Презентація "Образи тварин у мистецтві (ІІІ частина)"

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 М5 Образи тварин у мистецтві (продовження ІІ)

Номер слайду 2

Тварини — улюблені персонажі митців. У своїх творах вони відображають своє ставлення до них у всьому різноманітті — від прагнення передати точний вигляд тварини або показати її священну велич до втілення любові й захоплення нею, іноді з гумором і грайливістю.• Що кумедного на світлині «Дует» (1) та картині «На дієті» (2)?

Номер слайду 3

Для втілення свого задуму композитори зазвичай обирають певний жанр, щоб якнайкраще відтворити музичний образ. Як-от скерцо... Якщо твір має таку назву — це вже свідчить про якісь несподіванки чи гумор. У музиці є багато різних прийомів, характерних для скерцо: жвавий темп, жартівливі переклички мотивів, що звучать по черзі в різних регістрах, або інші звукові «сюрпризи».• Досліди жанр. Зверни увагу і схарактеризуй темп, регістри, динаміку виконання скерцо А. Копленда та Ф. Шопена. Як мовою музики відтворено «спілкування» кота і мишки?Послухай. Аарон Копленд. «Кіт і мишка» (гумористичне скерцо). Фридерик Шопен. Скерцо № 2 (фрагмент). Вальс ре-бемоль мажор.• Звучала програмна чи непрограмна музика? Який склад виконавців грав? Який образ виник у твоїй уяві під час слухання вальсу Ф. Шопена, на створення якого митця надихнув песик, що «ганявся» за своїм хвостиком?Який характер кота втілено в тисячолітній мозаїці з давнього міста Помпеї (3)?Скерцо (з італ. «жарт») - музичний жанр переважно в тричастковому розмірі, якому властиві жвавий темп, різні ритмічні й гармонійні звороти.

Номер слайду 4

КАМЕРНА МУЗИКАОРКЕСТРОВА МУЗИКАсолісти, різні ансамблірізні види оркестрів. Музична грамота. Музичні твори (вокальні, інструментальні, вокально-інструментальні), створені для виконання малим складом музикантів у невеликих приміщеннях, належать до камерної музики (від італ. camera - «кімната, невелике приміщення»). Оркестрова музика призначена для виконання оркестром у концертних залах або просто неба.

Номер слайду 5

Послухай. Харальд Северуд. «Заєць і лисиця». Робота в парах. За музикою придумайте театралізацію, презентуйте її.

Номер слайду 6

ПОСМІХАЙТЕСЯМузика Олександра Осадчого. Вірші Андрія Дмитрука• Яку історію «розповіли» ілюстрації Гарта Монтгомері Вільямса? Уяви себе композитором, який хоче написати про це музичну історію. Які характеристики музики будуть доречні до кожної ілюстрації? Поміркуй, чи можна для розкриття цього сюжету використати жанр «скерцо». Поясни.• Як у мистецтві відтворюють гумористичні образи? На дозвіллі спостерігай і занотовуй, як музика впливає на твоїх домашніх улюбленців. Поділися своїми спостереженнями. Поцікався комедійними кіно- та мультфільмами з головними героями - тваринами

pptx
Додано
27 вересня 2023
Переглядів
1130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку