text. Text. Text. Text

Номер слайду 7

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПрочитати 7 – 8 глави роману. 2. За допомогою Інтернету знайти 3 – 4 висловлювання критиків і літературознавців про роман у віршах «Євгеній Онєгін».

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
1.0
Загальна:
1.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Япринцева Наталія
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
pptx
Додано
16 березня 2019
Переглядів
3898
Оцінка розробки
1.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку