«День індіанця» Святкова конкурсно – розважальна програма

Про матеріал
День індіанця – незабутня хвиля позитивних емоцій та вражень, що надовго залишиться у серцях вихованців вашого табору. Це веселе змагання на краще індіанське плем’я, костюми, пісні та незабутні танці.
Перегляд файлу

«День  індіанця» Святкова конкурсно – розважальна програма

 

День індіанця з дітьми не обов'язково відзначати саме 24 червня. Індіанську тему можна використовувати в будь-якому дитячому заході.

 

Костюм індіанця.

 Елементи наряду: пончо, бахрома, пір'я або тасьма на голові, намисто з природних матеріалів, амулети, лук зі стрілами, спис, сокира (томагавк). Всі ці деталі цілком можна змайструвати з підручних матеріалів. Пончо вирізаємо з мішка, якщо є час і бажання, можна розфарбувати його акриловими фарбами. Пір'я, можна назбирати на вулиці або зробити різнокольоровими з картону.

Бойове розфарбування.  Обов'язково до цього свята приготувати грим для обличчя. Якщо ви проводите свято на природі, то й розфарбування може бути теж природна, наприклад вугіллям.

 

Оформлення свята

Спробуйте спорудити маленьким індіанцям справжнє житло - вігвам. Вігвам можна зробити з існуючою намети або дитячого будиночка, підвісити тканину на мотузці до гака і закріпити по кутах, використовувати довгі палиці (наприклад від швабр), з'єднавши їх разом і накривши пледом, або ж просто накрити тканиною стіл.

 

Пісні і танці. Можна спробувати виконати справжні ритуальні танці індіанців. В якості акомпанемент можна використовувати справжній або саморобний бубон або барабан. Після ритуальних танців можна станцювати під пісню "Справжньому індіанцеві - зазавжди скрізь ніштяк" (група "Нуль").

Сценарій свята

Проводьте ви вечірку в лісі або в приміщенні, обов'язково потрібно створити "багаття" - чи справжній, або бутафорський.

1. Вождь племені. Гостей при вході знайомлять з вождем (тобто, провідним свята), а також його племенем. Найоригінальніший клич – привітання від вождя та його племені.

2. Індіанське розфарбування. Усім гостям необхідно зробити бойової розфарбування. Це нескладно організувати за допомогою фарб для гриму.

3. Конкурс на ім'я. Учасників ділять на команди. Їм дається завдання придумати якомога більше імен за відведений час, наприклад, 2 хвилини. Імена в індіанців завжди були зі змістом, наприклад:

- Той, хто ніколи не промахується.

- Що стоїть з кулаком.

- Орлине око.

- Чуйне вухо, і так далі.

 

Чия команда придумає найбільше імен за відведений час, та й перемогла. Роздайте учасникам ручки і листи для запису імен.

 

4. Конкурс на метання дротиків. Звичайний дартц нехай перетвориться на змагальний майданчик. Команди можуть змагатися за загальною кількістю балів або взагалі по попадання в середину.

 

5. Конкурс на дружне плем'я. Придумати та зобразити ритуал племені Необхідно придумати назву свого племені і розповісти про нього легенду в танці.

Вийде смішно, якщо учасникам дати завдання зробити все максимально весело. Переможець визначається за гучністю аплодисментів. Щоб було не нудно, підберіть індіанську музику з барабанами.

 

6. Конкурс на ловлю риби.

Виріжте з картону й яскраво розфарбуйте рибок. Проробіть в них невеликі отвори біля голови. Отвір повинен бути таким, щоб за нього міг зачепитися рибальський гачок (скріпка). Підготуйте також "вудки" - палички з волосінню, на кінці якої буде трохи розігнута скріпка.

Та команда, яка наловить більше всього риби, забирає приз.

7. Полювання на Бізона або нагодуй своє плем'я (між деревами повісити надувні кульки і найвлучніші дротиками повинні будуть їх лопнути)

8. Міст порятунку (зв'язати мотузку з речей у якого племені довша)

9. Індіанський дозор (обійти кеглі з зав'язаними очима, при цьому інші племена встають навколо кегль і говорять не правильний напрямок (кричать), а своє плем'я кричить правильний напрямок. По 1 учаснику від племені.

10. Індіанські бонбоньєрки. Як щодо того, щоб подарувати всім гостям невеликі подаруночки на прощання? Такими подаруночки можуть стати бонбоньєрки у вигляді полотняних мішечків з ароматними травами або чаєм (наприклад, зелений чай або чай-м'ята).

 

Завершується день індіанця пошуком скарбу. У кожного племені своя загадка, де захований скарб.

 

 

 

1

 

doc
Додано
16 березня 2021
Переглядів
760
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку