Презентація “ Обслуговування відвідувачів”

Про матеріал
Предмет "Організація обслуговування", професія Офіціант. Роботу підготува: викладач Клименко Марина Миколаївна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку:“ Обслуговування відвідувачів”

Номер слайду 2

Ресторан – це своєрідний театр, де продають відчуття, задоволення і різні приємні послуги.

Номер слайду 3

Мета урокуузагальнити матеріалз теми «Організація обслуговування в ресторанах», закріпити знання, уміння і навички приймання та виконання замовлення, в тому числі, від іноземних гостей.

Номер слайду 4

Від чого залежить заробітна плата офіціанта і його додатковий прибуток?

Номер слайду 5

Вікторина 1. Які вимоги до посуду та приборів для сервірування?посуд та прибори повинні бути чистими, відполірованими, тарілки цілими без щербин, зубці виделок рівними 2. З чого починається сервірування столу?сервірування столу починається з накриття його скатертиною3. Які вимоги до столової білизни?скатертини з штучних та спеціально оброблених натуральних тканин, що мають волого- та жировідштовхувальні властивості, серветки з натуральних тканин4. Вкажіть послідовність попередньої сервіровки столу посудом та приборами. Нормативні вимоги до розміщення посуду та приборів.дрібна столова тарілка, пиріжкова тарілка, столові прибори ніж з права, вилка з ліва, закусочні прибори аналогічно, скляний посуд, серветка, набори для спецій, квіти

Номер слайду 6

5. Які вимоги до перенесення посуду (столового, скляного) для сервірування?столовий посуд переносять невеликими стопками, скляний на таці у верх чашею або між пальцями долоні вниз чашею тримаючи за ніжки6. Які вимоги до перенесення приборів для сервірування?переносять на таці, яка покрита серветкою, прибори також накривають серветкою7. Чим користується офіціант під час прийому замовлення?блокнот, ручка8. Які знання необхідні офіціанту для прийому замовлення?знати меню закладу в якому працює, технологію та час приготування їжі, температуру подачі та норми виходу9. Які способи подавання страв ви знаєте? Їх особливості.французький, англійський, російський

Номер слайду 7

11. З якого боку підходить офіціант при подачі страв англійським способом? з правого боку12. З якого боку гостя і як подають алкогольні напої?з правого боку, етикетка на пляшці повернута до гостя постійно13. Під час прибирання використаного посуду офіціант підходить з … боку.лівогоз лівого боку10. З якого боку підходить офіціант при подачі страв французьким способом?

Номер слайду 8

Правила охорони праці- Одяг та взуття повинні бути… - Посуд яким користуються повинен бути … - Тарілки переносити… - Прибори переносити… - Скляний посуд переносити… style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 9

Попередня сервіровка стола до сніданку

Номер слайду 10

Ресторани при готелях в Україні

Номер слайду 11

            {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Час вживання їжіУлюблені страви. Вимоги до обслуговування. Німеччина. Сніданок Обід Вечеря. НапоїВеликобританія (Англія) Сніданок. Обід. Вечеря. НапоїЯпонія. Сніданок. Обід. Вечеря. Напої

Номер слайду 12

Німеччина. Меню сніданку

Номер слайду 13

Німеччина. Меню обіду

Номер слайду 14

Німеччина. Меню вечері

Номер слайду 15

Напої

Номер слайду 16

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Час вживання їжіУлюблені страви. Вимоги до обслуговування. Німеччина. Сніданок Не міцна кава із збитими вершками або молоком,булочки, мармелад, вершкове масло, ковбаса, сир, яйце “в мішечок” , яєчня з шинкою, хліб, тости. Кава 50-75г з цикорієм. Не рекомендують: баранину, киселі, житній хліб. Перші страви по 250-300 мл, гарніри - окремо від основних страв, не гостра їжа. Обід Супи, жирні м’ясні страви або риба, картопля в різних видах, овочі, салати, десерт, сир. Вечеря. Холодні закуски: різні ковбаси, шинка, сир з чорним хлібом або кренделями. НапоїПиво, вино вживають тільки в особливих випадках ( не дуже кислим, слабким, а також сухим винам і шампанському

Номер слайду 17

Національні страви німців1. Sauerkraut (кисла капуста) – тушкована зі спеціями з додаванням пива2. Ковбаса – 1500 різних видів3. Айнтопф – густий суп, на бульйоні з великою кількістю овочів4. Шпецле – яєчні макарони 5. Штрудель - листове тонке тісто з начинкою. 6. Торт «Чорний ліс» - шоколадно-вишневий десерт

Номер слайду 18

Англія. Меню сніданку

Номер слайду 19

Англія. Меню файвоклок

Номер слайду 20

Англія. Меню обіду

Номер слайду 21

Напої

Номер слайду 22

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Час вживання їжіУлюблені страви. Вимоги до обслуговування. Англія. Сніданок 7.00, ланч (другий сніданок) 13.00 Яєчня з беконом, вівсяна каша (порідж), смажений оселедець, сосиски, тости з апельсиновим варенням, чай або сік апельсиновий, хліб з маслом. Хліб тонко нарізаний Чай з молоком (в молоко вливають чай)Гарніри до перших страв подають окремо. Не вживають кетову червону ікру, заливну рибу, пельмені, млинці, налисникифайвоклок (подача чаю) 17.00 Пиріг з яблуками, вершки, желе, пиріжки з цукатами, горіхами, галети, пряні хлібці або тонко нарізаний хліб з маслом, джем. Обід після 18.00 Прозорі бульйони, супи-пюpe, варене м’ясо, яйця, локшина, свіжі овочі, грінки, пиріжки. Страви з яловичини, баранини, птиці, дичини, риба і продукти моря в асортименті, відварені овочі (пікулі) М’ятний соус, кетчуп. Картопля по-англійськи, пироги з листкового тіста, пудинги. Напої Вина Херес ( “шері”), як аперитив, Портвейн (“порт”) після їжі, шотландськие віскі, коньяк, лікери

Номер слайду 23

Національні страви англійців1. Картопля по-англійськи - запечена з жирним м'ясом 2. Ростбіф англійці їдять з м’ясним знежиреним соусом (греві), 3. Баранину — з м’ятним соусом, 4. Птицю — з білим соусом, 5, Біфштекс — з цибулею фріВсі соуси готують без борошна.

Номер слайду 24

Японія. Меню сніданку

Номер слайду 25

Японія. Меню обіду

Номер слайду 26

Японія. Меню вечері

Номер слайду 27

Напої

Номер слайду 28

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Час вживання їжіУлюблені страви. Вимоги до обслуговування. Японія. Сніданок. Відварний рис, суп з квасолею, мариновані пікулі, яйця і риба. Швидке обслуговування максимум уваги. Обід Уха з картоплею, пельменями, лапшою, суп-пюре. Відварний рис з відвареними овочами, варена чечевиця, риба з яйцем.“Роби для гостей все можливе”Не пропонувати газовану воду. Вечеря. Рис, міцний бульйон, сира риба. До риби соус із сої, хріну і зелені. Напої Зелений чай і саке (японська рисова горілка).

Номер слайду 29

Національні страви японців1. Саке — рисова горілка, подається в маленьких фарфорових чашках; 2. Місо — паста із соєвих бобів;3. Суші —страва з морепродуктів і рису;4. Сашимі — сира риба з овочами;5. Гохан — відварний рис;6. Васабі — хрін із соєвим соусом до сирої риби;7. Фугу — отруйна риба, що дуже цінується японськими гурманами. 

Номер слайду 30

Послідовність виконання замовлення. Подати хліб. Приймання замовлення. Подати другі гарячі страви. Підійти до комп`ютерно - касового терміналу. Подати холодні закуски. Подати продукцію бару. Повторення замовлення. Подати гарячі закуски. Подати супи. Подати десерт Пробити замовлення. Подати напоїПодати рахунок

Номер слайду 31

Послідовність виконання замовлення. Приймання замовлення. Повторення замовлення. Підійти до комп`ютерно - касового терміналу. Пробити замовлення. Подати продукцію бару Подати хліб. Подати холодні закуски. Подати гарячі закуски. Подати супи. Подати другі гарячі страви. Подати десерт Подати напоїПодати рахунок

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Меню. Салат Лоло Россо / Salad “ Lolo Rosso»Помідор / Tomato Огірок /Cucumber. Яйце куряче смажене /Fried egg. Сосиски Нюрнберзькі / Nuremberg Sausages. Бекон / Bakon. Квасоля / French Beans. Хліб тостовий / Toast Bread. Масло / Butter. Джем / Jam. Йогурт / Yoghurt. Равлики з заварним кремом та родзинками /Rolls with Raisins and Boiled Cream. Круасан / Croissant. Сезонний фрукт / Seasonal Fruit. Чай або кава / Tea, Coffee. Сік або мінеральна вода / Juice , Mineral Water

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Будь ласка, продовжить думку: - На цьому уроці я…- Тепер я знаю, що…- Я переконався, що..- Мені сподобалося …

Номер слайду 36

Від чого залежить заробітна плата офіціанта і його додатковий прибуток?

Номер слайду 37

Домашнє завдання. Оформити меню до сніданку двома мовами:1 група – меню для англійських туристів2 група – меню для японських туристів3 група – меню для німецьких туристів

Номер слайду 38

Дякую за увагу!

pptx
Додано
15 березня 2021
Переглядів
2200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку