Вікторина 1. Які вимоги до посуду та приборів для сервірування?посуд та прибори повинні бути чистими, відполірованими, тарілки цілими без щербин, зубці виделок рівними 2. З чого починається сервірування столу?сервірування столу починається з накриття його скатертиною3. Які вимоги до столової білизни?скатертини з штучних та спеціально оброблених натуральних тканин, що мають волого- та жировідштовхувальні властивості, серветки з натуральних тканин4. Вкажіть послідовність попередньої сервіровки столу посудом та приборами. Нормативні вимоги до розміщення посуду та приборів.дрібна столова тарілка, пиріжкова тарілка, столові прибори ніж з права, вилка з ліва, закусочні прибори аналогічно, скляний посуд, серветка, набори для спецій, квіти
5. Які вимоги до перенесення посуду (столового, скляного) для сервірування?столовий посуд переносять невеликими стопками, скляний на таці у верх чашею або між пальцями долоні вниз чашею тримаючи за ніжки6. Які вимоги до перенесення приборів для сервірування?переносять на таці, яка покрита серветкою, прибори також накривають серветкою7. Чим користується офіціант під час прийому замовлення?блокнот, ручка8. Які знання необхідні офіціанту для прийому замовлення?знати меню закладу в якому працює, технологію та час приготування їжі, температуру подачі та норми виходу9. Які способи подавання страв ви знаєте? Їх особливості.французький, англійський, російський
11. З якого боку підходить офіціант при подачі страв англійським способом? з правого боку12. З якого боку гостя і як подають алкогольні напої?з правого боку, етикетка на пляшці повернута до гостя постійно13. Під час прибирання використаного посуду офіціант підходить з … боку.лівогоз лівого боку10. З якого боку підходить офіціант при подачі страв французьким способом?
{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Час вживання їжіУлюблені страви. Вимоги до обслуговування. Німеччина. Сніданок Не міцна кава із збитими вершками або молоком,булочки, мармелад, вершкове масло, ковбаса, сир, яйце “в мішечок” , яєчня з шинкою, хліб, тости. Кава 50-75г з цикорієм. Не рекомендують: баранину, киселі, житній хліб. Перші страви по 250-300 мл, гарніри - окремо від основних страв, не гостра їжа. Обід Супи, жирні м’ясні страви або риба, картопля в різних видах, овочі, салати, десерт, сир. Вечеря. Холодні закуски: різні ковбаси, шинка, сир з чорним хлібом або кренделями. НапоїПиво, вино вживають тільки в особливих випадках ( не дуже кислим, слабким, а також сухим винам і шампанському
Національні страви німців1. Sauerkraut (кисла капуста) – тушкована зі спеціями з додаванням пива2. Ковбаса – 1500 різних видів3. Айнтопф – густий суп, на бульйоні з великою кількістю овочів4. Шпецле – яєчні макарони 5. Штрудель - листове тонке тісто з начинкою. 6. Торт «Чорний ліс» - шоколадно-вишневий десерт
{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Час вживання їжіУлюблені страви. Вимоги до обслуговування. Англія. Сніданок 7.00, ланч (другий сніданок) 13.00 Яєчня з беконом, вівсяна каша (порідж), смажений оселедець, сосиски, тости з апельсиновим варенням, чай або сік апельсиновий, хліб з маслом. Хліб тонко нарізаний Чай з молоком (в молоко вливають чай)Гарніри до перших страв подають окремо. Не вживають кетову червону ікру, заливну рибу, пельмені, млинці, налисникифайвоклок (подача чаю) 17.00 Пиріг з яблуками, вершки, желе, пиріжки з цукатами, горіхами, галети, пряні хлібці або тонко нарізаний хліб з маслом, джем. Обід після 18.00 Прозорі бульйони, супи-пюpe, варене м’ясо, яйця, локшина, свіжі овочі, грінки, пиріжки. Страви з яловичини, баранини, птиці, дичини, риба і продукти моря в асортименті, відварені овочі (пікулі) М’ятний соус, кетчуп. Картопля по-англійськи, пироги з листкового тіста, пудинги. Напої Вина Херес ( “шері”), як аперитив, Портвейн (“порт”) після їжі, шотландськие віскі, коньяк, лікери
{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна. Час вживання їжіУлюблені страви. Вимоги до обслуговування. Японія. Сніданок. Відварний рис, суп з квасолею, мариновані пікулі, яйця і риба. Швидке обслуговування максимум уваги. Обід Уха з картоплею, пельменями, лапшою, суп-пюре. Відварний рис з відвареними овочами, варена чечевиця, риба з яйцем.“Роби для гостей все можливе”Не пропонувати газовану воду. Вечеря. Рис, міцний бульйон, сира риба. До риби соус із сої, хріну і зелені. Напої Зелений чай і саке (японська рисова горілка).
Національні страви японців1. Саке — рисова горілка, подається в маленьких фарфорових чашках; 2. Місо — паста із соєвих бобів;3. Суші —страва з морепродуктів і рису;4. Сашимі — сира риба з овочами;5. Гохан — відварний рис;6. Васабі — хрін із соєвим соусом до сирої риби;7. Фугу — отруйна риба, що дуже цінується японськими гурманами.
Послідовність виконання замовлення. Подати хліб. Приймання замовлення. Подати другі гарячі страви. Підійти до комп`ютерно - касового терміналу. Подати холодні закуски. Подати продукцію бару. Повторення замовлення. Подати гарячі закуски. Подати супи. Подати десерт Пробити замовлення. Подати напоїПодати рахунок
Послідовність виконання замовлення. Приймання замовлення. Повторення замовлення. Підійти до комп`ютерно - касового терміналу. Пробити замовлення. Подати продукцію бару Подати хліб. Подати холодні закуски. Подати гарячі закуски. Подати супи. Подати другі гарячі страви. Подати десерт Подати напоїПодати рахунок
Меню. Салат Лоло Россо / Salad “ Lolo Rosso»Помідор / Tomato Огірок /Cucumber. Яйце куряче смажене /Fried egg. Сосиски Нюрнберзькі / Nuremberg Sausages. Бекон / Bakon. Квасоля / French Beans. Хліб тостовий / Toast Bread. Масло / Butter. Джем / Jam. Йогурт / Yoghurt. Равлики з заварним кремом та родзинками /Rolls with Raisins and Boiled Cream. Круасан / Croissant. Сезонний фрукт / Seasonal Fruit. Чай або кава / Tea, Coffee. Сік або мінеральна вода / Juice , Mineral Water