Презентація." Обчислення за хімічними рівняннями кількості речовини, маси або об’єму за кількістю речовини, масою або об’ємом реагенту, що містить певну частку домішок."

Про матеріал
Дана презентація містить алгоритм, основні формули і приклади розв'язків задач на обчислення за хімічними рівняннями кількості речовини, маси або об’єму за кількістю речовини, масою або об’ємом реагенту, що містить певну частку домішок. Матеріал стане в нагоді під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обчислення за хімічними рівняннями кількості речовини, маси або об’єму за кількістю речовини, масою або об’ємом реагенту, що містить певну частку домішок. Автор Солод О. О.

Номер слайду 2

Що таке домішки?Під час хімічних виробництв використовують сировину , яка в основному не являє собою чисту речовину, а містить різноманітні домішки. Речовину , в якій корисний компонент, забруднений домішками називають технічною . Ці домішки в процесі виробництва участі не беруть . Тому, необхідно провести розрахунки , за якими обчислити масу чистої речовини , яка і буде брати участь у хімічному процесі. Вміст домішок у сировині виражають у відсотках ( % ) і позначають грецькою літерою ω ( омега ).

Номер слайду 3

Опорні формули:

Номер слайду 4

Алгоритм розв’язування задач Знайти масу чистої речовини, використавши опорні формули; 2. Знайти кількість чистої речовини; 3. Записати рівняння реакції , над та під хімічними формулами підписати відповідну кількість речовин ; 4. За рівнянням реакції, склавши математичну пропор- цію , знайти кількість речовини продукту реакції; 5. Обчислити масу чи об ’ єм відповідної кількості продукту реакції.

Номер слайду 5

Приклади роз’язування задач даного типу

Номер слайду 6

1. Цинкова обманка (Zn. S) містить 20% домішок. Обчисліть масу цинку, яку можна одержати із 280 кг руди.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

2.  До технічного алюмінію масою 120 грам із масовою часткою домішок 17% добавили розбавлену сульфатну кислоту. Скільки при цьому виділось водню (за н.у.)?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

3. Визначити масу оцтової кислоти, одержаної зі спирту, який у свою чергу був добутий бродінням 200 кг технічної глюкози, масова частка нецукристих домішок у якій становить 10%.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Розв’язати самостійно:4. Обчисліть масу міді, яку можна одержати в результаті карбометрії із 177,8 грам купрум (ІІ) оксиду, що містить 10% домішок.

Номер слайду 23

Дякую за співпрацю

pptx
Додав(-ла)
Солод Ольга
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Презентації
Додано
4 січня
Переглядів
240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку