Презентація "Об'єднання Італії"

Про матеріал
Презентація до уроку всесвітньої історії 9 клас "Об'єднання Італії" (містить поширений матеріал та питання)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Актуалізація знань Дайте коментар до зображень :

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

9 клас Ачкасов А.Є.

Номер слайду 6

Після цього уроку ви зможете: встановлювати хронологічну послідовність подій; показувати на карті італійські держави; називати райони, охоплені повстаннями з вимогою об'єднання Італії; виявляти причинно-наслідкові зв'язки та характеризувати процес боротьби за об'єднання Італії; давати характеристики видатним особам цього періоду: Кавуру, Мадзіні, Гарібальді, Наполеону ІІІ, Віктору Еммануїлу ІІ, Папі Пію ІХ; вживати і пояснювати на прикладах терміни та поняття: "політична роздробленість", "Італійське королівство", "конституційна монархія", "Папа Римський", "Молода Італія", "червона тисяча", "помірні ліберали", "республіканці-демократи"; розвивати навички роботи з документами як із історичними джерелами; аналізувати та оцінювати причини, хід, підсумки та наслідки процесу об'єднання Італії.

Номер слайду 7

Чому відбуваються війни? Поживитись за рахунок слабкого (збільшення матеріальних цінностей). Розширити територію та збільшити кількість населення, яке сплачуватиме податки. Усунути несправедливість.Почему народы (государства) и их лидеры стремятся к объединению и независимости? Стати сильнішими у політичному та військовому відношенні. Об'єднати промисловий та торговий потенціали. Об'єднати націю (народи) у культурному та соціальному плані. Поліпшити соціально-економічне життя народу. Мотивація навчальної діяльності:

Номер слайду 8

Італія поділена на 8 країн. За час транспортування товару з Парми до Модена протяжністю 35 миль купцям доводилося сплачувати митний збір 6 разів. Щоб провезти товар річкою По, потрібно було сплатити митний збір 21 раз. На півдні країни податки на сіль збільшували її вартість удесятеро. На півночі, у відносно розвиненій Ломбардії, існувало 70 феодів. "Італія - ​​географічне поняття" Маттерніх (канцлер Австрії)

Номер слайду 9

Італія поділена на 8 країн. Частина італійських територій приєднана до Австрії. Скрізь було відновлено абсолютні монархії, крім П'ємонту. Сильна влада церкви. У королівствах діяли свої системи заходів та терезів. Нерозвинений транспорт. Нерівномірність економічного розвитку між частинами Італії. Відсутність внутрішнього ринку. 1.Італія після Віденського конгресу та революції 1848 – 1849 гг. Мозковий штурм: Дати характеристику становища Італії після Віденського конгресу та революції 1848 – 1849 р.р.

Номер слайду 10

Італійські держави після революції 1848 – 1849 р.р. Германия в сер.19 века

Номер слайду 11

Помірно- Революційно- ліберальний демократичний Конституційна Демократична монархія республіка 2. Шляхи об'єднання Італії Групова робота

Номер слайду 12

«Тепер обговорюється питання не про республіку чи монархію, йдеться про національну єдність – бути чи не бути…» «Якщо Італія хоче бути монархічною під Савойською династією, то нехай» Мадзіні «З того моменту, коли я переконався, що Італія повинна йти разом з Віктором Еммануїлом, щоб звільнитися від влади іноземців, я визнав своїм обов'язком підкорятися його наказам, щоб мені це не вартувало, змушуючи навіть мовчати моє республіканське сумління…» Гарібальді Дайте коментар висловлюванням: Германия в сер.19 века

Номер слайду 13

Об'єднання Італії. Створення Італійського королівства Пропрацюйте текст підручника та заповніть таблицю Дата Території, приєднані до Сардинського королівства Найважливіші події та події, внаслідок яких відбувалося приєднання

Номер слайду 14

Початок процесу об'єднання Італії. У 1852 р. Кавур став прем'єр-міністром П'ємонту та провів низку реформ. Він хотів, щоб об'єднання країни пройшло під керівництвом П'ємонту. Але Мадзіні, як і раніше, намагався об'єднати країну революційним шляхом. Це спричинило розкол патріотів. У 1858 р. П'ємонт уклав союз із Францією.

Номер слайду 15

Процес об'єднання Італії. Віктор Еммануїл II приміряє «Італійський чобіток» У 1859 р. Франція та Сардинське королівство оголосили Австрії війну. Австрія зазнала низки поразок. Перемога була близькою, але Наполеон Ш несподівано уклав з Австрією перемир'я, за яким до Сардинського королівства переходила лише Ломбардія, а Венеція залишилася під контролем Австрії. Це не зупинило нового підйому визвольного руху. 1860р. Знову повстали Тоскана, Модена, Парма і оголосили про приєднання до Сардинського королівства.

Номер слайду 16

«Що таке Гарібальді? Людина – нічого більше. Але людина у найвищому значенні слова. Людина свободи, людина людяності… Чи має вона армія? Ні. Лише жменька волонтерів. Боєприпаси? Ні. Порох? Декілька бочок. Зброя? Здобуті у ворога. У чому його сила? Що завдає йому перемоги? Хто за ним стоїть? Душа народів.» Віктор Гюго Боротьба за південну Італію

Номер слайду 17

У квітні 1860 р. на Сицилії спалахнуло повстання. Гарібальді набравши 1000 добровольців, вирушив на допомогу повсталим. Їм вдалося виграти важливу битву при Калітафімі та захопити Палермо. Боротьба за південну Італію

Номер слайду 18

Боротьба за південну Італію Звільнивши острів, вони переправилися до Італії і 7 вересня 1960р. вступили до Неаполя. Невдовзі королівські війська було розбито. Мадзіні хотів встановити республіку. Але Гарібальді послухав Кавура.

Номер слайду 19

Створення Італійського королівства З його ініціативи він передав владу королю П'ємонту. У березні 1861 р. всеіталійський парламент проголосив Віктора Еммануїла П королем і країна була об'єднана. У серпні 1862 р. Гарібальді на чолі загону вирушив у похід на Рим. Проти нього було кинуто італійські королівські війська.

Номер слайду 20

Включення Венеціанської області до Італійського королівства. У 1866 р. Італія за угодою з Пруссією взяла участь у війні проти Австрії. Австрія, зазнавши низки поразок, змушена була скласти зброю. Згідно з Празьким договором, Венеціанська область увійшла до складу Італійського королівства.

Номер слайду 21

У 1870 р. після поразки Франції у війні з Пруссією до Італії була приєднана Папська область. Папська держава була ліквідована. Папа Пій ІХ зберіг владу лише у Ватикані, протестував проти позбавлення його світської влади та оголосив себе «ватиканським в'язнем». Приєднання Папської області та Риму до Італійського королівства

Номер слайду 22

20 вересня 1870 року королівські війська вступили до Риму, об'єднання Італії. Поразка Франції у франко-прусській війні, остаточне об'єднання Італії.

Номер слайду 23

Закріплення вивченого матеріалу Назвіть імена історичних особистостей за фактами їхньої біографій Ще студентом вступив до організації карбонаріїв, створив організацію «Молода Італія», яка ставила за мету домогтися незалежності та об'єднання країни, створення Італії як демократичної республіки. Він говорив: "Реформа - справа королів, революція - ось секрет народу« Жива легенда італійського народу, безстрашний патріот, який присвятив життя визвольній боротьбі. Одні вважали його за ангела, інші – диявола. Він був дуже популярним, під його прапором йшли битися з австрійцями всі, хто мріяв про свободу Італії. Граф. Здобув освіту у військовій академії, але ні військова, ні придворна служба його не спокушали – заважав незалежний характер. Ставши уособленням п'ємонтського буржуазного дворянства. Залишивши військову службу, він повернувся в сої маєток і переробив господарство на капіталістичній основі. ? ? ?

Номер слайду 24

На політичній карті Європи виникла національна держава італійського народу. Створило сприятливі умови у розвиток італійського народу умовах своєї державності. Прискорив економічний розвиток країни. Італійці показали іншим народам (зокрема й українському) шляхи боротьби за національну свободу. У чому полягало історичне значення об'єднання Італії? (Метод «Синтез роздумів»)

ppt
Додав(-ла)
Ачкасов Андрій
Додано
13 жовтня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку