Презентація Обмін досвідом. Участь у Всеукраїнському національному STEM - тижні "Весна 2023"

Про матеріал
Дана презентація є узагальненням роботи вчителів математики, фізики, хімії по обміну досвідом при проведенні в школі STEM - тижня в рамках участі у Всеукраїнському національному STEM - конкурсі "Весна - 2023". Може бути використана вчителями як приклад звіту роботи в такого роду конкурсах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обмін досвідом. Участь у Всеукраїнському національному STEM – тижні Весна 2023 Проєктна діяльність на уроках математики «Математична писанка» (Вчитель: Загурська Л. М.)Використання ІКТ на уроках математики «»Графічне зображення статистичних досліджень за допомогою ІКТ»(Вчитель: Загурська Л. М.)Проєктно – дослідницька діяльність Міжкласний проєкт з теми:»Фізика на кухні»(Вчитель: Болотіна О. Л.)Використання елементів STEM на урока хімії 8 кл»Кислоти. Основи» (Вчитель: Скороход Р. М.)

Номер слайду 2

24 квітня 2023 року у Плугатарському ЗЗСО І – ІІІ ступенів розпочався STEMтиждень«Розвиваємо STEM - освіту»

Номер слайду 3

Вчителем математики Загурською Л. М. в 9 кл з геометрії був проведений цікавий, творчий урок з теми : «Геометричні перетворення». Практичне застосування симетрії, асиметрії , паралельного перенесення учні втілювали , працюючи над проєктом «Математична писанка». Ознайомилися з історією виникнення писанки, видами декорування яєць та значенням символів на писанках , музеями писанок та їх пам’ятниками. А також презентували свої роботи

Номер слайду 4

Відкритий урок з алгебри у 7 кл з теми:»Функція та її застосування»(Вчитель: Загурська Л. М.)

Номер слайду 5

На уроці учні розширили свої знання з даної теми, побачили, я к функція застосовується в житті, інших галузях: географії, фізиці, медицині, сільському господарстві. Діти мали можливість будувати графіки функцій з використанням програми GRAN – 1. А також побудували систему координат на землі з підручних матеріалів та побудували графіки функції калорійності молока в залежності від жирності

Номер слайду 6

Урок геометрії в 9 кл з теми «Побудова многокутників» із застосуванням STEM - проєктних технологій(Вчитель: Загурська Л. М.)

Номер слайду 7

Вчителем математики Загурською Л. М. був проведений урок алгебри з використанням ІКТ в 9 класі . У практичній діяльності людям часто приходиться збирати, обробляти та досліджувати різноманітні дані , пов’язані із статистичними даними. При вивчення теми «Способи подання даних та їхньої обробки», дев’ятикласники будували діаграми, гістограми частот, використовували комп’ютерну програму Microsoft Excel  . Знаходили моду, медіану, середнє значення величин за допомогою GRAN1.

Номер слайду 8

В рамках STEM - тижня вчителем хімії Скороход Р. М. було проведено урок хімії у 8 класі з використанням елементів STEM з теми: «Кислоти навколо нас. Основи в нашому житті»

Номер слайду 9

STEM – урок фізики в 11 класі «Ядерна енергія»

Номер слайду 10

Робота над проєктом «Чи потрібна світу ядерна енергія»

Номер слайду 11

Виготовлення моделі ядерного реактора з легкого пластиліну

Номер слайду 12

Виготовлення моделі ядерного реактора з підручних засобів

Номер слайду 13

Вчитель фізики , математики та астрономіїБолотіна Ольга Леонідівна Керівник шкільного методичного об'єднання вчителів природничо-математичного циклу

Номер слайду 14

Успіхів у наступному навчальному році!

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
17 березня
Переглядів
38
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку